Weggeef Woensdag: Compendium notitieboekjes review

Lifehacking-slider-compendium

Ik ben een groot fan van schrijfboekjes, vooral als ze er mooi en bijzonder uitzien en het prettig is om erin te schrijven. Op deze Weggeefwoensdag een review van de notitieboekjes van Compendium én de kans om een boekje te winnen!

Notitieboekjes met een thema

De notitieboekjes van Compendium zijn 13 x 17 cm groot, bevatten 224 pagina’s blanco papier en hebben een harde cover in een zachte kleur. Elk boekje heeft een eigen thema : Achieve – Dream – Enjoy – Passion – Hope – Courage – Gratitude – Explore – Create – Care.

fee00025-466

Op elke linkerpagina vind je een korte inspirerende, Engelstalige quote rond het thema van het boekje en op de rechterpagina staat “CREATE every day” of “ACHIEVE every day”, ook weer afhankelijk van het thema van het boekje.

Op de website van SiS original, verkoper van deze boekjes in Nederland, staat het volgende over de uitgever van de boekjes: “Compendium is gevestigd in Canada. Het bedrijf heeft als doel om onze wereld te inspireren, motiveren, op te leiden en aan te sporen om het leven te vieren!”

Inspiratie en motivatie

Uiteraard gebruikt iedereen notitieboekjes weer op een andere manier: bijhouden van to-do-lijstjes, grootse plannen noteren, dromen over je toekomst of de liefde… Mijns inziens zijn deze boekjes vooral leuk om te gebruiken in de volgende twee situaties:

 1. Als je inspiratie op wilt doen of als je wilt schrijven over een bepaald thema: laat je inspireren door de quotes en noteer jouw eigen gedachten erbij.

 2. Als je gemotiveerd wilt worden of een ander wilt motiveren. Wil je stiekem de wereld ontdekken, maar durf je niet zo goed? Ga dan voor EXPLORE. Wil je iets bereiken maar lukt dat nog niet? Kies dan voor ACHIEVE. De quotes kunnen je op weg helpen als je zelf even bent vastgelopen. Het is ook een mooi cadeau als je iemand een steuntje in de rug toewenst.

fee00025-_469

Voordelen

 • De boekjes zijn stevig/degelijk en kunnen daardoor prima in je (werk)tas tussen andere spullen vervoerd worden zonder direct beschadigd te raken.
 • De blaadjes zijn gebonden i.p.v. gelijmd, waardoor ze niet snel zullen losraken of uitscheuren.
 • De boekjes zijn erg handzaam en klein genoeg om makkelijk mee te kunnen nemen. Toch zijn ze ook groot genoeg om er echt wat in te kunnen schrijven, ook naast de quotes.
 • Het papier is stevig en chic.
 • Blanco blaadjes zonder lijntjes, dus je kunt er ook in tekenen en mindmappen (al zijn de blaadjes voor dat laatste wellicht wat klein).

Nadelen

 • De boekjes zijn vrij dik, waardoor het schrijven op een tafel wat lastig is: je hand zweeft dan i.p.v. te rusten op het tafelblad.
 • De boekjes blijven niet open liggen: ze vouwen vanzelf weer dicht. Wellicht wordt dit beter als je er langere tijd in schrijft.
 • Het papier is glad, waardoor het wat lastiger te beschrijven is. Toch ging dit makkelijker dan ik had verwacht.
 • Geen lijntjes, wat het schrijven wellicht wat lastiger maakt.

Conclusie

Door de wat zakelijke uitstraling van de boekjes en het gladde papier, vind ik ze geschikter voor projectplannen in steekwoorden e.d. dan voor persoonlijke verhalen of een dagboek (al lijken de boekjes met de thema’s HOPE en GRATITUDE toch vooral op dagboekschrijvers gericht). Wil je geïnspireerd worden terwijl je met een project bezig bent en telkens opnieuw aan het denken gezet worden over een bepaald thema? Kies dan een boekje met bijvoorbeeld het thema ACHIEVE of CREATE en laat je motiveren!

Notitieboekje winnen?

SiS original, een webshop die “unieke, inspirerende en duurzame producten verkoopt om je (mobiele) werkplek stijlvol te organiseren” heeft boekjes ter beschikking gesteld voor deze review en weggeefwoensdag. We kunnen de volgende boekjes weg te geven: CREATE (2x), ACHIEVE (2x) en EXPLORE (2x). Geef via onderstaand formulier aan 1) welk boekje jij graag wilt winnen en 2) waarom jij dát thema kiest. We kiezen in totaal dus 6 winnaars!

Volgende week dinsdag maken we de winnaars bekend! Auteurs en medewerkers van Lifehacking zijn zoals altijd uitgesloten van deelname. Je maakt alleen kans op één van de boekjes via onderstaand formulier. Tweets, comments en likes zijn welkom, maar dingen niet mee. Vul een correct emailadres in, want als je wint nemen we via dat mailadres contact op.

[gravityform id=”18″ name=”Weggeef Woensdag Usem Cards – Copy 1″ title=”false” description=”false”]

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Willemijn
  Posted 25/11/2013 9:57 pm 0Likes

  Wat een gaaf idee de awesome jar!!! Die ga ik maken als sinterklaas surprise 🙂
  Dank voor de inspiratie!

 • lennart
  Posted 21/11/2013 12:14 pm 0Likes

  Wat ook een leuke toevoeging is, is het maken van een awesome jar:
  een jampot met een opening, waarin je elke keer dat je een leuke gebeurtenis hebt meegemaakt, iets tofs hebt gedaan of iets bereikt hebt, een blaadje in doet.

  • Welmoed Verhagen
   Posted 21/11/2013 10:28 pm 0Likes

   Die heb ik inderdaad wel eens voorbij zien komen, en dan met oud&nieuw ‘m openmaken en alle mooie ervaringen teruglezen toch? Mooi idee! Ik zou daar wel andere blaadjes voor gebruiken dan die uit deze boekjes. Het zijn geen notitieblokjes met losse blaadjes, maar meer schrijfboekjes.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]