Weggeef Woensdag: de RingO Flexmount iPad stand

vogels_flexmount_RingOHet is weer weggeef woensdag! Hiervoor benaderen we mensen en bedrijven die innovatieve producten maken. We testen die dan en schrijven er een review over. Dit keer testen we de RingO van Vogel’s; een flexibele iPad stand voor aan de wand voor de iPad 2, 3 en 4 en de Galaxy Tab.

De RingO komt in de 3 modellen; 1 model is om de iPad op een autostoel te bevestigen, het andere model is een statische steun om de iPad aan de wand te bevestigen en het model wat ik getest heb is de RingO Flexmount, een steun met een zwenkarm voor aan de wand.

Wat is het?

De RingO Flexmount van Vogel’s is een iPad standaard die je permanent, met schroeven, aan de muur kunt bevestigen. Er zit een flexibele arm aan. Met deze arm kun je hem plat tegen de muur aan vouwen, of verder naar voren laten komen. De vormgeving en afwerking is erg strak en vind ik goed aansluiten bij het uiterlijk van de iPad. Er komt een hoes om je iPad heen (die klikt je vast). Deze hoes kun je er in principe altijd om laten zitten en als je de iPad aan de wand wilt gebruiken, dan klik je deze vast op de Flexmount.

Waarom een iPad houder aan de muur?

Als de RingO vast zit, dan zit ie ook echt vast. Je bevestigt de RingO met 2 schroeven en 2 pluggen aan de muur. Daarna zit ie solide vast en kun jij lekker vegen en prikken op je iPad, zonder dat de RingO gaat klepperen. Maar goed, waarom zou je een iPad op een vaste plek aan je muur willen hebben is de grote vraag. Ik heb 5 interessante functies kunnen bedenken (ook met een beetje hulp van de strakke promo foto’s van Vogel’s)

 1. Naast je bed. Zet een wekkerApp op je iPad en bevestig de RingO naast je bed. Op die manier heb je een heel strakke wekker naast je bed.
 2. In de keuken. Jaja, iPad turns kookboek. Hang hem lekker hoog boven je aanrecht, zodat het op ooghoogte hangt en jij fijn kunt spetteren in je beslagkom.
 3. In je knutselschuur. Gebruik je iPad om reparatiehandleidingen van bijvoorbeeld Ifixit bij de hand te hebben, terwijl je lekker aan het knutselen bent aan je Arduino, of je iphone een nieuwe batterij aanmeet.
 4. Naast het stopcontact. Heb je een strakke inrichting en hou je niet van “draadjederij” en andere rommeligheid? Bevestig de RingO dan naast een stopcontact en werk het snoer weg. Zo laadt je je iPad op, terwijl er geen draad van een oplader zichtbaar is.
 5. Als mini tv aan je wand om films of series op te kijken of als levende fotolijst.

De flexibele arm:

Ringo Vogel

 

Voordelen

 • Solide product: de zwenkarm is sterk en stijf, de onderdelen zijn van goede kwaliteit en doen duurzaam aan.
 • Sterke en lichte iPad achterkantbescherming
 • Geen blijvende delen op de iPad. Als je de iPad eruit haalt is ie weer helemaal bloot.

Nadelen

 • Flinke schroeven nodig om te bevestigen aan een muur
 • iPad achter-bescherming voegt dikte toe aan iPad
 • Vastklikken van de iPad kan soepeler

Conclusie

Doen als je jouw iPad vooral in huis gebruikt, en je een showplek wilt hebben voor de iPad. De RingO maakt er echt een kunstwerk van en geeft een clean gevoel, door het strakke uiterlijk en dat er geen uitstekende of losse onderdelen aan zitten. Ik zou het wel in combinatie met een verplaatsbare iPad standaard gebruiken, bijvoorbeeld om hem staand op je bureau te kunnen gebruiken.

Wil je er 1 winnen?

We geven ook een RingO weg. Vul het formulier in en vertel waarvoor jij de RingO zou gebruiken. Je kan tot maandag 12.00 uur reageren. De winnaar krijgt een mailtje. PRIJSVRAAG IS GESLOTEN….De RingO Flexmount is gewonnen door E. Bos uit A’dam. Zij gaat de RingO gebruiken om Zumba te kunnen volgen op ooghoogte, handig omdat zij een zittend bestaan leidt.

Er zijn 3 modellen te koop

wall mount vogels_flexmount_RingO car pack vogel ringo
 Statische wandsteun om bijv. naast het oplaadpunt te bevestigen Flexibele wandsteun, handig voor in de keuken om bijv. je recept af te lezen  Autosteun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Ringo Flexmount is o.a. hier te koop voor € 51,70

Wel zo transparant om te noemen dat ik mede-maker ben van de Friendly wooden iPad stand. Mede daarom mijn interesse in andere draag- en steunoplossingen voor de iPad.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Frans v.d bos
  Posted 12/06/2013 11:55 am 0Likes

  Als wekker gebruiken,en opteladen

  • Willem
   Posted 16/06/2013 1:55 pm 0Likes

   Ik zou kunnen zeggen om de kama sutra in praktijk te brengen maar eigelijk gewoon voor aan de keukentafel voor aan het ontbijt/ lunch het nieuws door te nemen, recepten, foto’s en TV ….

Leave a comment

[wpterms id="3193"]