6 lifehacks voor in de auto

Vandaag schotelt Lifehacking.nl je een paar handige tips voor om meer uit je auto te halen en het leven zodoende weer een stukje makkelijker te maken.

Nooit meer in twijfel bij het pompstation

Het zal de meeste rijbewijshouders wel eens zijn overkomen, je rijdt in andermans auto of je hebt net een nieuwe bak en het is tijd voor de eerste tankbeurt. Het moment dat je het terrein oprijdt van het pompstation, besef je dat je geen flauw idee hebt waar de benzineklep zit!

Voor veel bestuurder is het vanaf dat moment een kwestie van 50/50. De kans bestaat dat je in één keer goed gokt, maar de kans is net zo groot dat je teleurgesteld moet keren. Gelukkig is er een mogelijkheid om onder deze gok uit te komen.

Benzinemeter

Om in de auto te zien aan welke kant de tankdop zit, kijk je simpelweg naar het icoontje van de tank. Bij de meeste auto’s zie je naast het icoon een pijltje, die wijst naar de richting waar de benzineklep zit. Bij auto’s zonder pijltje geeft het icoon ook aan waar de klep zit; als de slang rechts aan de pomp zit, zit de benzineklep ook rechts van de bestuurder.

Velgen poetsen met cola

Wil je glimmende velgen zonder een duur reinigingsmiddel te gebruiken? Pak een fles cola van 2 liter en giet (of drink) 200ml eruit, deze 200ml vul je aan met afwasmiddel en je hebt een geweldig middel voor je velgen.

Blijkt het vuil roest te zijn? Gebruik dan cola en poets het weg met een prop aluminiumfolie!

Snel krassen wegwerken

Heb je een kras op je auto maar heb je geen zin om klauwen met geld uit te geven aan reparatie? Gebruik nagellak in de kleur van je auto en de meeste krassen zijn goed weg te werken.

Low-budget prullenbak in de autoVuilnisbak auto

Een terugkerend probleem voor iedereen die graag snackt in de auto; je hebt geen prullenbak dus stapelt het afval zich op in je passagiersstoel. Gelukkig kun je wel degelijk een low-budget prullenbak maken voor in je auto!

 

Koop een afsluitbare plastic bak voor cornflakes en doe hier een vuilniszak in. Nu heb je een prullenbak voor in de auto! Doordat je de bak volledig kan afsluiten, kun je er alles ingooien en gaat het niet stinken.

Elimineer de dode hoeken

Vele generaties autorijders maken de fout om hun spiegels zo af te stellen dat ze een deel van de zijkant van hun eigen auto in hun zijspiegels zien. Waarom iedereen dat doet is echter niet duidelijk, aangezien je daardoor juist een dode hoek creëert.

Zijspiegels auto

Door je zijspiegels verder naar buiten te draaien en zo de overlap met de achteruitkijkspiegel te minimaliseren, kun je de dode hoek van je auto drastisch verkleinen en zelfs elimineren.

Laat de natuur je voorruit ontdooien

De winter is in aantocht en dit betekent vaak dat je voorruit ’s ochtends vaker bevroren is. Mocht het zo zijn dat je later op de dag de weg op moet, parkeer dan de auto met de neus naar het oosten. De opkomende zon warmt je voorruit op, waardoor die meestal al ijsvrij is voordat je in de auto stapt.

Bevroren achterruit

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Machiel
    Posted 27/11/2015 8:37 pm 0Likes

    Als reactie op de tankdop-tip, heb ik een extra lifehack: het maakt namelijk geen bal uit waar je tankdop zit en welke pomp je daarop uit moet kiezen, aangezien tankstations verplicht zijn hun pompen uit te rusten met brandstofslangen die lang genoeg zijn om tot de andere kant van je auto te reiken. Het kan zelfs de moeite lonen om je auto expres met de tankdop aan de andere kant dan die van de pomp te parkeren (dus bijvoorbeeld pomp links, tankdop rechts), zodat je de teller van de pomp tijdens het tanken makkelijker in de gaten kunt houden.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]