Weggeef Woensdag – Minder Managementcorvee

In de afgelopen jaren hebben we veel boeken de revue zien passeren op Lifehacking. Allemaal gaan ze in zekere zin over productiever werken, slimme hacks en manieren om je keuzestress in werk en privé tot een aanvaardbaar minimum te brengen. Die boeken zijn soms voor “het grote publiek” geschreven en soms voor een specifieke doelgroep. Het boek wat we vandaag weggeven is specifiek voor drukke managers die last hebben van een corvee van vergaderingen, teveel papier en teveel afleiding. Vandaag geven we 10 exemplaren weg van Minder managementcorvee | meer resultaat van Ad van der Hulst.

Schermafbeelding-2014-03-05-om-13.26.39-241x300Dit boek is de basis voor een elegante, ambachtelijke manier van het organiseren van je werk als manager of drukke professional. Het is de vrucht van jarenlange ervaring met alle soorten technieken, concepten, inzichten en toolkits op het gebied van persoonlijke productiviteit. Het boek is opgebouwd rondom 7 thema’s. Van ieder thema zijn de basiswetmatigheden beschreven die daarna worden uitgewerkt in handvatten, tips en truuks waar je direct zelf mee aan de slag kunt.

Deze 7 thema’s zijn:

 • Inbox Zero
 • Agenda in balans
 • Optimaliseren van vergaderingen en bijeenkomsten
 • Prio’s
 • Persoonlijk dashboard
 • Slim samenwerken met PA en team
 • Weekreview en onderhoud van goede routines

Het boek is opvallend van formaat. Het heeft een ringband en is in A5 formaat. Lekker compact en handig mee te nemen in je werktas. De 140 pagina’s in full color zijn fijn om doorheen te bladeren. Door de ringband blijft het boek makkelijk open liggen op de pagina van de tip waar je mee aan de slag wilt. De 7 thema’s hebben ieder hun eigen kleur en icoon waardoor je geheel eenvoudig de weg leert vinden in het handboek.
Het boek leest soms als een verzameling blogposts die je op Lifehacking kunt terugvinden. Dat is geen kritiek op Ad, maar een compliment dat hij van alle tips en trucs rondom slimmer werken de juiste bij elkaar zet. Want eerlijk is eerlijk, het boek van Ad geeft geen hemelbestormende tips en een disruptief nieuwe methodiek van werken. Dit boek bestaat uit praktische tips die je direct kunt toepassen. Dat spreekt mij enorm aan. Ik ben niet voor niets een enorm fan van Ad’s 1 Minuut Nieuwsbrief. Elke vrijdag krijg je een superpraktische tip in je Inbox met 1 tip die je direct kunt toepassen. Dit boek is een verzameling van zulke tips, omgeven door diverse basisprincipes uit GTD, Covey en Eisenhower.
Ik kan dit boek aanraden bij iedereen die niet eerst door stapels “klassiekers” wil ploegen maar gewoon direct aan de slag wil. Ik haal er tips uit om mezelf weer in een routine te krijgen rondom planning en email afhandelen. Minder corvee, dat wil toch iedereen?

We mogen 10 (papieren!) versies van dit boek weggeven van Ad. Hiervoor moet je wel één vraag beantwoorden. Welk thema spreekt je het meeste aan en waarom?

[gravityform id=”30″ name=”Weggeef Woensdag Managementcorvee” title=”false” description=”false”]

Je kunt meedoen aan deze Weggeef Woensdag tot maandag 22 september 23.59. Op dinsdag 23 september maken we de winnaars bekend. Auteurs en medewerkers van Lifehacking zijn zoals altijd uitgesloten van deelname. Je maakt alleen kans op de prijs via een ingevuld formulier. Tweets, G+ reacties en likes zijn welkom, maar dingen niet mee voor de prijs. Vul een correct e-mailadres in, want als je wint nemen we via dat mailadres contact op!

Mocht je niet bij de eerste 10 gelukkigen behoren dan kun je het boek met speciale lifehackings-korting aanschaffen. Dat doe je door naar naar deze pagina te gaan en als kortingscode #lifehackmmc te gebruiken. Je krijgt het handboek dan voor € 25,— ipv van € 34,95 excl verzendkosten. Coupon is geldig t/m vrijdag 26 september.

Wil je niet het boek maar wel Inbox Zero? Download hier dan de gratis handleiding Inbox Zero in 10 stappen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

 • Frank
  Posted 29/09/2014 11:12 am 0Likes

  Ik zou graag een exemplaar ontvangen van het boek; Minder managementcorvee | meer resultaat van Ad van der Hulst.

  Het thema Persoonlijk Dashboard spreekt mij het meeste aan om een goede samenwerking te krijgen van alle beschikbare tools die in bezit zijn. Te denken valt o.a. aan Smartphone Android, Smartphone Windows, Office 365, Windows 8, Office 2014, takenlijstjes, agenda, etc.

  Er is zoveel beschikbaar, maar de vraag is of alles niet beter met elkaar in balans kan komen.

 • OmeWillem
  Posted 21/09/2014 10:13 pm 0Likes

  Het persoonlijk dashboard spreekt mij erg aan. Ik heb net als vele anderen email, agenda’s, takenlijsten, Sharepoint, Evernote… Heel veel informatie heb ik dus wel ter beschikking, maar het geeft me allemaal nog niet het gevoel dat ik stevig in het zadel zit. Het zou erg fijn zijn als ik een manier kan vinden waarop het een bepaalde samenhang krijgt waar ik echt mee kan gaan sturen.

  Je kunt mijn workflow zien als een auto met een heleboel handige snufjes die op zich best de moeite waard zijn. Alleen heb ik al te lang genoegen genomen met een stuur dat met wat plakband en een elastiekje is bevestigd…

 • Arjan
  Posted 17/09/2014 9:46 pm 0Likes

  Graag ontvang ik een exemplaar van het boek. Ik herken de problemen die worden beschreven in mijn werk als leidinggevende. Al een aantal jaren probeer ik GTD in mijn werk consequent toe te passen. Aan de andere kant blijft de druk van de dingen die je dagelijks moet doen en inderdaad vaak corvee lijken te zijn. Het lijkt me heerlijk om met behulp van dit boek een aantal van die corveeklussen door te kunnen strepen. En dan niet omdat ze zijn uitgevoerd, maar omdat ik hoop met de tips in staat te zijn meer van die onnodige corvee helmaal te schrappen en meer toe te komen aan wezenlijke taken die mij en degenen aan wie ik leiding mag geven verder helpen.

 • Een medewerker
  Posted 17/09/2014 10:10 am 0Likes

  Ik zou graag een exemplaar ontvangen om die vervolgens direct aan mijn leidinggevende te schenken. Hij vergadert zich helemaal in de rondte en komt daarom weinig toe aan al die andere zaken die je van een leidinggevende hoopt te krijgen. Als uit dit boek bruikbare tips komen voor als zijn vergaderingen ben ik heel blij, dan is er meer tijd voor menselijke contacten en persoonlijke aandacht.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: