Weggeef Woensdag: de Nanopod

Nanopods

Het is weggeef woensdag! Hiervoor benaderen we mensen en bedrijven die innovatieve producten maken. We testen die dan en schrijven er dan een review over. Dit keer testen we de Nanopod, een waterfles met vitaliseerfilter.

We mogen er ook 2 weggeven! Ipods kende ik al, maar de Nanopod nog niet. De Nanopod wordt bij mij bezorgd in een luxe doos met magneetsluiting. Hij ligt in een bedje van satijn en heeft een rood lintje om zijn buik.

Nanopod
Nanopod

Ik vind de Nanopod mooi om te zien. Dat ie ook nog van rvs is, maakt het helemaal een leuk ding. Dat plastic flesjes BPA’s lekken, vooral als je ze in de zon legt, was me bekend. RVS is een stabiel materiaal wat water koel houdt en geen ongewenste stofjes lekt.

Bij het openmaken van de Nanopod vond ik binnenin een rvs filter met onbekende inhoud. Dit is het zogenaamde vitalisatiefilter. Ik ben niet met dit proces bekend, dus ik heb het onderzocht en heb eerst maar eens contact gezocht met de makers van de Nanopod. Er is een nieuwe wet die bepaalt dat gezondheidsclaims bij voedingsmiddelen en voedingssupplementen in de meeste gevallen niet meer toegestaan zijn. De Nanopodmakers moeten dus alles heel voorzichtig uitdrukken, anders kunnen ze boetes krijgen van rond de € 30.000,-. Ik bel Maarten van de Nanopod op voor een gesprek over de werking van deze wonderlijke waterbuis.

Water vitaliseren, wat is dat? Het Nederlandse drinkwater is toch prima? 

De Nanopod filter is een houder van mineralen en geeft deze weer af aan het water. Het bevat granulaatstenen van verschillende soorten. In Nederland wordt het water goed gefilterd. Dat is fijn, de meeste vieze stoffen worden eruit gehaald. Nadeel is alleen dat door al dat filteren vrijwel ALLE stofjes uit het water verdwijnen. In natuurlijk bronwater komen meerdere mineralen en stoffen voor (bijv. magnesium, calcium, natrium, etc). Die stoffen heeft het lichaam dagelijks nodig. Een filtersysteem zoals bij de Nederlandse waterschappen maakt weinig onderscheid tussen de goede en slechte stofjes en filtert deze zoveel mogelijk eruit. Zoals bronwater aan zijn goede stoffen komt, door langs stenen, aarde en mineraalhoudende substanties te stromen, zo wordt dat proces op micro niveau nagebootst in de Nanopod. De filter geeft zo zijn mineralen af aan het water. Ook is het water uit de Nanopod basisch. Dit zou de pH waarde van je lichaam kunnen verhogen. Lichamen zijn tegenwoordig standaard verzuurd en in een zure omgeving kunnen bacteriën en schimmels beter gedijen. Door alkalisch Nanopod water te drinken zou je je lichaam minder zuur kunnen maken.

Op de site vind ik onafhankelijke testresultaten van de Nanopod. Daarin zie je inderdaad dat de geleidbaarheid en de pH waarde toeneemt.

 

Mijn conclusie na 1 week Nanowater

Ik ben erg blij met de Nanopod! Ik vind het formaat handig om mee te nemen. Het materiaal is lekker sterk en niet zwaar. Ook smaakt het water lekker. Ik heb een paar keer een blinde test gedaan met mijn gezinsleden en het water uit de Nanopod werd er 80% van de tijd uitgepikt als Nanopod water. Of het filtersysteem nou wel of niet bewezen is, omstreden is het zeker. Het neemt niet weg dat ik het sowieso een heerlijke waterhouder vind. Wel ben ik benieuwd naar de resultaten van het onderzoek van Promovendus ir Cees Kamp, die het fenomeen “water vitaliseren” serieus gaat onderzoeken. Mede doordat er een paar serieuze Duitse bedrijven zijn die zich hiermee bezighouden, vond hij dat reden om het proces eens te onderzoeken.

 

Wil je 1 winnen?

Ik mag er 2 weggeven. En je mag zelf een kleur kiezen. Hoe krijg je deze kat in het spreekwoordelijke bakkie? Geef antwoord op de vraag: Wat is de inhoudsmaat van de Nanopod? Antwoorden graag mailen naar: redactie@wordpress.local.
Reageren kan tot maandag 15 April, 12.00 uur.

 

Nu met 20% korting te koop

Denk je naar aanleiding van dit artikel: ik-wil-het-ik-wil-het-ik-wil-het?  Dan kun je je eigen Nanopod kopen op www.nanopod.nl (tijdelijk 20% korting). Hij kost dan € 27,69. Nanopod is ook nog op zoek naar wederverkopers. Bij interesse kun je ze een mailtje sturen via hun site.

De winnaars zijn bekend!

Wat een animo voor deze prijsvraag, geweldig leuk! Ik werd bedolven onder de mails. Het goede antwoord is 400 ml zonder filter en 350 ml met filter. Bert R. & Anne S. zijn de gelukkig winnaars. Ik mail jullie voor jullie adres. Als je niet gewonnen hebt, maar de Nanopod toch graag wil hebben, dan kun je hem alsnog bestellen door op deze link te klikken.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

9 Comments

 • Koen
  Posted 17/04/2013 11:24 am 0Likes

  Ik ben ook heeeeeel benieuwd wie deze gave gadget gewonnen heeft/hebben…

  • Annemieke Nieborg
   Posted 17/04/2013 2:21 pm 0Likes

   Ze zijn bekend! Zie onderdaan het artikel. Leuk dat er zo enthousiast is meegedaan.

 • Silphya
  Posted 16/04/2013 10:18 am 0Likes

  Ook meegedaan natuurlijk. Ben zeer benieuwd wie de gelukkige winna(a)r(es) is geworden/zijn geworden.

  • Annemieke Nieborg
   Posted 17/04/2013 2:20 pm 0Likes

   De winnaars zijn bekend! Zie onderdaan het artikel.

 • Harald
  Posted 12/04/2013 2:42 pm 0Likes

  Als jullie het dan toch over water hebben en producten die daar aan gerelateerd zijn. Kijk dan ook eens op Dripp.nl Dat zou dan ook een leuk product zijn hier eens te etaleren. Bedrijf is van een vriend van mij, Michiel Coumans, zij hebben een waterbesparende kraandop gemaakt, waarmee je 93% water bespaart! Kijk er maar eens naar.

 • Daan
  Posted 10/04/2013 11:58 am 0Likes

  Een kleine suggestie:

  Drinkwaterbereiding gebeurt niet door waterschappen maar door drinkwaterbedrijven.

  • Annemieke
   Posted 10/04/2013 3:34 pm 0Likes

   Dankjewel Daan. Ik wist dat niet.

 • Sandra
  Posted 10/04/2013 9:31 am 0Likes

  Leuk, ik doe mee!

Comments are closed.