Weggeef Woensdag – Prestigio Smart Body Fat Scale

Meten is weten. Dat geldt helemaal voor je eigen gewicht. Deze Weggeef Woensdag geeft je een stimulerend zetje in de rug met een weegschaal ter waarde van 129 euro. Niet eentje die je moet ijken met een muntje onder een pootje. Nee, een beetje lifehacker maakt het zich makkelijk met de Prestigio Smart Body Fat Scale die volautomatisch synchroniseert met een app.

Met het mooie weekend in aantocht kunnen voorzichtig de eerste t-shirts uit de kast. En tja, dat is voor mij soms net een tikkeltje confronterend. De Prestigio Smart Body Fat Scale stelt niet alleen je gewicht vast, maar ook de aanwezig spier- en botmassa en het vet- en vochtgehalte. Bij de weegschaal hoort een app die via bluetooth de meetresultaten registreert en bewaart. Zo houd ik nu digitaal bij hoe de strijd tegen de overtollige wintervoorraad vordert.

Vetpercentage

Om niet alleen je gewicht maar ook de overige gegevens te kunnen meten, gebruikt de weegschaal een natuurkundig verschijnsel: vetweefsel geleidt stroom minder goed dan ander weefsel. Door via de (blote!) voeten een zwakke stroom door het lichaam te laten lopen en de weerstand daarbij te meten, kan het vetpercentage van het lichaam worden afgeleid. Voorwaarde is wel dat je zelf je leeftijd, lengte en de omvang van de taille opgeeft in de app. Alleen dan kan het juiste percentage worden berekend. Helemaal waterdicht is de methode niet, maar door regelmatig te meten kun je in elk geval nagaan of je vetweefsel toeneemt of juist niet…

Heb ik een gezond gewicht?

De BMI-methode is het meest simpel en gangbaar om te bepalen of je een gezond gewicht hebt. BMI staat voor Body Mass Index en deelt je gewicht in kilogrammen door het kwadraat van je lengte in meters. Daarmee bereken je zo het aantal kilo’s dat je per vierkante meter lichaam weegt. Uit deze berekening rolt een getal wat een indicatie geeft of je een gezond gewicht hebt of niet. Dat klinkt ingewikkeld. In de praktijk gebruik je gewoon een online tool zoals die van het voedingscentrum.

Win de Prestigio Smart Body Fat Scale

Wat moet je doen? Als aanstaand gewichtsfanaat gaan we direct de confrontatie met je aan. Durf jij je BMI-index in te vullen? Aangevuld met een motivatie waarom juist jij deze mooie weegschaal moet hebben. Onder-, over- of gezond gewicht: iedereen dingt mee. Want deze weegschaal kan elk scenario aan. Win je niets, check dan even Hubbit. Daar is de weegschaal nu in de aanbieding. Vul een correct mailadres in, want we nemen contact met je op voor de verzending.

[gravityform id=”37″ title=”false” description=”false”]

De winnaar van deze Weggeef Woensdag is dhr. Oving! Gefeliciteerd!

Alleen formulierinzendingen dingen mee naar de prijs, auteurs en medewerkers van Lifehacking, Reshift Digital en Prestigio zijn uitgesloten van deelname en we nemen contact met je op via email als je hebt gewonnen. De wedstrijd loopt tot maandag 13 april 23:59 uur.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Eline
    Posted 20/04/2015 10:14 am 0Likes

    heel graag wil ik deze weegschaal winnen 🙂

Leave a comment

[wpterms id="3193"]