Wunderlist 2: Nieuwe layout en nieuwe features

Wunderlist 2Eerder deze week lanceerde 6Wunderkinder, het bedrijf achter Wunderlist, een nieuwe versie van het programma onder de noemen Wunderlist 2. De todo-app die door velen geprezen wordt voor haar eenvoud en sync-mogelijkheden heeft zojuist zichzelf in een nieuw jasje gestoken.

De nieuwe versie van Wunderlist legt de focus met name op het verbeteren van de interface en de betrouwbaarheid van synchronisatie. Zo zijn de apps op alle platformen in een nieuw, eenduidig jasje gestoken. Hierbij wordt vastgehouden aan de bekenden houten vloer en het lichte design.

Belangrijkste vernieuwing is het design. Wunderlist stond altijd bekend om haar eenvoudige design en de snelheid om taken toe te voegen en dit is zo gebleven. De interface is echter op alle platformen onder handen genomen om alles nog eenvoudiger te maken. Zo is de balk met opties naar links verschoven waarin je makkelijk nieuwe lijsten toe kan voegen en snel een taak kan verplaatsen. Op de iPhone zit deze, net als bij vele andere apps, met een swipe van links naar recht op je scherm.

Tweede belangrijke vernieuwing is een aantal opties voor een taak. Wunderlist had eerst slechts het maken van een taak als mogelijkheid, maar daar zijn nu een heel aantal andere opties bij gekomen. Zo kan je bij elke taak een subtaak toevoegen, wat het mogelijk maakt om projecten aan te maken in Wunderlist 2. Ook kan je notities aan een taak toevoegen zodat je wat meer informatie over de taak kwijt kan.

Grote vraag blijft alleen of het gebrek aan sneltoetsen de app niet gaat opbreken. Effectief en snel werken gaat voor velen het beste met sneltoetsen; en die missen nog steeds in Wunderlist 2. Ook het gebrek aan een iPad-app, die er eerst wel was, doet wat wenkbrauwen fronsen.

Alle apps zijn opnieuw geprogrammeerd en zijn de prestaties van de verschillende versies sterk verbeterd. Dit is een fijne update die Wunderlist weer met de tijd mee doet gaan. Een uitgebreide review over alle features en de werking kan je hier vinden. De app is vanaf nu verkrijgbaar voor de Mac, iPhone, Windows en op het web. Een iPad-app mist nog wel.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

  • Desiré
    Posted 08/01/2013 1:06 am 0Likes

    En oh wat is het jammer dat ze niet direct een nieuwe versie van de iPad app hebben gelanceerd! Die mis ik echt.. Hopelijk volgt deze snel.

  • Alexis van Dam
    Posted 07/01/2013 2:51 pm 0Likes

    De iPhone app performance is zeer zeker vooruit gegaan. De sync werkt goed. De online versie ben ik minder over te spreken. Deze is langzaam en zoals gezegd door het ontbreken van sneltoetsen duurt het snel inkloppen van taken te lang. Dit is jammer omdat in versie 1 de online versie snel en goed was; wel minder opties.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]