Zo gaat je anti-aanbakpan langer mee

Als je een anti-aanbakpan gebruikt, moet je opletten dat je de anti-aanbaklaag niet beschadigt met je keukengerei. Maar er zijn andere dingen die de levensduur van je pan kunnen beïnvloeden.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/zo-kun-je-blunders-in-de-keuken-oplossen/

Gebruik geen kooksprays

Tegenwoordig gebruiken veel mensen sprays om hun eieren en vlees mee te bakken, omdat je op die manier minder vet gebruikt. Deze sprays blijven echter deels aan je pan plakken, wat je kunt zien aan de spikkeltjes die vooral aan de zijkanten van je pan zitten. Ook al was je je pan goed af, dan nog blijft er vaak wat van achter.

Verwarm je pan niet voor

Bij gewone pannen is het prima om vet aan de pan toe te voegen wanneer de pan al heet is. Een anti-aanbakpan kun je echter beter niet verwarmen wanneer hij helemaal leeg is, omdat hij dan snel te heet kan worden, wat slecht is voor de anti-aanbaklaag. Er wordt zelfs gezegd dat er dan giftige stoffen vrij kunnen komen.

Niet in de vaatwasser doen

Op de verpakking van de meeste anti-aanbakpannen zul je waarschijnlijk zien staan dat ze prima in de vaatwasser kunnen. Dat klopt ook, alleen zal je pan minder lang meegaan omdat het vaatwasmiddel de anti-aanbaklaag kan aantasten.

Niet op een te hoge temperatuur

Als je vlees op een hoge temperatuur wilt aanbraden, kun je het beste een gietijzeren pan gebruiken. Op een hele hoge temperatuur wordt het laagje van je anti-aanbakpan namelijk aangetast, waarbij er schadelijke stoffen kunnen vrijkomen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]