Weggeef Woensdag: Matias Quiet Pro, een toetsenbord voor veeltypers

Voor veel mensen is het toetsenbord een randapparaat dat ze gratis bij hun computer krijgen, eigenlijk een onhandig ding met de letters in willekeurige volgorde. Het is een noodzakelijk kwaad aan de computer om e-mails mee te op te stellen. Maar voor sommigen is het toetsenbord een eerste levensbehoefte, een verlengstuk van hun armen en een onmisbaar stuk gereedschap. Voor precies die mensen testten we de Matias Quiet Pro-toetsenborden voor Mac én PC. En we geven er twee weg!

Op het eerste gezicht is het Matias Quiet Pro toetsenbord niet bijzonder. Het is een keyboard met een jaren-’80 design. Groot. Zwaar. En met een draad. Kom op zeg, het is 2014! Maar als je beter kijkt, dan zie je hoe goed het toetsenbord is afgewerkt. Dit is niet de look-and-feel van zomaar een toetsenbord, dit is kwaliteit, stevigheid en duurzaamheid.

En als je dan begint te typen, snap je waarom dit niet een dertien-in-een-dozijn toetsenbord is. Vanaf de eerste aanslag voelt het vertrouwd, misschien eerst wat onwennig als een oude vriend die je na jaren weer terugziet, maar typ je verder dan vraag je je af waarom je ooit afscheid hebt genomen.

Meedenkend toetsenbord

De kwaliteit zit ‘m in het feit dat de toetsen een perfecte tactiele terugkoppeling geven, elke toets met hetzelfde gevoel, en vergevingsgezind wanneer je een toets scheef raakt. Het is alsof het toetsenbord anticipeert op wat je wilt typen. Dat is dan ook echt de kracht en het verkoopargument van de Matias Quiet Pro.

De Quiet Pro is verkrijgbaar in een Mac en PC versie. Om te zien vind ik de PC-versie de mooiste. Afgewerkt in een prachtig glanzend licht gemoffeld zwart en zonder verdere opschmuck is dit echt een productiviteitsbooster. Dit toetsenbord telt twee LEDs; één onder de CAPS-lock en één onder de NUM-lock.

Mac en PC toetsenbord

De Mac-versie is zilvergrijs met zwarte toetsen, en op die toetsen is het een gekrioel van fliebeltjes en flabbeltjes. Dat zijn de speciale karakters die je kunt typen in combinatie met de Opt en Shift toetsen. Een handige referentie weliswaar, maar esthetisch vind ik het minder. Eén LED slechts, onder de CAPS-lock, en verder herken je op de functietoetsen de knoppen voor volume, helderheid en de bediening van iTunes.

Matias Pro for MacMaar waarom die naam – Quiet? Zo stil is-ie toch helemaal niet? Ooit leverde Apple, toen computers nog beige en vierkant waren, fantastische toetsenborden mee met z’n computers, het Apple Extended Keyboard II. Maar eind jaren-’90 bezuinigde Apple dat alom geliefde en geroemde toetsenbord in stilte weg, ten gunste van goedkope Chinese rommel. Liefhebbers versleten hun oude Apple keyboard tot op de draad, kochten dure converters om het oude ADB op USB te kunnen aansluiten, en als-ie helemaal stuk was zochten ze op Marktplaats naar nieuwe oude toetsenborden.

Het was 2005 toen de Canadezen Edgar Matias en Steve McGowan de oude technologie deden herleven in een nieuw toetsenbord, de Matias Tactile Pro. De Matias werd alom gelauwerd en geprezen, en hoewel omarmd door een selecte groep fanatieke gebruikers, had het keyboard een groot nadeel: het lawaai. Typen op een Tactile Pro maakt een donderend geraas, dus zo’n ding in de kantoortuin kan rekenen op boze blikken van collega’s. Om die reden ligt de Tactile Pro ook bij mij in de kast.

Vandaar de naam voor deze nieuwe variant, ruim acht jaar nadat de Tactile Pro op de markt kwam. De kwaliteit die je van Matias gewend bent, maar met een geluidsniveau dat getolereerd wordt in de kantoortuin.

Weggeefactie!

Kortom, een dijk van een keyboard met weliswaar een design van lang geleden, maar een apparaat voor de echte Mac toetsenbordtijgers en PC typfanaten onder ons. Als je de draad een probleem vindt, is er ook een draadloze versie.

Op deze WeggeefWoensdag hebben we twee Matias Quiet Pro toetsenborden te vergeven. Eén voor Mac en één voor PC. Om in aanmerking te komen voor één van de toetsenborden vragen we je om in de reacties aan te geven waarom jij dit toetsenbord zou moeten winnen, en of je de Mac- of PC versie zou willen winnen. Uit de inzendingen loten we twee winnaars.

Volgende week dinsdag maken we de winnaars bekend! Auteurs en medewerkers van Lifehacking zijn zoals altijd uitgesloten van deelname. Je maakt alleen kans op één van de posters via de reacties onder dit bericht. Tweets, G+ reacties en likes zijn welkom, maar dingen niet mee voor de prijs. Vul een correct e-mailadres in, want als je wint nemen we via dat mailadres contact op!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

87 Comments

 • Pim Blokland
  Posted 05/04/2014 4:02 pm 0Likes

  Sorry dat ik zo laat reageer, maar mijn toetsenbord is vandaag pas stuk gegaan, dus nu pas heb ik behoefte aan een nieuwe.

  Is er ook een Linux versie?

 • Roel De Coninck
  Posted 04/03/2014 9:32 am 0Likes

  Sinds iets meer dan een jaar ben ik naar Ubuntu overgeschakeld voor werk en privé. En zo ben ik ook met de terminal in aanraking gekomen. Ik heb me wat verdiept in het gebruik van de terminal, en probeer m’n handen vaak OP het toetsenbord te houden.

  Het is ongelooflijk hoe snel je sommige dingen vanuit een terminal kan doen. Een goed toetsenbord is daarbij natuurlijk onontbeerlijk. Ik kijk er al naar uit om mijn zelfgedefinieerde aliasen en commando’s op dit wondermooie en efficiënte toetsenbord te mogen inratelen. Dat het blijkbaar minder zal ‘ratelen’ dan vroegere versies neem ik er dan met plezier bij 🙂

 • Mascha Mathot
  Posted 03/03/2014 12:12 pm 0Likes

  Omdat het bij typen óók gaat om gevoel. En dat kan best een zetje gebruiken bij dat kenniswerken van nu 🙂

  PC, bedrading geen bezwaar!

  • Roel De Coninck
   Posted 04/03/2014 9:30 am 0Likes

   Sinds iets meer dan een jaar ben ik naar Ubuntu overgeschakeld voor werk en privé. En zo ben ik ook met de terminal in aanraking gekomen. Ik heb me wat verdiept in het gebruik van de terminal, en probeer m’n handen vaak OP het toetsenbord te houden.

   Het is ongelooflijk hoe snel je sommige dingen vanuit een terminal kan doen. Een goed toetsenbord is daarbij natuurlijk onontbeerlijk. Ik kijk er al naar uit om mijn zelfgedefinieerde aliasen en commando’s op dit wondermooie en efficiënte toetsenbord te mogen inratelen. Dat het blijkbaar minder zal ‘ratelen’ dan vroegere versies neem ik er dan met plezier bij 🙂

 • Richard Ridderbeekx
  Posted 03/03/2014 9:38 am 0Likes

  Wat zou ik nu voor een reactie moeten geven om zo’n gaaf toetsenbord te kunnen winnen. Mijn interesse is in ieder geval gewekt en hoogstwaarschijnlijk ben ik ook nog bereid hem aan te schaffen voor op mijn werk. Enkele jaren terug heb ik mijn elektronische piano ingeruild voor een akoestische. Puur vanwege het genot van het bespelen van de toetsen iets wat met techniek bijna niet na te maken is. Ik zeg “bijna” want er komen steeds betere elektrische piano’s in omloop. De weerstand van de toetsen benadert dan in het beste geval die van een akoestische piano. Ditzelfde gevoel ervaar ik ook met mijn toetsenbord van de computer. De Tactile Pro leek inderdaad wel een reïncarnatie van Apple’s extended Keyboard. Helaas is deze bij met mijn oude Mac naar de bergruimte verdwenen en werk ik momenteel alleen nog op een PC. Hiervoor heb ik mijn IBM model M uit de kast gehaald, ook zo’n oude klassieker die me het gevoel geeft dat ik serieus aan het werk ben. Op mijn werkplek moet ik het echter doen met een moderne variant vanwege de geluidsoverlast, dus als de Matias Quiet Pro dezelfde ervaring geeft als de Tactile Pro, maar dan met minder geluidsoverlast is het zeker een “wanna have”.

 • Marielle scale-goettsch
  Posted 02/03/2014 9:14 pm 0Likes

  En omdat ik wel van iPads houd, maar niet van mac’s, graag een versie voor pc..

 • Marielle scale-goettsch
  Posted 02/03/2014 9:13 pm 0Likes

  Omdat ik al een aantal keren een verkeerd toetsenbord heb aangeschaft omdat ik in zo’n electronica supermarkt niet weet hoe ik moet kiezen, omdat ik tevens wel overtuigd toetsenist en geen muizenisser ben, omdat ik ook erg van mooie dingen hou en omdat mijn harde aanslag op pianoles een pro, maar op een toetsenbord vooral irritant is..

 • Richard Waal
  Posted 02/03/2014 8:49 pm 0Likes

  Ik ben al jaren op zoek naar hét ideale toetsenbord, maar ik heb het nog niet gevonden. Daarom zou ik dit toetsenbord voor de PC graag uitproberen. En als tegenprestatie wil ik natuurlijk best een review schrijven!

 • Tom Kleine Schaars
  Posted 02/03/2014 6:27 pm 0Likes

  Keyboard lijkt mij super voor de pc omdat ik de hele werkdag op kantoor moet zitten. Hoe meer ontspannen ik van mijn werk terug kom des te meer kan ik van betekenis zijn in deze wereld! Leef je live-hacking live!
  Groet Tom.

 • jeroen otten
  Posted 02/03/2014 5:03 pm 0Likes

  Die lijkt mij een goede vervanger van het standaard draadloze toetsenbord wat ik nu heb, want dat is maar klein en werkt niet lekker!! Dus hier is hij meer dan welkom

 • Louis de Wit
  Posted 02/03/2014 3:38 pm 0Likes

  Gratis is altijd goed!

 • Brenda
  Posted 02/03/2014 1:41 pm 0Likes

  Sinds september vorig jaar verhuisd naar een nieuwe locatie en mijn vaste werkplek kwijt. En het kan nogal een kabaal zijn als er een paar kenniswerkers in een flow zitten te typen ;-). Mooi om te horen. Maar ik zou graag een eigen toetsenbord hebben om aan mijn Laptop/tablet ding aan te sluiten, want die gedeelde toetsenborden vind ik maar ranzig! Mooi ook dat ie USB poorten heeft!

  • Brenda
   Posted 02/03/2014 1:42 pm 0Likes

   En dus graag de PC versie…

 • Nico
  Posted 02/03/2014 11:57 am 0Likes

  Dit is een fantastisch toetsenbord, 3 extra USB poorten, geen last van wegvallende tekens omdat ik te snel typ……Als ik van het bestaan had geweten had ik dit toetsenbord aangeschaft ipv van het standaard bluetooth-Apple-model!!
  Laat maar komen!!

 • Marco
  Posted 02/03/2014 11:42 am 0Likes

  Een retro design en slimme functionaliteit, dat klinkt als muziek in mijn oren. Mijn macbook pro zou het ervaren als een compliment om mijn bescheiden teksten via de matias quiet pro te mogen ontvangen.

 • jeppe
  Posted 02/03/2014 11:30 am 0Likes

  Ps: pc versie

 • Maria
  Posted 02/03/2014 11:29 am 0Likes

  Ik ben recent overgestapt van Windows naar Apple en ik spendeer minstens 10 uur per dag achter mijn toetsenbord. Ik zoek me rot naar de toetscombinaties en ik ben voor mijn werk afhankelijk van snel en efficient werken. De Apple versie zou een uitkomst zijn…….

 • jeppe
  Posted 02/03/2014 11:29 am 0Likes

  Ik wil aan een typcurcus beginnen en aangezien we thuis daar geen geschikte toetsenborden voor hebben lijkt mij dit toetsenbord daar ideaal voor.
  En het lijkt me vooral enorm handig omdat ik zelf nogal hard tiep.
  -Jeppe-

 • Cas Tuyn
  Posted 02/03/2014 11:08 am 0Likes

  Op mijn Linux PC zal de Windows versie niet misstaan. Mijn huidige Lenovo keyboard is al zo doorleefd dat de meestgebruikte toetsen spiegelglad zijn geworden en dus in de hitte van de discussie weleens een naastgelegen letter meepakken. Dat krijg je met wekelijks een nieuwsbrief over salsa feestjes en een paar websites bijhouden.

 • Timmy
  Posted 28/02/2014 1:58 pm 0Likes

  Mijn 3 redenen waarom ik graag een Matias Quiet Pro toetsenbord (pc versie) zou willen hebben:
  1. Ooooh, wat zou mijn vriendin het leuk vinden nooit meer gefrustreerd te moeten worden door mijn vervelend typgeluid tijdens nachtelijke uren achter de computer! [www.lifehacking.nl/persoonlijk-2/hoe-leer-je-effectief-te-slapen]
  2. Aaaaah, eindelijk iets dat mij echt zou kunnen motiveren om werkelijk alle sneltoetsen van buiten te leren! [www.slimmerwerkencoach.nl/sneltoetsen]
  3. Het toetsenbord is dood! Lang leve het toetsenbord! [www.lifehacking.nl/kantoor-tips/minder-muizen-meer-toetsen]

  Heb ik nu gewonnen? 🙂

 • Jeroen
  Posted 27/02/2014 4:58 pm 0Likes

  Hoi, zijn er reacties verdwenen? ook het navigeren naar oudere reacties en dan weer terug werkt niet goed.

  Ik zou erg graag de pc versie willen gezien ik als developer in een kantoortuin zit die redelijk gehorig is. Het huidige toetsenbord dat ik gebruik is niet echt heel stil dus dat zou wel een hele verbetering zijn.
  En kan ik mn collega’s een beetje jaloers maken met zo’n retro-keyboard! 🙂

 • Joost
  Posted 27/02/2014 12:37 pm 0Likes

  Met de PC-versie van dit toetsenbord kan ik mijn doel om een boek te schrijven eindelijk realiseren. Geen pijnlijke vingers meer, alleen maar typen en genieten!

 • Claire
  Posted 27/02/2014 12:18 pm 0Likes

  Daar zit ik dan, vlak voor m’n afstuderen en met beginnende RSI, hoe zal dat aflopen? Maar met zo’n fantastisch toetsenbord (PC-versie) vlieg ik vast door die vervelende maanden heen en kan ik fris aan het burgerleven beginnen.

 • Jacob-Jan van der Spek
  Posted 27/02/2014 7:47 am 0Likes

  Omdat alle ontroerende, intelligente en grappige opmerkingen al gemaakt zijn en mijn klaarblijkelijke writers block misschien wel opgelost kan worden met dit toetsenbord…

  • Jacob-Jan van der Spek
   Posted 27/02/2014 7:48 am 0Likes

   ps: PC versie

 • Mark Friederichs
  Posted 26/02/2014 9:52 pm 0Likes

  Heel gaarg zuo ik een neiuw teostenbrod wninen, wnat mjin hiudige lervet wat porlbmeen op. O ja, ik wrek op een Aplpe.

 • Dirk van Essen
  Posted 26/02/2014 8:25 pm 0Likes

  Overal waar ik naar toe ga neem ik een notitieblok mee. Een notitieblok met prachtige vulpen. Een vulpen zo mooi dat mensen die hem voor het eerst zien hem altijd even goed willen bekijken, aanraken, proberen. Hoe prachtig zou het wel niet zijn als ik hetzelfde zou kunnen bereiken met een iPad en zo’n fantastisch Matias Quiet Pro toetsenbord. Een toetsenbord dat zorgt voor jaloerse blikken van de mensen om me heen. En natuurlijk – misschien nog wel het belangrijkste – heerlijk is om elke dag te gebruiken.

 • Linda
  Posted 26/02/2014 7:56 pm 0Likes

  Ik ga helemaal uit mijn dak met een PC toetsenbord van grote klasse, leuk om zowel anderen als mezelf mee te verrassen. De prijs, een (draadloze) Matias Quiet Pro toetsenbord, die kans is helaas super klein, maar met dagelijks https://lifehacking.nl op mijn beeldscherm, heb ik toch ook al het gevoel een echte winnaar te zijn!

 • Patrick Tingen
  Posted 26/02/2014 7:41 pm 0Likes

  Standaard grapje van mij is om – als iemand mij iets vraagt – die persoon aan te kijken maar ondertussen ook gewoon glashard dóór te gaan met typen. Meestal stopt de persoon die mij aanspreekt na een paar zinnen met praten om te vragen “en nu staat er zeker onzin op het scherm?”. Meestal niet, want ik kan aardig goed blind typen. Dat verschaft mij enige status op de apenrots, pardon kantoortuin. Maar ja, it’s lonely at the top; anderen gaan ook steeds beter typen dus ik heb dringend iets nodig om me weer iets meer te onderscheiden. Met een PC versie van een Matias Quiet Pro bijvoorbeeld…..

 • JeWe
  Posted 26/02/2014 6:05 pm 0Likes

  Mmott ikk ng mer zegggee!!?? PeeCe vrsie grgg

 • Ivo Lentjes
  Posted 26/02/2014 5:26 pm 0Likes

  Om mijn collega’s tegemoet te komen gun ik hun graag een stiller PC-toetsenbord dan dat ik nu heb. Ze klagen namelijk dat ik te veel en te snel ratel op het huidige toetsenbord.

 • Maurice
  Posted 26/02/2014 4:55 pm 0Likes

  Altijd koop ik dezelfde toetsenborden, kleine, met een lichte toetsaanslag (zoals je laptop). Krijg ik een nieuwe laptop met extern toetsenbord is dat het eerste wat ik vervang. Die grote toetsen moeten weg. Dus daarom snap ik NU nog niet waarom ik zou kunnen overstappen, maar ga graag de uitdaging aan! 🙂

 • Dennis
  Posted 26/02/2014 4:36 pm 0Likes

  Dit zou een welkome toevoeging zijn aan m’n 13″ MBP die ik thuis met een extern beeldscherm gebruik. Nog niet genoeg kunnen sparen voor een goed toetsenbord en trackpad erbij. Dit zou me een stapje dichterbij de ideale (studenten-)werkplek helpen 🙂

 • gusta van strijen
  Posted 26/02/2014 4:31 pm 0Likes

  de pc versie zou een grote aanwinst voor mij zijn, omdat ik door artrose minder gevoel heb en veel mis type. Kan ik eindelijk zonder ergernis veel typen.

 • Christophe
  Posted 26/02/2014 4:00 pm 0Likes

  Ik ben net bezig het bureel thuis wat ergonomischer te maken.
  Wacom tablet voor de iMac ter vervanging van de Magic Mouse en een laptopstand voor de MacBook zijn al in orde. Een tweede en oerdegelijk toetsenbord zou heel erg welkom zijn!
  En met die symbooltjes op de toetsen kan het blad met de combinaties ook in de prullenmand!

 • Jet Lieftink
  Posted 26/02/2014 3:00 pm 0Likes

  Het lijkt me heerlijk mijn preken te kunnen maken met behulp van zo’n degelijk toetsenbord.
  Een vergevingsgezind toetsenbord, wat kan een dominee zich nog meer wensen!
  (Mac-theoloog)

 • Margot
  Posted 26/02/2014 2:48 pm 0Likes

  Nou, graag! De PC versie zou ik heel goed kunnen gebruiken.
  Als parttime werknemer die flext over 3 gebouwen en nog veel meer werkplekken, inclusief een thuiswerkplek, en deeltijd zzp-er die thuis en elders werkt kom ik nog al wat belabberde toetsenborden tegen wat ondertussen tot pijntjes en irritatie begint te leiden. Een fijn toetsenbord op mijn thuisbasis waar de grootste stukken tekst getypt moeten worden, liefst in hoog tempo, zou echt top zijn. Kan ik eindelijk een lekker stukje weg typen 🙂

 • Joost
  Posted 26/02/2014 2:36 pm 0Likes

  Een goed toetsenbord is lastig te vinden, maar erg welkom!

 • rebecca
  Posted 26/02/2014 1:52 pm 0Likes

  Deze zou perfect zijn voor mijn PC. Zo kunnen mijn pc, toetsenbord en ik vele uurtjes solliciteren naar een baan.

 • Anne
  Posted 26/02/2014 1:41 pm 0Likes

  Geweldig! Zou dit toetsenbord graag willen winnen omdat ik tot nu toe elke dag op een mini-toetsenbord werk, met de bijbehorende typfouten. Dit grote toetsenbord met aanpassend vermogen zou mijn leven zeker verrijken!

 • A3
  Posted 26/02/2014 1:13 pm 0Likes

  In de nabije toekomst komt er een kantoortuin c.q. nieuwe werken cultuur bij ons binnen. Met de Mac versie van de Matias Tactile Pro kan ik in alle rust lekker te keer gaan.

 • raimond
  Posted 26/02/2014 1:12 pm 0Likes

  heb nooit een goed toetsenbord gehad dus ben wel benieuwd je kan er lang of kort over praten opsturen die hap 😛

 • Remco
  Posted 26/02/2014 1:09 pm 0Likes

  Het lijkt me eigenlijk onzin, zo’n speciaal en duur toetsenbord. Goedkopere toetsenborden werken mijns inziens goed genoeg. Ik heb dan ook geen ervaring met andere toetsenborden dan met dat wat altijd standaard geleverd wordt bij een pc/mac. Ik zou juist daarom wel een keer zo’n ‘top’ product willen proberen en overtuigd raken dat dit toch echt beter is. Het artikel is wel zo lovend dat ik benieuwd ben geworden. Misschien wil ik dit wel heel graag, alleen weet ik dat nu nog niet. (Mac)

 • Michiel O
  Posted 26/02/2014 1:07 pm 0Likes

  Nadat ik RSI heb gehad ben ik verslaafd geraakt aan toetscombinaties. Als ik collega’s zie muizen denk ik wel eens, waar ben je mee bezig….. Andersom denken zij dat over mij want door de toetscombinaties zien ze niet wat ik doe in 1 seconde waar zijn er 10 voor nodig hebben. Graag ga ik voor de PC versie van dit mooie toetsenbord.

 • Timon
  Posted 26/02/2014 1:06 pm 0Likes

  Omdat ik op mijn werk met een standaard hp toetsenbord moet werken en dat elke dag weer een drama is!

  p.s. als de pc versie vergeven is dan kan ik een MAC versie thuis goed gebruiken want daar vallen de toetsen vanaf…. Chinese troep he.

 • Marcel
  Posted 26/02/2014 12:49 pm 0Likes

  Omdat ik onze desktop PC ondanks alle laptops, tablets en mobieltjes nog steeds een plekje in onze woonkamer heeft en dagelijks gebruikt wordt.

 • Jaap L.
  Posted 26/02/2014 12:47 pm 0Likes

  Sinds 1985 werk ik op computers… er is sindsdien veel verbeterd, toch mis ik de stille toetsenborden van toen… Degelijkheid is ook niet altijd meer op de huidige toetsenborden van toepassing. Of zou het komen van mijn leeftijd? Als ik echt stil wil typen moet ik de laptop pakken… Daarom zou ik de pc-uitvoering van de Quiet Pro als welkome vervanging van mijn huidig toetsenbord op prijs stellen…. En mijn vrouw zou niet steeds opkijken als ik de toetsen beroer… Ik wacht maar af!

 • Esther
  Posted 26/02/2014 12:33 pm 0Likes

  Omdat ik in mijn leuke baan een nomadenbestaan leid (lijd). Wegens ruimtegebrek in het pand zit ik altijd achter een bureau van een collega. Heb intussen een eigen stoel, een looptelefoon en ik zou ook graag een eigen en degelijk toetsenbord willen hebben. Een van de grote voordelen? ik hoef dan niet meer te typen op andermans etensresten en ik ben vooral verzekerd van een degelijke ondersteuning in mijn nomadenbestaan.

 • Gerard
  Posted 26/02/2014 12:22 pm 0Likes

  Zodat ik nog beter mijn sollicitatiebrieven kan schrijven.

 • Evelien Bos
  Posted 26/02/2014 12:13 pm 0Likes

  Als transcribist en notulist is een toetsenbord ongeveer de aorta van je bedrijf… daarom zou ik graag in aanmerking komen voor een PC-toetsenbord. Ik hoop van harte dat ik dat de ‘e’-knop tot het einde de eigen identiteit kan laten zien.

 • Arno
  Posted 26/02/2014 12:08 pm 0Likes

  Omdat ik ooit zo’n goedkoop PC Logitech toetsenbord heb gekocht en hier achteraf spijt van heb. Het typt voor geen meter. Had ik maar meteen zo’n kwalitatief goed product gekocht.

 • Hartog de Mik
  Posted 26/02/2014 12:02 pm 0Likes

  Ik zou graag de PC (linux?) versie willen winnen, omdat ik als linux-/web-develop op de shell leef, het toetsenbord een verlenstuk van mijn vingers is en *vooral* omdat ik hier in Duitsland geen fatsoenlijk QWERTY toetsenbord kan vinden. 🙁

 • Petra
  Posted 26/02/2014 11:55 am 0Likes

  Ik zou graag het PC toetsenbord aan mijn man willen geven. Zodat ik ‘s nachts weer kan slapen als hij zijn verhalen op zijn PC timmert.

 • Ramon
  Posted 26/02/2014 11:42 am 0Likes

  Ik zou graag de PC versie van de Matias Quiet Pro willen winnen, zodat ik, zoals het een echte codeklopper betaamd, op een mechanisch toetsenbord duizenden regels programmacode kan schrijven.
  Met een verschil, geen boze blikken van collega’s 🙂 .

 • An Van Laer
  Posted 26/02/2014 11:41 am 0Likes

  Omdat ik nooit win, maar blijf proberen …. (Pc)

 • Jeroen
  Posted 26/02/2014 11:09 am 0Likes

  Ik werk als developer in een kantoortuin dus is het al vrij rumoerig om mij heen. En de toetsenborden die ze hier gebruiken zijn niet al te stil. Zou wel erg fijn zijn als ik een degelijke en stille kan gebruiken.
  Lijkt me ook erg gaaf ook om een old-skool look toetsenbord te hebben, lekker m’n collega’s jaloers maken. 🙂

  • Jeroen
   Posted 26/02/2014 11:10 am 0Likes

   oh, en ik gebruik windows, dus graag de pc versie!

 • Raphaela
  Posted 26/02/2014 11:08 am 0Likes

  Wauw! Dit PC toetsenbord zou ik graag winnen! Met de 500 aanslagen per minuut die ik normaliter haal, was mijn Microsoft Natural al snel versleten en afgeragd. Als managementassistente en startende ondernemer is een goed toetsenbord écht het verlengstuk van je handen (en hoofd!).

 • Mientje Petrus
  Posted 26/02/2014 11:06 am 0Likes

  Moet ik ‘m echt winnen? Non, mais je le veux!!! De mac versie dan toch ….

 • Peter
  Posted 26/02/2014 11:06 am 0Likes

  Omdat dit een mooi voorbeeld is van waar lifehacking voor staat en ik ook dit goed kan gebruiken (net zoals bij veel andere tips en producten)!! Ik ga ervanuit dat het ons veel tijd en ergernis zal besparen bij het werken.
  Graag de PC versie.

  Groeten,
  Peter

 • Mientje Petrus
  Posted 26/02/2014 11:05 am 0Likes

  Moet ik ‘m echt winnen? Non, mais je le veux!!!

 • T.Klok
  Posted 26/02/2014 10:59 am 0Likes

  Beste lezer,
  Omdat ik dan 1 keer in mijn leven mijn dochter zal verrassen dat ook mams met de tijd meegaat als het om laptop- gebruik gaat.
  Met groet!
  Tina

 • Sander
  Posted 26/02/2014 10:35 am 0Likes

  De pc-versie van dit toetsenbord zou dé oplossing zijn voor mijn vrouw. Ze besteedt enorm veel tijd aan vrijwilligerswerk en dat wordt wel gewaardeerd maar niet betaald. Veel beeldschermwerk, het-toetsenbord-bij-de-pc was al na twee maanden versleten en een oud toetsenbord zorgt voor ergonomische klachten. Een uur toetsenborden geprobeerd bij de ik-ben-toch-niet-gek-winkel, maar geen enkel geschikt toetsenbord gevonden. De Mathias zou enorm van pas komen.

 • Ramon
  Posted 26/02/2014 10:33 am 0Likes

  Ik zou graag een pc-versie willen hebben omdat ik een zwaar en degelijk toetsenbord nodig heb om zo af en toe mijn collega’s te kunnen meppen omdat ze weer eens wat stoms hebben uitgehaald 😉 .

 • Marlies
  Posted 26/02/2014 10:24 am 0Likes

  Graag zou ik de pc- versie winnen omdat ik mijn kantoor deel met de bezitter van een herrie-toetsenbord. Hij krijgt dan mijn stille en ik een meedenkende. Win-win.

 • Dorien
  Posted 26/02/2014 10:22 am 0Likes

  Dat Mac-toetsenbord heb ik heel hard nodig. Ik werk veel op de Mac en mijn draadloze toetsenbord heeft het vorige week begeven. Bij gebrek aan de nodige pegulanten werk ik nu op mijn reservetoetsenbord, wat ik ooit voor 3,79 bij de Action kocht 😉 Het typt, maar daar is dan ook eigenlijk alles mee gezegd…

 • Cees
  Posted 26/02/2014 10:22 am 0Likes

  Typen op dit board is als pianospel. Gevoelig, persoonlijk en de juiste snaar weten te raken.
  Voor mijn PC zou dit een welkome aanvulling zijn (piano is verkocht).

 • Erik-Jan
  Posted 26/02/2014 10:20 am 0Likes

  Dit zou mooi zijn. Twee weken geleden is mijn laptop overleden. En omdat ik mijn baan ben kwijtgeraakt had ik niet de middelen om een zelfde laptop opnieuw te kopen. Ik heb consessies moeten doen, onder andere op het toetsenbord dat veel minder prettig is.
  Dit prachtige toetsenbord zou geweldig helpen bij al die sollicitatiebrieven.

  En dat ‘ie mooi is is erg prettig voor in de netjes opgeruimde studeerkamer.

 • Herbert Denk
  Posted 26/02/2014 10:16 am 0Likes

  Ik wil dit toetsenbord graag winnen om weg te geven aan Jolanda van Beek van Studio Awen. Zij schrijft geweldige teksten, daarom dus.

 • Jeanette
  Posted 26/02/2014 10:10 am 0Likes

  Dit toetsenbord past mij omdat ik veel moeten typen voor mijn werk.
  En de logge uitstraling zal wel bij mij passen, want ik ben zelf ook wel log!! Haha.

 • Silphya
  Posted 26/02/2014 10:09 am 0Likes

  Ik zou dolgraag de mac-versie hebben. Waarom? Omdat typen mijn lust en mijn leven is (eerste type-cursus op mijn 6e gevolgd en later cum laude geslaagd). Ooit, eind 80-er begin 90-er jaren werkte ik voor een bedrijf waar ik dusdanig veel moest typen dat ik zelfs in qwerty droomde. Echt waar! En die toetsenborden van toen die maken ze helaas niet meer zo. Die heerlijke zware grote toetsen waar je bijna met je vuisten op moest rammen. Heerlijk. En ik kreeg ze stuk! 🙂 Flink wat toetsenborden heb ik versleten door het blijkbare harde en vlugge typen wat ik doe: toetsen sprongen er van af, grappig, als ik daar aan terug denk: leuke tijd was dat! Nou eh… dat was wel zo’n beetje mijn motivatie 😛

 • okke
  Posted 26/02/2014 10:06 am 0Likes

  er gaat niets boven een quiet pro, behalve je beeldscherm.

 • Koen
  Posted 26/02/2014 10:03 am 0Likes

  Omdat ik al gewend ben aan mijn Tactile Pro maar inderdaad de herrie van dit verder magnifieke toetsenbord vaak onderwerp is grappen en grollen op ons kantoor

 • Filip De Bot
  Posted 26/02/2014 9:58 am 0Likes

  Mijn extern toetsenbord voor mijn Mac is niet meer om aan te zien, vuil, versleten. (Mac-versie)

 • Remco Hoogstraten
  Posted 26/02/2014 9:50 am 0Likes

  Ik ben communicatie expert. En wat doe je dan? Juist communiceer je wat af op een dag. En daarbij is het toetsenbord een onmisbare intermediair. Ik zou daarom zielsgelukkig zijn met deze Hummer onder de toetsenborden.

 • Guus Jansen
  Posted 26/02/2014 9:47 am 0Likes

  Ik geef ‘m aan mn collegaatje, die een echte ‘drummer’ is op haar toetsenbord (PC)

 • Marja Doedens
  Posted 26/02/2014 9:44 am 0Likes

  Waaahhhhhh! Geweldig…!!! Als ik de fantastische PC-versie van dit toetsenbord zou winnen beloof ik eindelijk een typecursus te doen en dan ben ik weer een super lifehack verder.
  Want ik stel dat maar uit en stel dat maar uit, omdat mijn 2 en een halve vinger me tot nu toe ook wel steeds verder helpen. Dit toetsenbord krijgen zou toch wel een ‘teken’ zijn en DE reden om dan ook mij part of the deal te doen om vanaf nu typen vééél leuker en sneller te maken.

 • Jaap Uithof
  Posted 26/02/2014 9:42 am 0Likes

  Gewoon, omdat ik dol ben op dingen die nog goed gemaakt worden en aanvoelen of ze voor de eeuwigheid zijn. En natuurlijk om dat onnavolgbare gevoel van een ingedrukte mechanische toets.
  (Win)

 • Rik
  Posted 26/02/2014 9:32 am 0Likes

  omdat ik non-stop aan het rocken ben voor mijn afstudeer-opdracht. Met een dosis dyslexie zit een taalfoutje in een klein hoekje, combineer dat met terminale typ-tyfus en verslagen schrijven wordt een regelrechte ramp. Hopelijk helpt dit toetsenbord me weer op het rechte pad.
  (mac-versie)

 • Senol Tapirdamaz
  Posted 26/02/2014 9:22 am 0Likes

  Imdat mijn huidige tietsenbird kapit is.. verschillende knippen werken niet meer zials het miet.
  Sfeeds .. curry nu is de f iik weg..
  Maar in ieder geval, ziu ik fich dif fiefsenbird willen winnen wanf dif schief niet ip zi.

 • Bas
  Posted 26/02/2014 9:21 am 0Likes

  Ik heb sinds ongeveer een jaar een Mac, waar ik erg blij mee ben. Behalve het apple toetsenbord. Hier kan ik maar niet aan wennen. Daarom zou ik heel graag deze willen hebben.

 • Jan Kees
  Posted 26/02/2014 9:20 am 0Likes

  Met ee eige bedrijf e ee vaste baa zit ik zo’ beetje 24/7 achter de pc e hebbe de toetse borde veel te verdure . De letter (Tweepoot) heeft het al begeve . Bittere oodzaak dus, dat ieuwe keyboard! 😉

 • Ry
  Posted 26/02/2014 9:17 am 0Likes

  Ik ben spontaan verliefd geworden.
  Een meedenkend, anticiperend toetsenbord. Ik mis de zin: een lust voor vingers dus een must voor iedereen.
  Ik deel mijn verdere leven graag met de pc versie.

  Benieuwd hoe mijn leven straks verrijkt wordt? Ik houd jullie graag op de hoogte!

 • Astrid
  Posted 26/02/2014 9:14 am 0Likes

  Omdat mijn vertrouwde toetsenbord na 5 jaar helaas kuren begint te krijgen, en deze eruit ziet als een goede vervanger om mijn typegrage vingers aan het werk te houden.

 • Peter de Jong
  Posted 26/02/2014 9:14 am 0Likes

  Van 1996 tot 2003/4 was ik fervent gebruiker van een IBM Model-M toetsenbord (uit 1986). De kantoortuin deed mij afstappen van dit fantastische mechanische toetsenbord. Af en toe google ik nog naar dit soort toetsenborden. De Matias quiet pro zou ik dagelijks meenemen naar mijn werk. Misschien zou ik er zelfs mee slapen, als de vrouw dat goedkeurt 🙂 Ik ben een PC gebruiker.

 • Marchelino
  Posted 26/02/2014 9:12 am 0Likes

  Ik moet dit toetsenbord winnen voor mijn Mac, omdat een toetsenbord tijdloos moet zijn en dat is deze zeker!

 • Edzo
  Posted 26/02/2014 9:10 am 0Likes

  Omdat ik er dan een review van maak + websitevermelding!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]