Easy peasy! Zo gebruik je ASCII-emoji in WhatsApp ¯\_(ツ)_/¯

Ok. Even héél goed opletten nu, want we gaan aan de slag met ASCII (voor de niet-nerds: dan hebben we het over de American Standard Code for Information Interexchange). Dit is code die je digitaal voor allerlei belangrijke zaken kunt inzetten. Iets dat wij vandaag zeker niet gaan doen! Wat wél? We gaan jou leren hoe je met een combinatie van streepjes en krulletjes aan je liefje kunt laten weten dat je aan hem of haar denkt. Nou, als dat geen┌∩┐ wordt…

Het gebruik van ASCII klinkt moeilijk, maar wat niemand je erbij vertelt is dat het super simpel te automatiseren is. In deze video laten we je zien hoe je de tofste ASCII-codes via sneltoetsen kunt instellen op je iPhone, een Android-smartphone of zelfs je Windows-pc.

ASCII emoji

De shrug emoji ¯_(ツ)_/¯ ken je natuurlijk al, maar er zijn nog veel meer hilarische ASCII-emoticons die je kunt gebruiken. Zoals deze:

༼ つ ◕_◕ ༽つ

( ͡° ͜ʖ ͡°)

ಠ_ಠ

(ノಠ益ಠ)ノ

(͡•_ ͡• )

(☞ ゚▽ ゚)☞

De ASCII-emoticons zijn vernoemd naar de populaire 7-bits tekencodering waarmee ze gemaakt worden. Leuk, maar dat typt natuurlijk voor geen meter. Elke keer weer die vage tekens gaan zitten opzoeken en uittypen, wie wil dat? Niemand natuurlijk. Gelukkig kan je de autocorrect op je telefoon misbruiken om van een makkelijk woord een ingewikkelde ASCII-string te maken.

ASCII op je smartphone

Op een iPhone is het supersimpel. Ga naar Instellingen, kies voor Algemeen, ga daarna naar Toetsenbord en geef een ram op Tekstvervanging. Plak de ASCII-tekens in de balk (die kopieer je dus even uit de lijst hierboven) en verzin een trefwoord dat je vanaf nu kunt gebruiken. Elke keer dat je nu dat trefwoord tikt, verschijnt je hilarische tekst-emoji. Heb je een Android-toestel, dan is het even wat lastiger. Iedere software-schil en toetsenbord-app gaat hier namelijk nét effe anders mee om. Doorgaans kan je onder Systeem naar Taal & invoer navigeren, om vervolgens onder Persoonlijk woordenboek je ASCII-emoji aan de tekstsuggesties toe te voegen.

En nóg meer ASCII

Zoek je nog meer van deze emoticons? Op de website Uplist zie je een aantal populaire voorbeelden. Kopieer de symbolen, zet ze in tekstvervanging en je hebt een scala aan wapens voor je groepschats! Tot ze met gifjes gaan smijten natuurlijk (ノಠ益ಠ)ノ

Wat vind je van deze hack?
18Te gek14Leuk3Serieus?8Meh...3Stom
[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]