Weggeef Woensdag: Leer sneltoetsen in Windows dankzij AltMOUSE

Bij Lifehacking zoeken we altijd naar manieren om sneller, beter of slimmer te werken. Bij het werken achter de computer is veel winst te halen. Vooral in het minder gebruiken van je muis, bijvoorbeeld door sneltoetsen. Zo schreven we al eerder over DeadMouse waarmee je zonder muis kunt surfen op het internet. Voor Windowsgebruikers zijn er standaard veel sneltoetsen die niet bij iedereen bekend zijn. Om jezelf aan te leren om te werken met sneltoetsen in Windows is het programma AltMOUSE.

Gebruik AltMOUSE

AltMOUSE is een handig programma dat de gebruiker leert sneltoetsen te gebruiken. Bij elke actie die je uitvoert met je muis, waar ook een sneltoets voor is, krijg je de vervangende toetscombinatie te zien. Zo leer je terwijl je werkt nieuwe sneltoetsen. De eerste week gebruikt het programma om je computergebruik te leren kennen. In week twee zal het met voor jou nuttige sneltoetsen komen. Per week krijg je een overzicht te zien welke sneltoetsen je meer zou kunnen gebruiken en hoeveel tijd dat zou opleveren. Op deze manier leer je steeds nieuwe sneltoetsen, totdat ze ingesleten zijn.
AltMOUSE functioneert in de volgende applicaties: Microsoft Windows Explorer, Microsoft Office (Word, Excel, Outlook, PowerPoint en Access) en Microsoft Visual Studio, SharePoint, Lync, InfoPath, OneNote, Project, Publisher en Visio.
Altmouse

Ervaring

Ik heb AltMOUSE een maand geprobeerd. Hoewel ik het idee had al veel op mijn computer met sneltoetsen te werken, werd ik toch verrast. AltMOUSE kwam met toetscombinaties die ik nog niet kende. Daarnaast word je door de pop-up steeds herinnerd aan je muisgebruik en daardoor dus bewuster van je gedrag. Ik merkte dat ik na een paar weken minder met mijn muis werkte en meer gebruik maakte van sneltoetsen.

Kosten

Er is een gratis trial versie die je 21 dagen gratis kunt proberen. Daarna betaal je € 66,66 excl. BTW per gebruikerslicentie per jaar. Hiervoor krijg je:
– gebruiksrecht
– updates & upgrades
– helpdesk & support

Zelf AltMOUSE gebruiken?

Wil je zelf ervaren hoe AltMOUSE jouw kan helpen met het in laten slijten van toetscombinaties? We mogen drie licenties weggeven. Vul daarvoor het onderstaande formulier in met de vraag:
[gravityform id=”27″ name=”Weggeef Woensdag Altmouse ” title=”false” description=”false” ajax=”true”]

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Freek
  Posted 26/06/2014 10:24 am 0Likes

  Ik doe al best veel met het toetsenbord, maar misschien kan ik nog wat bijleren.
  In het screenshot staat Alt, F, N voor een nieuw Word document, ik gebruik altijd Ctrl + N. Scheelt toch weer een toets!

 • Edwin
  Posted 25/06/2014 1:19 pm 0Likes

  Goed verhaal. Ik vraag me alleen af of mensen dit wel gaan gebruiken. Toetscombinaties moet je onthouden en is het niet de bedoeling dat je hoofd leeg moet zijn. Ik denk ook dat het met bijvoorbeeld typen wel aardig is, maar als je toch al met de muis bezig bent, moet je hand wel naar het toetsenbord. Dit kost ook tijd.
  Toetscombinaties bestaan altijd al. Toch was iedereen blij dat de muis werd uitgevonden. Het werkt veel gemakkelijker en het werkt fijner. Dus sta er een beetje dubbel in. De prijs vind ik te hoog. Ik heb het er niet voor over.

  • Wolf
   Posted 02/07/2014 6:11 pm 0Likes

   Edwin,
   De eerste keer dat je een muis gebruikte moest je ook even wennen, maar nu gebruik je ze zonder nadenken, met je hoofd leeg dus. Bij toetsencombinaties werkt dit net hetzelfde, een aantal keer ‘op commando’ gebruiken en je vingers onthouden ze wel.
   Vergeet ook niet dat de meeste combinaties te doen zijn met je linkerhand, degene die de meesten onder ons toch niet gebruiken voor hun muis. Je hand ligt dus al op je toetsenbord, met je muis moet je nog op de juiste plaats gaan richten en (dubbel)klikken.
   Dat gezegd zijnde vind ik de prijs ook heel erg hoog, vooral omdat je het programma 21 dagen gratis kan gebruiken. Ik kan me voorstellen dat je op die tijd heel wat toetsencombinaties hebt bijgeleerd en weet waar jijzelf de meeste tijd mee verliest. Daarna is het kwestie van er iets mee te doen en je de combinaties eigen te maken.
   Grtz, Wolf

 • Timon
  Posted 25/06/2014 9:27 am 0Likes

  Leuke prijs, echt iets nuttigs voor op kantoor!
  Volgens mij zijn gebruikers zo’n 30% sneller wanneer ze sneltoetsen gebruiken. Zelf gebruik ik al graag sneltoetsen, maar ik kan er vast veel meer uit halen…
  Groeten,
  Timon

  • Freerk Terpstra
   Posted 25/06/2014 8:56 pm 0Likes

   Heb je het formulier ingevuld? Alleen dan ding je mee naar de prijs.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]