Zo blijft je bos bloemen langer vers

Het is altijd fijn als een mooie bos bloemen lekker lang kan blijven staan. Lifehacking heeft een aantal tips om je bloemen langer vers te houden. Lees ook: Zo kun je supersnel aardappelen schillen.

Haarlak

Je bloemen blijven er langer mooi vers uitzien als je een beetje haarlak op de onderkant van de bloemblaadjes spuit. Houd de bus haarlak zo’n 30 centimeter bij de bloemen vandaan en zorg dat je niet te veel haarlak gebruikt.

Frisdrank

Als je wat frisdrank over hebt, kun je een klein beetje in de vaas van je bloemen gieten om je bloemen langer vers te houden. Als je een doorzichtige vaas hebt is het natuurlijk mooier om geen donkere drank zoals cola te gebruiken. Zorg ervoor dat je geen light-variant gebruikt, want het is juist de suiker in de frisdrank die ervoor zorgt dat je bloemen langer vers blijven.

Ciderazijn

Voeg twee theelepels ciderazijn en twee theelepels suiker aan het water in de vaas toe om je bloemen langer mee te laten gaan. Ververs om de paar dagen het water en voeg opnieuw ciderazijn en suiker toe.

Koperen munten

Door een koperen muntje in de vaas te doen blijven je bloemen langer vers. Het koper werkt namelijk als zuurteregelaar waardoor er minder bacteriën in het water groeien.

Gin of wodka

Je bloemen blijven langer vers als het water in de vaas schoon is en er weinig bacteriën in groeien. Door een scheutje wodka of gin toe te voegen komen er minder bacteriën in het water. Voeg ook een beetje suiker toe als voeding voor de bloemen.

Aspirine

Een oude truc om snijbloemen vers te houden is een vermalen aspirientje door het water te doen. Het salicylzuur in aspirine gaat de groei van schadelijke bacteriën tegen.

Bleek

Als je een kwart theelepel bleek per liter water in de vaas toevoegt, blijft het water mooi helder omdat de groei van bacteriën wordt tegengegaan. Bovendien blijven hierdoor je bloemen langer vers.

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Maartje
    Posted 14/02/2017 4:10 pm 0Likes

    Wordt wel een vies goedje als we dit allemaal bij de bloemen gooien!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]