Weggeef Woensdag Winnaars: De BeagleBone

Vorige week woensdag schreven voor Weggeef Woensdag over de minicomputer BeagleBone. En we waren blij verrast met de bijna 40 mensen gereageerd met de meest uiteenlopen idee voor een project waarvoor ze hem kunnen gebruiken.

De inzendingen

We ontvingen veel originele en uiteenlopende ideeën. Een ‘Wireless Camera Survaillance System’ en andere webcam toepassingen. Zoals eentje om in vogelhuisje te kijken zonder de jonge vogels te storen of als deurbel waarmee je gelijk kunt zien wie er voor de deur staat. Maar ook ideeën om op een podium live muziek te kunnen maken. Om de voorraad van de keukenkastjes bij te houden. Iemand die een auto op waterstof aan het bouwen is en daar de BeagleBone voor kan gebruiken om de systemen te kunnen meten en reguleren. Om als web- en fileserver te gebruiken. Of als vervanger van een hele computer die dus ultra-portable is. Er zijn dus meer toepassingen te verzinnen dan we ooit hadden kunnen dromen. Geweldig!

De winnaars

Fantastisch om te lezen wat voor wilde en mooie plannen jullie hebben en waar jullie mee bezig zijn. En uit al deze inzendingen hebben we twee gelukkigen geselecteerd die binnenkort hun project kunnen gaan bouwen:

Jochem Beumer, om zijn werkplaats waar hij aan Mini’s sleutelt te voorzien van wat handige zaken. Zoals het in kunnen zien van werkplaatsboeken, beveiligingscamera die een pushbericht stuurt zodra er iemand in de garage komt en voor de nodige muziek tijdens het sleutelen.

Marcel Van Pinxteren, die hem wil gaan gebruiken om zijn moestuin water te geven. En dan niet op gezette tijden, maar als het nodig is. Door op internet te kijken of er een bui aan zit te komen, dan hoeft er geen opgeslagen regenwater naar de plantjes.

Beide winnaars hebben inmiddels bericht van ons gekregen. Veel plezier ermee en we zijn benieuwd naar jullie creaties. Niets gewonnen? Vrees niet! Morgen hebben we een nieuwe Weggeef Woensdag!

beaglebone op hq

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author