Weggeef Woensdag – Usem Notes, handige notitiekaartjes!

Lifehacking-slider-usem

Gijs de Werker bedenkt en maakt nieuwe dingen. Zo wilde hij iets anders voor zijn visitekaartjes. Maar hij vond niet wat hij zocht. Dus besloot hij ze zelf te maken. Dat resulteerde in de Usem kaartjes, superhandige kleine notitiekaartjes met allerlei verschillende opdrukken. Zo zijn er Usem cards met een dagindeling, weekplanning, gelinieerd en een vrije indeling, de “Tableau de la Troupe”. De kaartjes zijn van stevig papier gemaakt, ze passen perfect in je portemonnee en er zijn oneindig veel toepassingen voor te bedenken. Of het nu een handgeschreven visitekaartje is, een mental note bij een telefoongesprek, boekenlegger, bedankkaartje of als herinnering op de keukentafel. Je vindt op de site talloze voorbeelden hoe je de kaarten kunt gebruiken. Alle sets komen met een handig bewaarbakje voor je bureau of in je tas.

Echt Dutch Design dus en we zijn blij dat we samen met Gijs een Weggeef Woensdag kunnen doen. We geven drie pakketjes weg en ieder pakketje bestaat uit 3 doosjes/bakjes (Field, Field plus en Portrait). Zo kun je even vooruit met de kaartjes! Natuurlijk zijn alle Usem cards gewoon in de webshop te koop.

De vraag is wederom erg simpel: Op welke manier zou jij de kaartjes willen gebruiken? Let wel, inzendingen die nog niet in het museum staan op de site verdienen de voorkeur!

Vul onderstaand formulier in en kijk op dinsdag of je hebt gewonnen. We nemen via email contact met je op voor de afhandeling. Medewerkers en auteurs van Lifehacking zijn zoals altijd uitgesloten van deelname.

[gravityform id=”17″ name=”Weggeef Woensdag Usem Cards” title=”false” description=”false”]

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

 • Frank Meeuwsen
  Posted 12/11/2013 9:00 am 0Likes

  Met een record aantal inzendingen (110!) was het lastig om de winnaars te kiezen. Uiteindelijk hebben we de volgende drie winnaars:

  Nick Smeenk gaat de Usem Cards als hulpmiddel gebruiken om een random akkoordenschema te genereren. “Ik schrijf op elk kaartje 1 akkoordsymbool (misschien 2) en ik gooi ze door elkaar. Als ik ze dan door elkaar gooi en er een aantal kaartjes uithaal ontstaat er een akkoordenschema, dat ik als basis voor een nieuwe muzikale compositie kan gebruiken. Is eens een andere werkwijze dan gecontroleerd achter de piano op zoek naar het volgende akkoord gaan.”

  Remco van Dalfsen wil bij het uitlenen van spullen er specifiek voor die persoon iets bij schrijven. “[…]Een beknopte installatie handleiding voor dummies als ik Wii-fit aan m’n digibete moeder uitleen. Of een gerichte leesinstructie bij een studieboek aan een collega/vriend. Eventueel een afspraak direct erop vastleggen wanneer ik het uitgeleende item zelf weer nodig ga hebben.”

  Tenslotte heeft Eefje Porskamp een mooie bestemming voor de Notecards: “Ik zou de kaartjes gebruiken als een puntensysteem om mijn dagplanning te kunnen maken. Als je chronisch ziek bent, moet je elke dag en elk uur kiezen wat voor jou het belangrijkst is. Daarvoor moet je onder andere weten wat voor activiteiten je nog moet doen of wil doen, hoeveel tijd daar in gaat zitten en hoeveel punten zo’n activiteit kost. Elke dag heb ik een beperkt aantal punten te verdelen, voordat mijn energievoorraad op is.

  Ik zou op elk kaartje de activiteit schrijven, de tijdsduur die daar bij past en hoeveel punten het me kost.
  Een activiteit is bijvoorbeeld computer (internetten etc.). Een half uur kost 1 punt, een uur kost 2 punten.
  Ik zou daarvoor dus 2 kaartjes maken:
  Kaartje 1: Activiteit: internetten. Tijdsduur: half uur. Punten: 1.
  Kaartje 2: Activiteit: internetten. Tijdsduur: een uur. Punten: 2.

  De Usem Notes zouden hierbij heel goed van pas komen. Je kunt elk kaartje dus gebruiken voor een activiteit en daar ook het aantal punten bij op zetten. Het formaat van de kaartjes is daarnaast ook super. Ze kunnen bijvoorbeeld in een visitekaartjesmap of uitgelegd worden op tafel. Op deze manier zou ik een goede dagplanning kunnen maken en kunnen proberen om binnen de punten te blijven die ik per dag mag gebruiken. De kaartjes zouden dit een stuk inzichtelijker en overzichtelijker maken. ”

  Wij wensen alle winnaars veel plezier met de Usem Notecards!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]