Weggeef woensdag: de Orbotix Sphero bal!

Het is weer tijd voor een weggeef woensdag! Dit keer kun je een Orbotix Sphero bal winnen. Een wat? De Orbotix Sphero bal is een bal die je kunt bewegen met een app op je iPhone, iPad of Android-toestel. Leuk voor op het strand, op straat en in augmented reality games. Ook kun je hem gebruiken als game controller. Hij is bestand tegen water, stof en schokken, dus hij is ideaal voor gadgetliefhebbers om mee te nemen op vakantie. We geven deze Orbotix Sphero bal weg in samenwerking Gear Factory, de webwinkel die vorige week de deuren van zijn eerste fysieke winkel in Rotterdam opende.

Tijdens de opening van Gear Factory mocht ik even met de aanwezige bal spelen en binnen enkele minuten had ik de bal redelijk onder controle. En toen vroeg ik me af: de oppervlakte is compleet effen en gesloten, hoe wordt hij dan opgeladen? Dat gaat door middel van inductie: 100% waterdicht dus!

OrbotixGames spelen met de Orbotix Sphero bal

Wat voor games kun je dan precies spelen met de bal? Je kunt hem gebruiken als game controller voor games als Exile en Chromo, als golfbal met je mobiele device als digitale club en als bal in een augmented reality game. In een multiplayer game licht hij rood op als hij ergens tegenaan botst. Raak je dan de bal van je tegenstander aan, dan ontneem je hem of haar een leven. Ook kun je met de Sphero’s tegen elkaar racen, wat extra leuk is als je dat in het donker doet en de Sphero’s licht geven.
De bal kan tegen een stootje, dus hij is ook ideaal als speeltje voor je kind en huisdier.

 

Maak je eigen app voor de Orbotix Sphero

Wil je een eigen game maken, dan kun je een app ontwikkelen voor de Sphero. Als je geen programmeerheld bent, helpt Sphero MacroLab je snel op weg. Als je al wat ervarener bent als het op programmeren aankomt, dan kun je gebruik maken dvan de SDK’s voor iOS en Android. Op een basisschool wordt de bal al ingezet om kinderen te leren programmeren.

Meer informatie over de bal vindt je op de site van Gear Factory.

Winnen? Vul onderstaande formulier in en doe mee. Maandag 12 augustus maken we de winnaar bekend. We zouden het leuk vinden om van de winnaar te horen wat hij of zij van de bal vindt!

Let op: We accepteren alleen inzendingen via onderstaand formulier. Deelname via de reacties of één van onze social media kanalen is niet mogelijk!

De prijsvraag is gesloten. De winnaar is gekozen en heeft bericht gehad!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

11 Comments

 • Janine Sterenborg
  Posted 14/08/2013 4:18 pm 0Likes

  Dank voor de vele reacties! Leuk om er zoveel te krijgen 🙂 De winnaar heeft een mail ontvangen.

 • Pieter
  Posted 11/08/2013 8:12 pm 0Likes

  Ben benieuwd of deze gadget-bal onze hond kan vermoeien? Wil het graag uitproberen.

 • Marco Tieleman
  Posted 11/08/2013 6:02 pm 0Likes

  Mijn zoon van 16 maanden is goed in het woord ‘bal’. De IPhone weet ie ook goed te vinden. Er moet een app maakbaar zijn om het rond etenstijd met een inverse ‘track en trace’ aan de eettafel te krijgen. Ik verheug me nu al.

 • julia
  Posted 11/08/2013 2:44 pm 0Likes

  nou ik zou deze niet aan mijn kinderen geven hoor, veel te leuk om er zelf mee te spelen, want voor dit soort gadgets is toch niemand te oud!

 • mark veldpape
  Posted 08/08/2013 12:48 pm 0Likes

  Dit is zo cool! Mag ik hem (een keer proberen)? Ga ik daarmee mijn dochter verrassen, maar eerst er zelf heel veel mee spelen. Bovendien zou ik graag onderzoeken welke rol dit ding in trainingen en opleiding van ‘softskills’ kan hebben.

 • Jeanet Bathoorn
  Posted 08/08/2013 11:42 am 0Likes

  Daar kan ik mijn pubers tenminste nog mee verbazen. Die hippe moeder!

 • Anthony Verberkt
  Posted 08/08/2013 11:25 am 0Likes

  Zooo, wat een grappig leuk ding. Ik merk in bovenstaande verhalen dat de kids erbij betrokken worden, heel strategisch haha. Mijn kids zullen het ook geweldig vinden en ik zou het deze keer gewoon voor mezelf willen.

 • Dennis Witjas
  Posted 08/08/2013 10:26 am 0Likes

  Ik wordt heel enthousiast bij het lezen van dit stukje. Ik ben altijd al in voor gadgets. Zeker als het leuk is om ook met de kinderen iets mee te doen. Ik “ding” graag mee.

 • Martin Fase
  Posted 08/08/2013 10:24 am 0Likes

  Wat een ontzettend leuk speelgoed. Is het een idee om aan het invulformulier waarmee je in aanmerking kunt komen voor het winnen van deze bal, in het vervolg een opmerkingen veld toe te voegen. Je hebt dan de mogelijkheid je deelnemers te vragen een jureerbare prestatie te leveren waarmee je een basis hebt voor de selectie van de winnaar. Deze jureerbare prestatie zou bijvoorbeeld een productsuggestie kunnen zijn. Dat levert voor Lifehacking wellicht leuke content op die je weer kunt publiceren. Wil ik best een keertje met jullie over meedenken, ik veel ervaring hierin. Ik ben benieuwd hoe jullie mijn inzending beoordelen. hartelijke groeten, Martin

 • remco hoogstraten
  Posted 07/08/2013 3:08 pm 0Likes

  Een gadget met ballen!

 • Arjan Broer
  Posted 07/08/2013 1:42 pm 0Likes

  Wat een leuk ding! Mijn kids vinden hem ook geweldig! Zou hem graag uitproberen:-)

Leave a comment

[wpterms id="3193"]