Werk sneller in je teksten met tovertypen

Typ jij bij het beantwoorden van je mail ook iedere dag een aantal keer dezelfde tekst? Heb je een aantal teksten die je vaak knipt en plakt uit andere documenten omdat je ze vaak hergebruikt? Wil je tijd besparen? En misschien wel 3 dagen langer op vakantie per jaar? Kom dan naar de sessie tovertypen bij Permanent Beta op 5 februari!

Tovertypen is een toepassing om meer te typen met minder toetsaanslagen. Het bespaart tijd door het instellen van aangepaste afkortingen voor veelgebruikte tekenreeksen en afbeeldingen. Het zorgt er niet alleen voor dat je nooit meer teksten eindeloos opnieuw hoeft te typen maar je maakt hier ook geen spelfouten meer in. Dubbel voordeel!

Wil je meer weten, bekijk dan vast even dit filmpje. En kom natuurlijk naar de Meetup

Tijdens deze Meetup zal de focus liggen op Tovertypen voor de Mac. Dit komt vooral omdat onze Tovertyp specialist Mike Verbruggen niet weet hoe Windows werkt. Weet jij dat wel en heb je verstand van Tovertypen? Laat het dan weten zodat je mee kunt helpen op deze avond!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

11 Comments

 • Menno
  Posted 06/02/2015 10:23 am 0Likes

  Je kunt ook gewoon PhraseExpress gebruiken. Dit werkt over applicaties heen en kun je ook als portable versie downloaden. PhareExpress zal na een tijdje zelf met woorden en zinnen komen die je veel gebruikt. Ook kun je zelf afkortingen ingeven. Werkt erg plezierig.

  • Max_G
   Posted 06/02/2015 3:53 pm 0Likes

   PhraseExpress voor OSX? iOS? Android?

 • Marjolein
  Posted 04/02/2015 9:04 pm 0Likes

  Dat zocht ik! Snel op de Mac gekeken hoe eea in Systeemvoorkeuren in te stellen. Alleen: het werkt niet in Gmail? Klopt dat? En doet TextExpander dat wel?

  • Arjan Broere
   Posted 05/02/2015 6:52 am 0Likes

   hi Marjolein,

   Als ik naar Gmail in Chrome ga, kan ik inderdaad niet de autocorrectie van de Mac gebruiken. Wel als ik Gmail in het mailprogramma gebruik.

   Textexpander doet het in elke omgeving.

   Groet,

   Arjan

   • Marjolein
    Posted 05/02/2015 8:04 pm 0Likes

    Hi Arjan, dank voor de reactie. Heb nu toch maar aText uitgeprobeerd en dat werkt ook in de browser. Dus ook met Gmail, zo.

    Groet, Marjolein

    • Arjan Broere
     Posted 08/02/2015 5:54 pm 0Likes

     hi Marjolein,

     Oh, ik dacht dat je de toetsenbord-correctie van iOS/Mac bedoelde. Die doet bij mij niks in Gmail maar TextExpander (voor mij) wel dus kan ik me voorstellen dat aText dat ook kan.

     Groet,

     Arjan

 • Arjan Broere
  Posted 04/02/2015 4:50 pm 0Likes

  Bij Tovertypen denk ik in eerste instantie aan snel tekst maken door afkortingen te laten gebruiken door langere tekst, eventueel met variabelen (vandaagx wordt de datum van vandaag) of popups (naam invoegen).

  Maar aanpalend is ook met bijv Alfred (of Spotlight of LauncBar) snel bestanden en toepassingen openen of websites starten, eventueel met zoektermen als parameter. Ook weer een manier om met enkele toetsaanslagen te fixen wat je anders veel muisbewegingen en -kliks kost.

  En als je dan nog eens een mooi setje sneltoetsen op zak hebt, ga je razendsnel.

  Voor Windows is Fingertips wat mij betreft de mix van launcher, tovertypen en leuke gimmicks zoals een rekenmachine die je command line gebruikt, zoals Alfred dat ook kan. Fingertips heeft geen overdaad aan menus’s dus het is even puzzelen maar dan schiet je ook lekker op. Vooral voor Outlook-gebruikers zijn er enkele krachtige functies die direct in Outlook zaken voor elkaar krijgen, zoals een taak toevoegen.

  Ik heb onder Windows ook Texter en TypePilot gebruikt. Allemaal handig genoeg, zeker voor basisgebruik.

  En als je niks mag installeren, dan maar de autocorrectie ombouwen tot een low tech tovertyp-tooltje 😉

 • Max_G
  Posted 04/02/2015 10:38 am 0Likes

  Het programmaatje ‘AText’ kost $4,99 en gebruik ik al jaren:
  http://www.macupdate.com/app/mac/41211/atext
  Veel uitgebreidere mogelijkheden dan ‘tovertypen’.

  • Frank Meeuwsen
   Posted 04/02/2015 2:11 pm 0Likes

   Volgens mij is dit exact hetzelfde programma als Textexpander. Met Textexpander is nog meer mogelijk dan alleen teksten uitbreiden. Denk aan de integratie van Applescript, shell script en formuliermogelijkheden. Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden!

   • Max_G
    Posted 05/02/2015 10:08 am 0Likes

    Maar dan 7 x zo goedkoop 🙂

  • Mike
   Posted 04/02/2015 4:29 pm 0Likes

   Max, Bedankt voor de aanvulling. Ik kende deze variant nog niet.

   Kleine kanttekening: Tovertypen is een verzamel naam voor alle tools die tekst snippets plaatsen op basis van een van keywords.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]