Zet je Facebook apps niet voor iedereen open

Veel websites, applicaties en programma’s maken gebruik van de mogelijkheid om je via Facebook aan te melden. Standaard heb je hier de optie dat de applicatie diverse berichten namens jou op de tijdlijn mag posten. Logisch, want hiermee vergroten ze het bereik voor hun eigen app en zo kunnen ze nieuwe gebruikers krijgen. Maar het is niet altijd even wenselijk voor elke app om “ongevraagd” iets op jouw tijdlijn te zetten. Gelukkig kun je er makkelijk iets aan doen.

Als je de optie Aanmelden via Facebook gebruikt, krijg je een popup met meer informatie. Hier kun je aangeven wie de berichten van de app op de tijdlijn mag zien. Zet deze op “Alleen mezelf” en vanaf nu zul je niemand lastig vallen met behaalde badges, persoonlijke overwinningen of andere berichten die van diverse apps komen.

Log into Fitbit

Natuurlijk kun je er voor kiezen om de applicaties niet te gebruiken. Maar die keuze laat ik ieder zelf maken…

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Danielle
  Posted 08/06/2012 11:44 am 0Likes

  Bedankt voor de tip! Is er ook een manier om het uit te zetten bij websites waar je alleen kunt reageren op een artikel met je facebook profiel? Ik zit er niet op te wachten dat zulke dingen dan gelijk op facebook komen te staan.
  Jammer genoeg heb ik daar niet de optie gezien om te kiezen voor wie het zichtbaar is.

  • Sandra
   Posted 08/06/2012 7:07 pm 0Likes

   Je kunt soms kiezen voor “plaatsen op Facebook” (meestal heel klein berichtje linksonder in bericht). Volgens mij kun je het ook aangeven in je profiel/privacy gegevens op FB.

   • Danielle
    Posted 08/06/2012 9:14 pm 0Likes

    He, dankjewel! Ik heb het vinkje gevonden dat je kunt uitzetten zodat het niet op facebook komt.
    Dit weekend ga ik nog eens kijken naar de privacy/profiel instellingen op facebook, om te kijken of het daar ook uit te zetten is.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]