World Backup Day – Grijp je kans!

Vandaag, 31 maart, is het World Backup Day! Deze dag is in het leven geroepen om elkaar te herinneren aan het belang van een back-up en natuurlijk is het een mooie dag om je apparaten te back-uppen!

10 heerlijke tips om meer uit een dag te halen

Wat is een back-up? Een back-up is een kopie van al je belangrijke bestanden – bijvoorbeeld familiefoto’s en video’s, belangrijke (school of werk)documenten en je emailverkeer. Bij het maken van een back-up, maak je een kopie van je belangrijke bestanden en sla je die op een veilige plaats op.

Waarom zou ik een back-up maken?

Het kwijtraken van bestanden gebeurt vaker dan je denkt. Je bent vast wel eens een telefoon, camera of tablet verloren. De bestanden op die apparaten zouden niet verloren zijn gegaan als je een back-up had. Een klein overzicht ter motivatie:

World Backup Day feitjes

Wat moet ik dus doen?

Heel simpel, je gaat een back-up maken. Je hebt zelfs de luxe om te kiezen tussen een back-up ergens op het internet of op een externe harde schijf. Meestal hoef je een back-up maar één keer in te stellen, daarna gaat het vanzelf!

Online
Een simpele manier om een back-up te maken van je belangrijkste bestanden is door het gebruiken van OneDrive, Dropbox of Google Drive.

Op een externe schijf
Als je het internet niet vertrouwt of je hebt zoveel bestanden dat online diensten niet toereikend zijn, kun je gebruik maken van een USB-stick of een externe harde schijf. Bij voorkeur moet de schijf meer ruimte bevatten dan hetgeen waarvan je een back-up maakt. Het goed nieuwe is, ze zijn goedkoop!

Op Kieskeurig vergelijk je eenvoudig de beste harde schijven!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]