Appelsap: Dé oplossing voor je winterhanden!

Winterhanden, ook wel perniones genoemd, komt regelmatig voor. Het wordt veroorzaakt door een vertraging in de reactie van de bloedvaten in je handen op temperatuurverschillen. In koude en natte periodes kan er roodheid, zwelling, pijn en jeuk ontstaan. Vooral jongere mensen kunnen er last van hebben en hoewel er tegenwoordig goede verwarmingsinstallaties bestaan, komt het nog steeds voor bij ongeveer 10% van de Nederlanders.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/maak-je-huis-klaar-voor-de-koude-maanden/

De vochtigheidsgraad speelt een grote rol bij het ontstaan van winterhanden. Vochtige lucht houdt meer kou vast dan droge lucht en daarom komt het in koude en droge regio’s zoals Scandinavië en Siberië niet of nauwelijks voor. Normaliter verwijden bloedvaten zich bij warmte en kan er meer bloed door de vaten stromen om lichaamsdelen op te warmen. Bij perniones gebeurt dit niet overal even goed en kan het extra bloed dus ophopen in de vaten. Mensen met aderverkalking of onder- of overgewicht hebben meer kans op winterhanden en mensen die medicijnen gebruiken tegen een hoge bloeddruk zijn ook vatbaarder.

De remedie

Op het forum van onze lieve oma hebben we een remedie gevonden tegen winterhanden: appelazijn! Appelazijn is goed voor de doorbloeding van de vaten en kan het ophopen van bloed tegengaan. Helaas is appelazijn heel zuur en kan het verstandig zijn om het aan te maken met wat gewone appelsap of water. Natuurlijk is ook belangrijk om goede wanten aan te trekken en de kou zoveel mogelijk te mijden als je vatbaar bent voor winterhanden.

Weet je nog meer tips? Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]