Welk “technisch product” moet ik kopen?

Hoe vaak krijg je de vraag ‘welke … moet ik kopen’? Als lifehacking.nl lezer denk ik dat jij die vraag net zo vaak krijgt als ik. Of het nou over camera’s, computers, tablets of pennen gaat.

Zelf het beste product uitzoeken
Voorheen zocht ik nog wel eens voor kennissen en voor mijzelf uit welk product het beste is voor wie. Allemaal moeite gedaan en dan kopen ze tóch een andere camera omdat de verkoper met een in hun oren redelijk klinkend argument kwam (of dat het toch €20 goedkoper was). En zo komen ze met het verkeerde product te zitten en heb ik voor niets het uitzoekwerk gedaan.

Voor jezelf iets uitzoeken kan altijd, maar er zijn zoveel websites… Op Kieskeurig.nl staan reviews van mensen die een 10 geven terwijl ze het product vijf minuten uit de verpakking hebben (nutteloze reviews dus), de meeste blogs reviewen iets omdat ze het te leen krijgen (en daarom vaak positiever dan nodig) en als je op een probleem met je aankoop zoekt lijkt het alsof er alleen maar problemen zijn met het apparaat.

De oplossing
Oplossing? Ik stuur zo goed als iedereen die mij de vraag stelt ‘welke … moet ik kopen’? door naar een van mijn favoriete websites: thewirecutter.com. Naast dat het een website is die alle andere websites af gaat en z’n eigen gebruiksonderzoek doet, laten ze vooral weten waarom iets het beste is.

Ze geven één kort antwoord op een vraag, met één alternatief als het duurder mag, één alternatief als het goedkoper moet en één alternatief als de beste keuze er niet is. En als er nieuwe spullen uit komen zetten ze ook gewoon op hun site ‘wacht met kopen, wij moeten het nog uitzoeken’. Kijk eens naar hun voorbeelden, informatie waar je echt wat aan hebt:

 • De beste point-and-shoot camera
 • De beste fitness tracker
 • De beste laptop voor budget/gaming/windows/beste-beste/workhorse/power
 • De beste pen
 • De beste scanner
 • Enz…

Een website waar ik iedereen die Engels kan lezen heen durf te sturen met de vraag “Welk …[technisch product]… moet ik kopen?”; TheWireCutter

Wat zijn jouw ervaringen?

(Fotocredits: Jeff Wasserman via Shutterstock)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Nick
  Posted 29/03/2014 7:13 pm 0Likes

  Bedankt David voor de artikel. Er zijn tegenwoordig teveel sites die niet meer klant vriendelijk zijn en de klant niet de juiste info/producten bieden.
  Persoonlijk vind ik tweakers toch een van de beste om producten te zoeken en eventueel reviews over product(en) te vinden.

 • Petra Jonker
  Posted 11/03/2014 8:08 am 0Likes

  Nederlandse site: tweakers.net

 • hansl
  Posted 10/03/2014 12:41 am 0Likes

  lijkt een goeie hulp, thanx.

 • Martijn Engler
  Posted 03/03/2014 1:12 pm 0Likes

  En voor software (hoewel The Wirecutter dat sinds vorige week ook een beetje doet): The Sweet Setup.

  • drbakker
   Posted 03/03/2014 7:45 pm 0Likes

   Yes The Sweet Setup!

Comments are closed.