Windows krijgt slimme energiebesparing

Binnenkort komt er een nieuwe update voor Windows 10, de Fall Creators Update. In deze update zijn een paar handige nieuwe functies verwerkt. Vooral laptopgebruikers zullen blij zijn met de volgende functie: de Throttle. Hiermee kun je met een schuifbalk de energiebesparingsmodus van je laptop helemaal instellen.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/zo-kun-direct-bestanden-delen-vanuit-verkenner/

Even schuiven

Als je nu in Windows 10 gaat spelen met de energie-instellingen, zie je al gauw de bomen door het bos niet meer. Je hebt de keuze uit verschillende opties, zoals wanneer het scherm of de harde schijf moet worden uitgeschakeld. Via de geavanceerde opties kun je ook nog diverse timers voor andere onderdelen van de laptop instellen. Verwarrend en niet echt gebruikersvriendelijk. Daarnaast heb je voor het uitschakelen van de computer zelf ook nog de keuze tussen de slaapstand en de sluimerstand.

In de Fall Creators Update gaat Microsoft het je iets makkelijker maken: door op het batterijpictogram op de taakbalk te klikken, verschijnt nu een nieuw venster met daarin een schuifbalk (de zogeheten throttle) waarmee je de laptop direct op een zuiniger werkende stand kunt zetten.

De nieuwe schuifbalk in Windows 10 Fall Creators Update, om snel de laptop in een lager verbruik te zetten.

Samen met fabrikanten

De Throttle, zoals deze functie nu nog wordt genoemd, is ontwikkeld in samenspraak met laptop- en tabletfabrikanten. Voor ieder mobiel apparaat krijgt dit schuifje een eigen functie, want qua energieverbruik zijn alle apparaten natuurlijk net even een tikje anders. Het komt er wel altijd op neer dat hoe verder je het schuifje naar links verplaatst, des te energiezuiniger wordt het apparaat. Bepaalde services worden dan op een laag pitje gezet, en hardware in een energiezuinige of uitgeschakelde stand geplaatst.

Bovendien komt deze optie ook niet altijd voor iedereen beschikbaar, het hangt er maar net af of de fabrikant het toepast. Voor desktop-computers zal deze optie sowieso niet aanwezig zijn.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom
[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • E vK
    Posted 21/09/2017 10:48 pm 0Likes

    Dan moet eerst de vorige update werken. Ik kan al weken de beveiligingsupdate niet uitvoeren. Hij blijf hangen

Comments are closed.