Weggeef Woensdag – De Magnetuck

Een oplossing voor een kleine frustratie heeft het grootste effect. Denk aan een paperclip voor je papieren, een lepelhouder in de keuken of verzwaarders voor je tafelkleed in de tuin. Ik wil hier de Magnetuck aan toevoegen. Deze set magneten houdt je overhemd op zijn plek. Want er is weinig meer frustrerend dan een overhemd die gedurende de dag uit je broek schiet.

De Magnetuck is handig in zijn eenvoud. In de verpakking zitten een set magneten die elk uit twee delen bestaan. Je plaatst het achterstuk van de Magnetuck achter de zoom van je overhemd, iets onder je riem. De bolle bovenkant plaats je aan de buitenkant van je overhemd. Broek dicht en klaar. De bolle kant blijft hangen achter je riem en zo blijft je overhemd netjes op zijn plaats.

Ik heb de Magnetuck twee dagen getest. Door mijn lichaamsbouw schieten overhemden heel snel uit mijn broek en ben ik vaak bezig om die weer netjes terug te stoppen. Ik was dus wel benieuwd of de Magnetuck echt werkt. Na wat zoeken en experimenteren wat voor mij de beste plaats is om de magneten te plaatsen kon de dag vol vergaderingen, wandelingen en beweging beginnen. Een typische dag voor mij betekent een fiets in een bovenste rek van de fietsenstalling plaatsen, wat ellebogenwerk om een plekje in de trein te vinden, veel typen, veel rondlopen met een laptop, het achterste broodje bij de lunch pakken en ’s avonds uit allerlei kastjes en planken ingrediënten zoeken voor het avondeten. Ofwel, best wel wat beweging en rekken van mijn armen. Een typische beweging om mijn overhemd uit mijn broek te laten schieten. Maar met de Magnetuck was dat niet het geval. Mijn overhemd bleef de hele dag netjes op zijn plek. We zijn geen Tell Sell, maar ik zou bijna zeggen: "Het is ongelooflijk!!!"

Ik zou denken dat de magneten halverwege de dag los zouden schieten of verschuiven, maar ze zijn écht heel sterk en houden het overhemd prima op hun plek. Een heerlijke kleine uitvinding die een frustratie weghaalt. De Magnetuck.
Omdat het magneten zijn, vroeg ik me af of het effect zou hebben op mijn laptop of mijn telefoon. Na twee dagen heb ik geen vreemde effecten gemerkt op de apparatuur of met pasjes, maar het is wel goed om hier rekening mee te houden. Op de website van Magnetuck staan de waarschuwingen duidelijk vermeld, maar gebruik natuurlijk ook je gezonde verstand.

Wil je een origineel vaderdagcadeau? De magneten zijn sinds kort in Nederland te koop voor € 29,95 inclusief verzendkosten maar wij mogen één set weggeven! Dat doen we met een hele simpele vraag: Welke frustratie in je werk of privé leven heb jij op welke manier opgelost?
Laat je reactie onder dit artikel achter. Hoe origineler, hoe meer kans op de prijs!
Auteurs en medewerkers van Lifehacking zijn zoals altijd uitgesloten van deelname. Je maakt alleen kans op de prijs via de reacties hieronder. Tweets en likes zijn welkom, maar dingen niet mee voor de prijs. Vul een correct e-mailadres in, want als je wint nemen we via dat mailadres contact op!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

 • Ron
  Posted 24/05/2015 2:15 am 0Likes

  Ehh, 29,95 euro voor een stel magneten??? We zijn dus weer een stuk dieper gezonken met zijn allen! Debiel is een woord dat wellicht hier op zijn plaats is.
  Niet kopen en niet willen winnen aub! Dat bespaart op voorhand frustraties met een werkelijk belachelijk product voor een niet bestaand probleem (please!) voor een echt absurde prijs. Ik denk dat Tell Sell zich hiervoor zelfs zou schamen en dat wil wel wat zeggen.

  Als ik al gefrustreerd zou zijn is deze website echt de oplossing! Het niveau is zo bedenkelijk voor een site met mensen die zichzelf zo serieus nemen! Ik vermaak me uitstekend, dat dan weer wel!

 • Michiel
  Posted 22/05/2015 1:10 pm 0Likes

  Iedereen krijgt wel veel teveel mails op het werk. Ik heb enkele mappen en filters aangemaakt die (minder relevante) nieuwe mails automatisch naar zo’n mapje verplaatsen. Zo blijft de inbox mooi overzichtelijk en ga ik, wanneer ik even tijd heb, in die mappen die minder dringende mails lezen. Alles blijft ook vaak in die map staan, zo kan ik die later ook eenvoudig terugvinden.

  Voorbeelden:
  – CC: alles waar in in CC sta gaat naar een specifieke CC map
  – Groepen: mails gericht aan een interne mailgroep (administratie, management, ..) gaan in hun eigen mapje
  – TO DO MOSS (Microsoft Office Sharepoint Servers): automatisch mails met meldingen vanuit een Sharepoint lijst, bij ons zijn dit vaak kleine TO DO’s die niet hoogdringend zijn.

  Andere tip:
  – Sharepoint meldingen: Je kan in sharepoint automatisch een melding laten versturen naar je als er iets wijzigt of is toegevoegd in een lijst. Wij noteren de agendapunten van diverse vaste meetings in zo’n lijst, op die manier krijg ik automatisch een mailtje als er een nieuw item aangemaakt is (die dan op zijn beurt automatisch in zijn eigen folder vliegt). Zo hoef ik niet zelf te gaan kijken naar sharepoint en heb ik bovendien een overzicht over wie wat heeft aangepast of toegevoegd (is al vaak van pas gekomen).

  Andere tip:
  – Evernote: meeting verslagen onmiddellijk hierin typen en doorsturen naar alle betrokken partijen, ook externe partners (leveranciers, klanten, ..) zo komen kleine misverstanden snel naar boven, dat spaart veel discussies en tijd achteraf.

  • Michiel
   Posted 22/05/2015 1:14 pm 0Likes

   Bij die sharepoint meldingen ben ik nog een voordeel vergeten: Ik laat die meldingen staan, tot de dag voor de meeting, nu kan ik eender waar de nieuwe items van die meeting morgen al eens doornemen en eventueel nog iets voor ondernemen. Want onze Sharepoint is niet toehankelijk via gsm, nu kan ik wel alle nieuwe/gewijzigde agendapunten doornemen, zonder op sharepoint te kunnen. Spaart me veel tijd en ik kan me veel beter voorbereiden.

 • Ton Wulferink
  Posted 20/05/2015 12:23 pm 0Likes

  Bij het inslaan van deurpennen in de scharnieren beschadigde ik altijd de verf. Ik knip nu een wc rol doormidden, plaats deze op de scharnier en geleid zo de hamer naar de pen zonder het kozijn te raken.

  • Frank Meeuwsen
   Posted 26/05/2015 5:27 pm 0Likes

   Hi Ton,

   Gefeliciteerd, jij bent de winnaar! De leverancier neemt via e-mail contact met je op.

   • Ton
    Posted 27/05/2015 1:04 pm 0Likes

    Dank je wel, top! Ze hebben gisteren contact opgenomen.

 • Lennart
  Posted 20/05/2015 11:38 am 0Likes

  Mijn antifrustratielifehack is een 3d printer aan te schaffen. Hiermee hoef je niet meer te zoeken naar dat ene speciale spulletje (prulletje).
  De eerste “ergernis” die ik hiermee heb opgelost was dat ik geen items meer op mijn computerscherm ( nu een plat scherm) kon zetten. Na even wat meten, tekenen en printen, klein detail opgelost! Of even de klerenhangerstok in de kast van mijn vriendin vastgezet, ook hier, meten, tekenen, printen, blije vriendin, winst!.
  Ook wordt het bedenken van een verjaardagskado ineens makkelijker, vraag iemand wat ie leuk vind, download het model, zet er zijn leeftijd op, print, klaar!

 • Steven
  Posted 20/05/2015 10:27 am 0Likes

  Ik win nooit iets… ook best frustrerend. De oplossing hoop ik hier te vinden.

 • peter
  Posted 20/05/2015 10:16 am 0Likes

  De frustratie dat ik vaak in emails in de CC wordt gezet: ik heb een standaard email antwoord gemaakt (met een interne en een externe versie) waarin ik uitleg dat ik, als ik in de CC wordt genoemd, deze emails standaard niet lees. Sinds die tijd scheelt me dat een hoop emails en dus tijd (die ik daardoor nuttiger kan besteden).

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: