Zo bemachtig je de beste stoel in het vliegtuig

Soms moet je voor een comfortabele stoel in het vliegtuig bijbetalen. Lifehacking heeft echter een aantal tips om de beste stoel te bemachtigen zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Lees ook: Zo kun je productief zijn in het vliegtuig.

Sommige luchtvaartmaatschappijen stellen je niet in staat om een stoel te kiezen. In plaats daarvan krijg je een plek toegewezen. Andere maatschappijen laten je bij het online inchecken een stoel kiezen, eventueel met bijbetaling, terwijl je in andere gevallen bij het instappen een stoel moet kiezen. Als je een keuzemogelijkheid hebt, zijn hier een aantal tips voor de meest comfortabele stoel.

Wat is comfort?

Denk van tevoren na over wat voor jou comfortabel is. Wil je meer beenruimte? Of vind je het juist prettiger om bij een van de uitgangen te zitten zodat je snel van boord kan gaan? Dat laatste is handig als je alleen handbagage hebt, omdat je daardoor straks toch niet bij de bagageband hoeft te wachten en dus snel verder kunt met je reis.

Plattegrond

Bekijk voordat je gaat vliegen de plattegrond van het type vliegtuig waarin je gaat reizen. Op die manier kun je van tevoren zien welke stoelnummers zich op de beste plekken bevinden.

Inchecken

Probeer zo snel mogelijk online in te checken, zodat er nog veel stoelen vrij zijn op het moment dat je kunt kiezen. Hoe langer je wacht, hoe meer mensen al een stoel uitgekozen hebben.

De nooduitgang

De stoelen bij de nooduitgangen van het vliegtuig staan verder van de andere stoelen af, zodat mensen gemakkelijker bij de uitgang kunnen komen. Maar voor deze stoelen met extra beenruimte hoef je meestal niet extra te betalen. Wel is het zo dat je je handbagage niet onder de stoel voor je mag schuiven als je in zo’n stoel zit, dus als je je spullen bij de hand wil houden is het beter om een gewone stoel te kiezen.

Loyaliteitsprogramma

Als je lid bent van het loyaliteitsprogramma van de luchtvaartmaatschappij is het soms mogelijk om met je gespaarde punten een betere stoel te ‘kopen’. Je hoeft er dan niets voor te betalen, je verliest dan alleen wat punten.

Volle vlucht

Als je vlucht helemaal volgeboekt is, kan het helpen om als je niet tijdsgebonden bent vrijwillig je plek op te geven in ruil voor een businessclass stoel op de volgende vlucht.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Eric
    Posted 23/02/2017 12:30 pm 0Likes

    Ik vlieg veel voor mijn Britse opdrachtgever. Mijn tip: zo laat mogelijk (als laatste) boarden. Dan zie je in één oogopslag (als het gaat om een kleiner toestel) welke stoelen nog vrij zijn. Zo komt het soms voor dat de achterste rij nog vrij blijkt, en je drie stoelen voor jezelf hebt.

Comments are closed.