YouTube-video’s online inkorten

Schaar Youchop Bianca schreef al eerder op Lifehacking over de kracht van YouTube en wat je er allemaal kan vinden. Zelf maak ik ook dankbaar gebruik van deze online videodienst. In presentaties die ik geef zit vaak een filmpje. Soms begin ik ermee om direct de toon te zetten. Vooral met het geluid hard eis je de aandacht op. Een van mijn favoriete video’s laat zien hoe muzikanten met technologie tijd, ruimte en cultuur overstijgen. Een mooie metafoor voor wat er inmiddels allemaal mogelijk is met internet en nieuwe media. Je droom hoeft nergens meer op te wachten!

Als je slechts een fragment uit een YouTube video nodig hebt zijn daarvoor enkele mogelijkheden. Door eenvoudigweg aan de URL ’#t=2m21s’ toe te voegen, begint de video op 2 minuut en 21 seconden: http://www.youtube.com/watch?v=tAjFnJuk1Aw#t=2m21s. Een tweede mogelijkheid is om de video te laten beginnen èn eindigen op een bepaald moment.

Een fragment ‘knippen’ uit een YouTube video kan online met TubeChop door het simpel aanpassen van begin- en eindtijd. Zoek eerst de video die je wilt inkorten en kies met sliders de nieuwe start- en eindtijd. De ingekorte video krijgt een unieke URL die je kunt mailen of delen op sociale netwerken. Zo vermoei je je publiek niet met overbodige informatie, maar kan je focus houden op de kernbooschap.

Normale YouTube filmpjes download ik overigens met KeepVid. Dat werkt helaas niet met TubeChop URL’s. Als je weet hoe dat moet…. graag in de comments!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

9 Comments

 • koen
  Posted 11/02/2014 6:24 pm 0Likes

  Ik wil het middenstuk weglaten uit een filmpje, hoe kan ik dit het beste aanpakken?

 • Arne
  Posted 06/08/2013 12:26 pm 0Likes

  Zou inderdaad ook mooi zijn als je dan de ingekorte versie van TubeChop kon downloaden, maar sowieso al een handige tool dat TubeChop. Bedankt voor de tips.

 • AndroidBrain
  Posted 02/07/2011 11:10 am 0Likes

  Dit kan erg handig zijn, bedankt voor de tip voor het toevoegen van een extra query om de youtube video op een specifieke tijd te laten starten.

  Bezoek ook eens Androidbrain voor apps voor android

 • arjan broere
  Posted 03/11/2010 10:55 am 0Likes

  Choppen werkt prima. Heb een jubilerende collega een korte noot gestuurd over ouder worden http://www.tubechop.com/

  Voordeel: online en geen lokaal ge-edit

  Ik vond vooral de optie om de geselecteerde tijden even te testen met de ‘update’ optie. Kun je checken of je goed zit, voordat je definitief chopped

 • Cor Schenkenberg
  Posted 03/11/2010 7:53 am 0Likes

  Ik download YT filmpjes met Real player.
  Is makkelijk en je kunt wanneer filmpje is gedownload het op allerlei manieren bewerken.

 • Freerk Terpstra
  Posted 15/10/2010 10:18 pm 0Likes

  YouTube verandert regelmatig de code, waardoor dat soort programma’s niet altijd werken. Dan is het duimendraaien tot Keepvid aangepast is of een hoop zoekwerk op internet.

  Op momenten dat het werkt is dat natuurlijk een hele goede optie. Maar als je snel een kort stukje film wil hebben is dit een hele mooie oplossing. Niet de enige, wel een goede. 🙂

 • Samvanbuuren
  Posted 15/10/2010 8:26 pm 0Likes

  @Jan Willem KeepVid staat in laatste paragraaf genoemd als download tool voor YT-filmpjes. Hoeveel filmpjes staan er niet op internet met als bijschrift ‘actie vanaf x minuten, y seconden’? Zou toch heel wat loze kijkminuutjes schelen als men even online inkort en de TubeChop URL post. Zodat je niet ‘2 uur stoeptegels hoeft te kijken’ zoals Youp van ‘t Hek het ooit omschreef, maar direct start bij de actie. Dat je met editing software op je eigen computer veel kan doen weet ik, het online inkorten van filmpjes lijkt me simpel en handig, vooral als je het resultaat vervolgens ook kan downloaden. Een TubeChop URL in KeepVid werkt niet. Weet jij de oplossing? Sam.

 • Jan Willem
  Posted 15/10/2010 5:16 pm 0Likes

  Even een misverstandje wegwerken. Er ziijn wel degelijk programma’s waarmee je Youtube filmpjes kunt downloaden…bijv. Keepvid.com. Ik gebruik ook nog een andere maar die staat op mijn laptop die ik nu niet bij mij heb. Met een plak en knip programmaatje kun je dsn nog veel meer doen met je filmpjes.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]