Yanomo introduceert “team sourcing” in projectmanagement software

Vanaf vandaag is Yanomo verkrijgbaar – het Nederlandse antwoord op Basecamp en andere online tijd- en projectsoftware. Op het eerste gezicht lijkt Yanomo alleen een gebruiksvriendelijk systeem om uren en projecten bij te houden, maar het verschil met andere software openbaart zich als het project onderweg is. “Yanomo geeft managers een seintje op het moment dat er een tijd- of geldprobleem ontstaat – en niet pas een week voor de deadline,” zegt Schouten. “Dit bereiken we door naadloos de feedback van het team te integreren als zij hun uren schrijven.”

Het systeem is voor grote en kleine groepen beschikbaar. In de featurelijst kun je de verschillende onderdelen vinden, waar vooral de koppeling met Google Calendar en Apple iCal opvalt.

Schouten startte al in 2003 met de ontwikkeling van Yanomo. Als Java-ontwikkelaar zag hij veel planningen van projecten fout lopen. “Succesvolle projecten kenmerken zich door goed gestuurde verwachtingen en betrokken teamleden. Jammer dat dit ideaal zelden realiseerbaar blijkt. Omdat er tijdens een project al snel een informatiekloof tussen manager en team ontstaat,” aldus Schouten. “Yanomo is ontwikkeld om die informatiekloof te dichten.”

De naam ‘Yanomo’ klinkt Japans, maar is een woordspeling op het Engelse ‘you know more’. “Een naam die staat voor onze ambitie om managers meer grip op hun projecten te geven,” zegt Schouten.

Yanomo is volledig web-gebaseerd en 30 dagen gratis uit te proberen. Een abonnement is gratis voor organisaties tot en met 3 personen, en kost 12 euro per maand per gebruiker voor grote organisaties. Er is zowel een Nederlandstalige als Engelstalige editie beschikbaar.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]