Als ik een concert-DVD moet maken voor een platenmaatschappij, krijgen we voor het ontwerp van het menu meestal een aantal foto’s en een CD-hoesje van het album, waarop het concert is gebaseerd. De bedoeling is dan het menu in dezelfde stijl te maken als het hoesje van de CD. Meestal krijg je van de hoesontwerper de gebruikte fonts (lettertypes) opgestuurd, maar soms moet je zoeken en vergelijken welke fonts er zijn gebruikt. Bij hele specifieke fonts kan dat een tijdrovend klusje zijn, maar dan is daar nu WhatTheFont.

WhatTheFont is oorspronkelijk een webapp, maar vooral de app voor de iPhone werkt boven verwachting. Deze app is een digitale versie van onze ogen die het ene lettertype vergelijken met duizenden andere lettertypes uit een database. De app geeft je de mogelijkheid om een bestaande foto, dus ook iets wat je op het web vindt, te kiezen of een foto te maken met je iPhone.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een tijdschrift of CD-hoesje is een foto maken vanuit de app het makkelijkst en voldoende van kwaliteit om straks te gebruiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de foto geef je met een kader aan wat de letters zijn waarvan je het gebruikte font van wilt weten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens bepaalt de app eerst wat voor letter elk teken onafhankelijk is en krijg je de mogelijkheid dit te corrigeren als de letter niet goed wordt herkend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna gaat de app via een database online vergelijken welk font het meest op de gegeven tekens lijkt en dat doet ie niet slecht moet ik zeggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot nu toe kwam ik altijd wel op het juiste font uit en je kan gelijk wat extra info over de gevonden fonts vinden en eventueel zelf s kopen (there’s the catch!). Maar probeer het zelf eens uit zou ik zeggen. De app is gratis of als je niet kan wachten (of geen iPhone hebt), probeer het eens op hun site.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Mark
    Posted 31/08/2011 3:41 pm 0Likes

    Leuk om te zien dat ze nu ook een app hebben. gebruik deze site al jaren (af en toe). nog maar even wachten op de android app

Leave a comment

[wpterms id="3193"]