Win een gratis licentie SmartGTD voor Evernote en GTD op je iPad

SmartGTDVoor de iPad is er een nieuwe GTD applicatie die werkt met geïmporteerde Evernote notities, genaamd SmartGTD (€ 3,59). De kracht van SmartGTD is het gemak waarmee je Evernote-notities importeert en daar een taak of meerdere taken van maakt. Met een heldere interface is het al snel een GTD-dashboard. We leggen een aantal mogelijkheden uit én je maakt kans op één van de gratis promocodes voor SmartGTD!

Evernote en GTD?

Al vaker discussieren we hier over GTD en Evernote. De een zweert bij GTD ín Evernote met tags en zoekfuncties, terwijl de ander de acties en archieffunctie scheidt en zweert bij een aparte GTD-app of to do-lijst. Met de groeiende populariteit van Evernote is het voor veel kenniswerkers zo een wezenlijk onderdeel van de workflow dat het lastig is er niks mee te doen als het om acties en projecten bij houden aankomt.
SmartGTD is een app die to do’s scheidt van de Evernote notities maar er wel een brug tussen slaat.

SmartGTD___Discover_the_smart_way

Importeren van notities

Je kunt Evernote notities in SmartGTD importeren door:

 • Notities uit bepaalde notitieboeken te importeren. Handig als je een notitieboek Inbox hebt of notitieboeken voor taken in Evernote gebruikt
 • Notities met bepaalde tags te importeren. Handig als je al labels in Evernote gebruikt die op GTD gebaseerd zijn (zie ook Evernote en GTD of de GTD-Evernote’s ebook)
 • Notities te importeren en ze als project in SmartGTD te gebruiken
 • Notities te importeren en ze als context in SmartGTD te gebruiken (Ooit, Bloggen, Lezen)
 • Alle notities te importeren. In de toelichting geeft de app al aan dat dit waarschijnlijk een erg volle inbox in SmartGTD oplevert.

Heb je eenmaal de je notities geïmporteerd in de SmartGTD-inbox, dan kun je ze verwerken door er een taak van te maken of de notitie met Ooit of Reviewed te labelen. Maak je er een taak van dan voeg je attributen toe als:

 • Project
 • Deadline
 • Duur van de taak
 • Urgentie (Now, next, later, scheduled)
 • Stemming. Je maakt stemmingen aan en kunt taken indelen naar de stemming die ze vragen, zoals high energy, low energy, creative, etc.

Klik je een taak aan dan zie je de attributen en de notitie tekst. Wil je uit de notitie tekst nog een taak maken, dan selecteer je de bewuste tekst en verschijnt de optie “Create task” naast copy. Wijzig je een notitie dan komt die wijziging ook in Evernote door.

Workflow SmartGTD Evernote

Win een gratis exemplaar van SmartGTD!

SmartGTD heeft besloten aan de Evernote Devcup mee te doen en kan daarbij steun gebruiken.
Om het gebruik te steunen geeft SmartGTD promocodes weg zodat je de app gratis kunt gebruiken. Daarnaast organiseert SmartGTD regelmatig demo’s via Google Hangout. Via Google+, Facebook of Twitter kun je SmartGTD volgen.

Wil je in aanmerking komen voor een promocode zet dat met een korte motivatie in de comments hieronder. Let op: de app is nu nog alleen voor de iPad beschikbaar. We accepteren inzendingen tot maandag 29 juli 12:00 uur!

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

36 Comments

 • Peter de Jong
  Posted 31/07/2013 9:55 am 0Likes

  Net verstuurd. Heb reeds een ticketnummer ontvangen.

 • Jos v.d. Voort v.d. Kleij
  Posted 29/07/2013 3:19 pm 0Likes

  De uitslag van de verloting is bekend. Als je gewonnen hebt, stuur dan even een mail naar [EDIT].

  De winnars zijn:

  – Marcel Wilschut
  – Esther vd Bosch
  – Jo Cleijkens
  – Johan
  – Remco
  – Berry
  – JCVWESTZH
  – Ronals Hendriksen
  – Peter de Jong
  – Niels

  Je ontvangt van mij een omwisselcode die je in de iPad app store kan omwisselen voor de app. Heb je geen iPad, laat het mij ook even weten. Dan stel ik de code beschikbaar voor iemand anders.

  Veel plezier met je nieuwe app en happy GTD-ing!

 • Hans Lammers
  Posted 29/07/2013 11:34 am 0Likes

  Als I-adviseur moet ik een groot aantal interne klanten van advies dienen en bijdragen leveren aan projecten. Ik heb altijd 40 tot 50 actieve taken in behandeling en moet daarnaast veel tijd besteden aan relatiebeheer. Zonder systeem als GTD zou dit onmogelijk zijn, maar mét blijf je in control en vermijd je stress.
  Deze app SmartGTD ziet er geweldig uit! Het lijkt me geweldig om de kracht van Evernote te blijven gebruiken en dit te met SmartGTD te integreren met mijn GTD werkwijze. Nu moet ik zelf nog voor de koppelingen zorgen.
  Wat ik miste in Evernote denk ik in deze app te vinden: structureren en sturen van mijn taken, terwijl ik Evernote kan blijven gebruiken voor de opslag van álles!

 • Dirk Huyers
  Posted 29/07/2013 5:36 am 0Likes

  EN is een hele fijne tool om tal van ideeën en info te beheren, doch het mist nog wat dingetjes om echt vlot GTD principes te kunnen toepassen. “Mijn GTD” systeem is dus spijtig genoeg nog niet helemaal papierloos omdat het gedoe met interacties tussen applicaties mijn werkwijze eerder vertraagd en complex maakt ipv ondersteunt en helpt. Hopelijk zal SmartTM DE app zijn die mij eindelijk de volle kracht van papierloos GTD’en brengt. Ik kijk er naar uit !

 • Michiel van den Anker
  Posted 29/07/2013 12:22 am 0Likes

  En nu dus snel een Android-versie op de markt brengen AUB!!!

 • Remco
  Posted 28/07/2013 9:24 pm 0Likes

  Ben halverwege het boek GTD van David Allen en kan niet wachten ermee aan de slag te gaan. Deze app kan daarbij natuurlijk niet ontbreken.

 • Rob Dijkstra
  Posted 28/07/2013 8:05 pm 0Likes

  Ik lees het bericht van Arjan terwijl ik even rust op de Parade on Utrecht.
  Ben benieuwd naar de app. Gebruik veel 30/30 om mijn ADD te temperen samen met Evernote en To Do van Appigo.
  Integratie van EV en taken zou voor mij een uitkomst om meer overzicht te krijgen.
  Zo en nu naar de volgende voorstelling.
  Gegroet!
  Rob

 • Suzan
  Posted 28/07/2013 1:35 pm 0Likes

  Ja, dat zou fijn zijn om alles in een app te kunnen onderbrengen. Werk nu met evernote, pocket en heb een GTD lijst via de herinneringen-app (met verschillende sublijsten) . Ontdekte onlangs dat je ook meldingen via evernote kan instellen. Ben benieuwd of dit dan de ultieme alles-in-1 kan worden voor mij…..

 • Swa Hemelaers
  Posted 28/07/2013 11:40 am 0Likes

  Mijn onrustige geest is verantwoordelijk voor nog al wat creatieve ideeën die dan later moeten uitgevoerd worden. Deze ideëen ordenen, plannen, de deelaspecten ervan noteren eist tijd. De smartgtd is hiervoor bijzonder geschikt, en makkelijk te gebruiken op ogenblikken dat je, door omstandigheden, niet onmiddellijk iets te doen hebt zoals files, wachten in een station, reizen per trein, wachten bij de dokter, verplicht verlijf in een kliniek enz.

 • Wouter W.
  Posted 27/07/2013 11:23 pm 0Likes

  Omdat ik nog zowel met GTD als evernote moet beginnen en dit wel een hele goede rede is . . .

 • Maarten v. W.
  Posted 27/07/2013 9:49 pm 0Likes

  Als 18 jarige student en ondernemer gaan er vele projecten Evernote in met een steeds beter werkende workflow. Het lijkt mij gaaf om deze app mee te nemen in de optimalisatie van de workflow!

 • Dick
  Posted 27/07/2013 5:54 pm 0Likes

  Vast handig!

 • Evert
  Posted 26/07/2013 12:26 pm 0Likes

  Evernote biedt vele mogelijkheden, toch blijft het een zoektocht om gtd goed werkbaar te krijgen. Het is mij nog niet gelukt. Ik ervaar al wel veel meer structuur en rust sinds ik Evernote volgens the secret weapon heb ingericht. Toch blijft het handelen van de workflow lastig. Misschien helpt deze app daarbij? Zo meteen direct de proef op de som als drie weken mail na de vakantie opgeschoond moet worden en in taken moet worden omgezet…ben benieuwd.

 • Peter de Jong
  Posted 26/07/2013 11:51 am 0Likes

  Na een emacs org-mode, evernote, moleskine en hipster-pda GTD/ZTD implementatie, ben ik op zoek naar een minimalistische, non procrastinistische dienst die mij in het proces kan ondersteunen.

  GTD (uitgebreid met ZTD als middle way) helpt mij als echtgenoot, vader en als Oracle/SalesForce software engineer om meer overzicht en structuur te creeren.

  Als premium gebruiker van Evernote, lijkt het mij een goede keus om GTD te implementeren geintegreerd met Evernote. Ik zou graag vroeg bij de dienst betrokken worden.

 • Niels
  Posted 26/07/2013 9:17 am 0Likes

  Hi Arjan, de enige manier om mijn/ons leven (1 huishouden, 2 volwassen, 3 banen en 5 kinderen) georganiseerd te houden is een goede GTD hulp. Met Evernote hebben we ons huishouden al grotendeels digitaal, ik wil graag op hetzelfde EN-platform SmartGTD (of is het SmartTM?) eens testen, want een goede GTD-app is hard to find.
  (ik gebruik nu Do.it, maar mist die EN-intergratie)

 • JCVWESTZH
  Posted 25/07/2013 8:38 pm 0Likes

  Ben eigenlijk nog een beginnende Evernote gebruiker, het GTD principe is mij bekend, maar heb ik ook nog niet heel veel gebruikt. Dus kom maar op met die promocode, dan ga ik het eens proberen.

 • Jan Kees Nentjes
  Posted 25/07/2013 4:42 pm 0Likes

  Het aantal projecten dat ik leid, neemt in zo’n snel tempo toe dat ik het overzicht dreig te verliezen. Heb in het verleden experimenten gedaan met Wunderlist, RTM en dat werkte niet. Ik zou graag ontdekken of dit wel wat is. Het ziet er in elk geval goed uit.

 • Ben Schräder
  Posted 25/07/2013 2:06 pm 0Likes

  Ik ben al even aan het zoeken naar een perfecte oplossing voor mijn dagelijks probleem. Ik ben de gehele dag onderweg en bezig met het aansturen van 7 vestigingen, maar ook communicatie over en weer naar klanten. Dit gaat via mail, sms, telefoon, skype, voip. Maar ook nog veel zaken worden geprint. En hier wil ik nu 1 systeem/app voor hebben om dit allemaal netjes te rubriceren en dat ik deze info overal kan benaderen zonder veel omslag en traagheid. Ik werk nu al 2 jaar met Evernote met veel plezier. Ik kan hier zeer veel in kwijt. Echt een aanrader!! Maar is mis hier de prio’s en todo’s
  Ik lees nu dat SmartGTD hierop een prima aanvulling gaat geven. We gaan er mee starten

 • Arjan Broere
  Posted 24/07/2013 11:10 pm 0Likes

  Inderdaad, net vandaag is SmartGTD SmartTM geworden en in prijs verhoogd. Dank voor de attenderingen daarover.

  En verder mooi te zien dat er zoveel GTD/Evernote interesse is.

 • Johan
  Posted 24/07/2013 8:33 pm 0Likes

  Ik was net begonnen met een vergelijkend onderzoekje van GTD apps.
  Op de shortlist o.a. Toodledo en Remember The Milk. De laatste mede vanwege een koppeling met Evernote.
  SmartGTD (SmartTM?) lijkt me op het eerste gezicht een goede kandidaat, hoewel een iPhone versie dan wel noodzakelijk is.

 • Berry
  Posted 24/07/2013 5:10 pm 0Likes

  Ik ben een grote fan ( en gebruiker ) van zowel evernote en GTD, en al heel lang op zoek naar een handige app , die deze 2 samenbrengt .
  Dus ik kan niet wachten om met Smart GTD te starten.

 • Jeroen
  Posted 24/07/2013 3:20 pm 0Likes

  Realy Getting it Done is lastig… Tijdens de vakantie mooi moment om lijsten te bezien en workflow te optimaliseren. Daarna vol aan de bak, maar nog ’traditioneel’ met Moleskine… Jammer nog geen paperless setup gevonden… Is dit de oplossing?

 • Froukje van der Wal
  Posted 24/07/2013 2:24 pm 0Likes

  Ben al tijden op zoek naar het ideale systeem, Outlook werkt wel voor het werk, maar privé niet. Zou dit het zijn?

 • Jo Cleykens
  Posted 24/07/2013 2:16 pm 0Likes

  Ik gebruik al jaren evernote voor gtd maar telkens met ‘handicaps’. Dit zou wel eens de app kunnen zijn die eindelijk de gaten invult. Ik zou hem graag proberen.

 • Floris
  Posted 24/07/2013 11:41 am 0Likes

  Sinds gisteren heet de app niet meer SmartGTD, maar SmartTM.
  Bovendien klopt de prijs niet, als ik nu in de appstore kijk kost die €5,49, geen €3,59 meer.

  Niettemin ben ik wel heel benieuwd en ga ik dit binnenkort toch maar eens uitproberen!

  • Jos v.d. Voort v.d. Kleij
   Posted 24/07/2013 12:01 pm 0Likes

   Je hebt helemaal gelijk. Wij waren ons hier niet van bewust.Dat maakt de weggeefactie alleen maar aantrekkelijker toch? Bij mijn eigen update vanochtend was ik ook verrast door de naamswijziging. Functioneel is er overigens niks verandert. Het blijft een heel mooie app!

 • Arjan Stegeman
  Posted 24/07/2013 11:31 am 0Likes

  Sinds kort ben ik begonnen met mijn werk ook via evernote (premium) te organiseren (voorheen alleen als prive onthoudbriefjes). Alhoewel Evernote nu een timerfunctie heeft voldoet dat voor mij nog niet. Ik modder nu dus wat aan met tasks in Outlook, maar dat communiceert niet ideaal tussen Windows en Mac en op de Mac communiceert Outlook niet ideaal met Evernote. SmartGTD klinkt als de oplossing voor mij.

 • Marcel Wilschut
  Posted 24/07/2013 11:13 am 0Likes

  Gaat dit dan de killer app zijn, die mjin zoektocht naar de utlieme GTD ondersteuning heeft opgeleverd? Al jaren gebruik ik Evernote. En al jaren heb ik ‘workarounds’ aangebracht en uitgeprobeerd om het GTD principe te gebruiken. Uiteindelijk bleek tot nu toe niets echt te voldoen aan het gedachtengoed van GTD. Ik ben benieuwd of deze combinatie echt werken voor mij. Want eigenlijk zou alles op één plek moeten staan. En er worden nu twee applicaties voor gebruikt. Dus heel graag zou ik uitproberen of SmartGTD de belofte waar maakt dat het mijn GTD werkwijze goed ondersteund.

 • Esther van den Bosch
  Posted 24/07/2013 10:40 am 0Likes

  WoW, dit is een app die voor mij als Freelancer een uitkomst zou zijn. Met veel verschillende opdrachten en opdrachtgevers is het lastig om alle deadlines goed in de gaten te houden. Tot vandaag lukte dat prima…juist tot vandaag. Een deadline vergeten en dus te laat opgeleverd! Dat wil ik niet nog een keer en als heavy Evernote user en GTD fan zou dit een uitkomst zijn. En tja, gratis is gratis natuurlijk 😉

 • Ronald Hendriksen
  Posted 24/07/2013 10:19 am 0Likes

  Ik ben sinds kort Evernoter geworden en ik gebruik het voor werk en privé. Ik kan me niet voorstellen wat ik nu zonder Evernote zou moeten. Het is zo makkelijk om alles bij de hand te hebben. Het enige wat ik hierin mis is een goede GTD die met Evernote kan samenwerken met een ToDo. SmartGTD lijkt me een hele goede aanvulling hierop die ik zeker zou kunnen gebruiken. Deze pagina staat in ieder in Evernote genoteerd.

 • Olaf
  Posted 24/07/2013 10:02 am 0Likes

  Really getting it done with SmartGTD

 • Patricia
  Posted 24/07/2013 9:26 am 0Likes

  Naast m’n eigen bedrijf doe ik als vrijwilliger veel projecten. Ik ben nog steeds op zoek naar een systeem om alles overzichtelijk te houden zodat ik niet na elke week weer aan vakantie toe ben.
  Ik ga ervan uit dat de GTD app hierbij goed bruikbaar is. Vooral het leggen van verbindingen spreekt me aan.

 • Margot
  Posted 24/07/2013 9:22 am 0Likes

  I always forget how to ‘remember the milk’. Ben daardoor niet altijd “producteev’. Ben wel frequent Evernote gebruiker en ben echt op zoek naar een GTD-tool!

 • Wim
  Posted 24/07/2013 9:07 am 0Likes

  Ik ga na de vakantie aan een Masteropleiding beginnen. Dat doe ik naast een volledige baan en een jong gezin met drie kinderen. . Ik zal mijn leven dan érg goed moeten organiseren. Deze GTDapp kan me daarbij goed helpen!

Comments are closed.