Xs4all viert 15-jarig bestaan met internet & maatschappij event

roze1.png15 jaar geleden begon XS4ALL als eerste provider, die particulieren een internetaansluiting bood. 15 jaar internet voor iedereen dus. Intussen is ons leven enorm veranderd en spelen internet en technologie daar een grote rol in. Dat internet en technologie een grote invloed uitoefenen op onze samenleving is duidelijk. Met het eendaagse evenement “Technology – Fear it? Fix it!” wil XS4ALL deze rol in de samenleving verduidelijken en de uitdagingen in beeld brengen.

Technologie moet steeds meer voor allerlei problemen een oplossing bieden: criminaliteit, terrorisme, files. Opmerkelijk is het, dat plannen vaak komen van mensen die niet al teveel weten van die technologieën. Stemcomputers zijn afgeschaft omdat ze oncontroleerbaar waren en afluisterbaar bleken. De OV-chipkaart kampt met grote beveiligingsproblemen, terwijl die al bijna was ingevoerd. En nu is er ook het Electronisch Patiënten Dossier, waar de meningen nog stevig over verdeeld zijn. Iedereen heeft dagelijks met technologie te maken. Een goede reden om er eens stevig over na te denken en te discussiëren. Technici, creatieven, overheid, geleerden, gebruikers, critici, wij allemaal.Op 28 november in de Westergasfabriek te Amsterdam zal een rijk palet aan sprekers zich over een drietal thema’s buigen. Daarnaast zijn er workshops, live hacksessies en diverse debatten.

Thema’s

Toolbox voor de toekomst – Ontdek kansen en mogelijkheden van internet en technologie in onze digitale samenleving. Al eens gehoord van co-creatie? En wat jouw onderneming dat oplevert? Ga aan de slag met journalisten, ondernemers, professionals en de creatievelingen van het eerste uur.

Beveiligd? Laat je hacken. – Databeveiliging blijkt regelmatig ver beneden de maat. Hoe veilig is veilig?

Privacy: geheim of eigendom? – Hoe ga je om met bedrijfsinformatie? En met privégegevens? Internet weet alles van iedereen. Mag dat wel? Ga in debat. Denk en praat echt mee. Live, via chat en polls.

Bekijk het volledige programma.

Sprekers

Boris Veldhijzen van Zanten – technologie en onze hoogste doelen
Prof. Kevin Warwick – ’s werelds eerste levende cyborg
Liz Sanders – co-creatie en participatory design
Dr. Cordula Rooijendijk – computers en nerds in Nederland
Mr. Remy Chavannes – de sluipende gedaantewisseling van de internetprovider
Martijn Planken – social computing, interactieve marketingtechnieken

Meer over de sprekers.

Toegangskaarten

Kaarten zijn online te bestellen. De prijzen van de kaarten: 50 euro voor particulieren (30 euro voor XS4ALL klanten) en 150 euro voor zakelijke bezoekers (100 euro voor klanten van XS4ALL). Klanten mogen een introducée meenemen tegen het kortingstarief.

Backchannel en interactie

Tijdens FiFi 2008 wordt Synthetron ingezet voor brainstorm en feedback op het programma. Synthetron is een on-line samenwerkingsprogramma dat (grote) groepen mensen in staat stelt via Internet met elkaar ideeën uit te wisselen, te verdiepen en van de ingebrachte meningen steeds te bepalen of en hoe belangrijk deze meningen zijn.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]