Zo doorzoek je alle websites via de adresbalk

Stel: je zoekt iets, en wilt weten of het beschikbaar is op je favoriete site (dat is natuurlijk Lifehacking), maar je wilt niet eerst helemaal naar die site navigeren en daar de zoekopdracht uitvoeren. Dan is het goed om te weten dat je die opdracht rechtstreeks vanuit de Omnibox (de adresbalk die tevens dienst doet als zoekmachine) kunt opgeven. Hier leggen we uit hoe dat werkt.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/essentiele-chrome-extensies-1-productiviteit/

Hiervoor dien je de betreffende site wel eerst toe te voegen aan je zoekmachines. In Chrome klik je op de drie stipjes rechtsboven in de browser. In het venster dat verschijnt klik je op Instellingen. Onder het kopje Zoeken zie je welke zoekmachine je momenteel hebt ingesteld als standaard zoekmachine. Druk op de knop Zoekmachines beheren.

chrome-instellingen

Vervolgens zie je een overzicht van je standaard zoekmachines, en je Andere zoekmachines. Scroll naar onderen tot je ziet staan Zoekmachine toevoegen. Daar vul je de titel in van de website waarin je wil zoeken. Het Zoekwoord is de sneltoets die je straks in de adresbalk invult om gelijk te kunnen zoeken op de desbetreffende website. Kies bijvoorbeeld het woord life.

URL

Het derde vak is iets lastige om in te vullen. Vul een zoekopdracht in op de website die je wil gebruiken als zoekmachine. Als voorbeeld vullen we Netflix in als zoekterm. De URL in de adresbalk ziet er vervolgens zo uit:

https://lifehacking.nl/s=netflix

De letter ‘s’ in deze link staat voor search. In het laatste vak bij het toevoegen van een zoekmachine zie je staan URL met %s ipv zoekterm. In dit laatste vak vullen we dus het volgende in:

https://lifehacking.nl/s=%s

Als je alles hebt ingevuld, druk je op Gereed. In het overzicht met zoekmachines zie je nu dit staan:

chrome-zoekmachines

 

Om nu te zoeken binnen Lifehacking.nl, zelfs wanneer je op een andere site bent, begin je met het typen van Life (of het woord waarmee jouw gewenste domein begint) en druk je op Tab. Je ziet nu staan: ‘Zoeken op lifehacking.nl’. Vul nu het zoekwoord in en druk op Enter en je wordt rechtstreeks naar de zoekresultaten gebracht.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...2Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]