Weggeef Woensdag – Lifehacking posters

Lifehacking-slider-poster

Eerder schreven we al over de fraaie lifehackingposters van Alex Croft. Hij kreeg via crowdfunding genoeg geld bij elkaar om de posters te laten drukken. Elke lifehack wordt kort uitgelegd en geïllustreerd. Met deze poster aan de muur heb je altijd handige lifehacks bij de hand!

Vanuit Lifehacking.nl hebben we bijgedragen aan dit project en inmiddels hebben we 3 gesigneerde posters in ons bezit. En zoals beloofd: via een Weggeef Woensdag-actie kan jij er eentje winnen!

lifehackposteralexcroft2

Hoe kun je winnen?

Stel dat wij zelf zo’n poster zouden maken, welke Lifehack mag er dan absoluut niet ontbreken? En waarom? Laat het ons weten in de reacties en maak kans op 1 van de 3 posters.

Volgende week dinsdag maken we de winnaars bekend! Auteurs en medewerkers van Lifehacking zijn zoals altijd uitgesloten van deelname. Je maakt alleen kans op één van de posters via de reacties onder dit bericht. Tweets, G+ reacties en likes zijn welkom, maar dingen niet mee. Vul een correct e-mailadres in, want als je wint nemen we via dat mailadres contact op.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

25 Comments

 • Martin Hoondert
  Posted 14/01/2014 10:18 am 0Likes

  Ik bewaar graag krantenartikelen. De laatste tijd digitaliseer ik de artikelen: makkelijk terug te vinden, geen stoffige papieren stapels. Ik heb zo mooie dossiers over allerlei onderwerpen die ik gebruik voor onderwijs en onderzoek.

 • Edwin de Ligter
  Posted 13/01/2014 12:05 pm 0Likes

  Losse kabels opslaan in een lege wc rol. Scheelt veel tijd met ontknopen en op de rol kan je schrijven voor welk apparaat / doel de kabel dient.

 • Sofie Vermaut
  Posted 12/01/2014 3:41 pm 0Likes

  Voor mij zou de Lifehack over vraagkracht zeker en vast een posterversie als deze mogen krijgen. Immers, ‘t is maar door te vragen dat je kan krijgen. Communicatie en duidelijke communicatie over dat wat je wil bereiken is immers essentieel.

  Door je vraag te stellen maak je je doelstellingen en aspiraties duidelijk naar andere, maar zeker ook naar jezelf toe! Een en ander wordt concreet en roept zowaar ook een eigen verantwoordelijkheidsgevoel op. Je kan en mag je niet verstoppen achter een soort slachtofferrol ‘Ik dacht dat men wist dat ik dat wou’.

  Nog dit, uitspreken hoeft niet onbeleefd en/of aanvallend – de duidelijke en heldere communicatie houdt, voor mij, een assertieve communicatiestrategie in.

 • Marielle
  Posted 12/01/2014 3:37 pm 0Likes

  Ik raak snel dingen kwijt en daarom is mijn belangrijkste lifehack ons sleutel-portemonnee-telefoonmandje. Vaste plek beneden en ‘savonds gaat alles in een keer mee naar boven en op dat moment zie je ook als er iets mist..

 • Herrick
  Posted 10/01/2014 3:58 pm 0Likes

  Grappig nu ik meer en meer richting een paperless office ga heb ik niet zo’n behoefte om een poster te hebben. Misschien een idee om de poster ook als desktop voor de computer beschikbaar te stellen.

 • Claudia
  Posted 10/01/2014 10:52 am 0Likes

  Gekookte eieren pellen onder water: naast dat ze ‘schrikken’ gaat de schil er dodelijk eenvoudig vanaf.

 • Jan M.
  Posted 10/01/2014 7:53 am 0Likes

  Mijn beste Lifehack is het Internet.

  En wel op de volgende reden dat het internet het mogelijk maakt snel en overzichtelijke informatie te bewaren, te delen en te vinden.
  – Het maakt sites als lifehacking mogelijk waardoor we informatie kunnen vinden en delen.
  – Het maakt GTD applicaties als Evernote en takenmanagers mogelijk
  – Het maakt het mogelijk om dezelfde applicaties op je Smartphone, tablet en PC of MAC te benaderen en informatie te synchroniseren.
  – Informatie over de hele wereld kan met elkaar gedeeld worden. (helaas wordt hier ook misbruik van gemaakt)

  Of te wel internet maakt lifehacking leuk, dichtbij, deelbaar, makkelijk en toegankelijk.

 • berit ann
  Posted 09/01/2014 11:12 pm 0Likes

  evernote en webclipper blijft een topper
  maar wat ik nog wekelijks gebruik is de tankdop klem zetten tussen de hendel van de benzinesluf zodat je hem niet de hele tijd ingedrukt moet houden. werkt ook als een tierelier en maakt vooral in de winter dat je handen lekker in je zakken kunnen zitten.

 • Frank
  Posted 09/01/2014 6:02 pm 0Likes

  Je vergroot de kans om dingen voor elkaar te krijgen enorm als je oog hebt voor kleine succesjes. Slechts een klein deel van de mensheid krijgt deze eigenschap cadeau maar gelukkig kan iedereen zich daarin trainen.

  Ik draag daartoe een armbandje (touwtje) en telkens als mijn aandacht op het armbandje valt dan bedenk ik iets positiefs (hoe klein ook) dat zich in het voorgaande half uur voordeed. Het helpt mij enorm om de natuurlijke neiging om vooral aandacht te geven aan zorgelijke zaken te doorbreken. Met deze simpele lifehack vergroot ik op een heel eenvoudige manier mijn positieve energie en inspiratie.

 • Arnold
  Posted 09/01/2014 1:51 pm 0Likes

  Een bijna lege chocopastapot helemaal leeg krijgen door hem met ijs leeg te eten.
  Oh, en ook een manier om nooit meer een knop te verliezen: tip de knoop als hij nog goed vastgenaaid zit even aan met doorzichtige nagellak, zo blijft hij hangen mocht er een draadje knappen.

 • Anita H.
  Posted 08/01/2014 9:57 pm 0Likes

  Sleutels en bijbehorende sloten markeren met diverse kleuren nagellak. Al bij diverse werkgevers toegepast. Werd gewaardeerd en handig gevonden.

 • Wouter Wethmar
  Posted 08/01/2014 9:31 pm 0Likes

  Evernote 🙂

 • Pieter
  Posted 08/01/2014 8:23 pm 0Likes

  Snel een ei pellen door de schaal er af te blazen. Wel even oefenen ;), leuk om te doen!

 • Robert
  Posted 08/01/2014 6:14 pm 0Likes

  http://www.Lifehacking.nl als startpagina hebben!

 • Monique
  Posted 08/01/2014 6:14 pm 0Likes

  Werd me net verteld dat het pijltje op de benzine meter niet bij elke auto zit. Waarschijnlijk alleen bij de nieuwere?
  Dan nog een andere: wc rolletje in de lengte doorknippen. Is dan een mooie clip waarmee je aangebroken rollen cadeaupapier opgerold houdt.

  • Bea van der Kuijl
   Posted 13/01/2014 10:41 am 0Likes

   Als het pijltje/driehoekje niet bij de meter staat, dan kijk je naar de afbeelding van de pomp zelf. Daar zit de slang links of rechts van de pomp.

 • Jorn
  Posted 08/01/2014 5:54 pm 0Likes

  Strakke knopen losmaken in veter of plastic zakje: 1 uiteinde ronddraaien zodat er spanning op het materiaal ontstaat. Nu kun je dit uiteinde door de knoop duwen die daardoor los komt 😀

 • Wout Bremer
  Posted 08/01/2014 2:58 pm 0Likes

  Eieren scheiden met een pet fles. Dit werkt echt super snel, geniaal om dit zo te doen.

 • Esther
  Posted 08/01/2014 2:48 pm 0Likes

  De recente tip: maak een foto met je phone van datgene dat je niet mag vergeten mee te nemen en zet hem in je opstartscherm. De moderne variant van een knoop in je zakdoek.

 • Croos
  Posted 08/01/2014 1:38 pm 0Likes

  Als nerd zijnde waren dit mijn toppers van afgelopen jaar voor op de poster:
  1. De papierklemmen om de kabels bij je bureau te ordenen/vast te houden (die zwarte klemmen en dan aan de zijkant van je bureau klemmen)
  2. Gebruik broodzak klipjes om je kabels te taggen (die platte)
  Eigenlijk is alles wat met kabels te maken heeft welkom 😉
  3. Oja, het postelastiek om de verfemmer om je kwast aan af te vegen moet er ook op!

 • Timon
  Posted 08/01/2014 1:17 pm 0Likes

  Breng een logische volgorde aan in je sleutelbos. Zo vind ik naast mijn auto sleutel links de voordeur, achterdeur en dan de schuur. Rechts mijn fiets sleutel en dan de sleutels voor mijn werk. Alles draait bij mij om de auto sleutel omdat die er uit springt. Kortom nooit meer zoeken naar sleutels in het donker.

 • Monique
  Posted 08/01/2014 11:15 am 0Likes

  Op de benzinemeter op het dashboard van je auto staat een klein pijltje. Deze wijst naar de kant waar je benzinetank zit. Ik kon vroeger nooit onthouden waar hij zat , hoe vaak ik al niet nét verkeerd bij de benzinepomp stond…!

 • jilles
  Posted 08/01/2014 10:31 am 0Likes

  De lifehack over hoe je dingen kan onthouden. Beter kunnen onthouden door zintuig prikkelingen en absurde voorbeelden geven mij vaak de mogelijkheid dingen beter te onthouden, echter moet ik hier wel aan herrindert worden. Als deze lifehack op een poster zou staan zou ik er elke dag mee geconfronteerd worden als ik hem op mijn voordeur plak vlak, voordat ik naar buiten ga.

 • Remco
  Posted 08/01/2014 10:24 am 0Likes

  Gebakken eitje in 80 seconden zonder vieze pan en zonder vette lucht. Makkelijk om je lunchpakketje mee op te plussen. Eitje tikken in soepkom (dooier niet heel laten), plakje ham en kaas er bovenop. 80 sec op 800 watt in magenetron. Eventueel magnetronfolie eroverheen, of anders de lifehack op de poster toepassen om je magnetron schoon te maken.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]