Zo gril je tijdens een barbecue strepen op je vlees

Het is weer tijd om de barbecue tevoorschijn te halen. En het is natuurlijk erg leuk als je gebakken vlees er ook nog eens prachtig uitziet als je het serveert. Lifehacking weet hoe je mooie strepen op je vlees (of vis) kunt grillen. Dit werkt ook voor halloumi en sommige soorten vis en groenten. Lees ook: Zo koel je snel een blikje frisdrank.

Als je barbecuet of een grillpan gebruikt, kun je perfecte grilstrepen op je vlees krijgen door het op de juiste manier in de pan of op het rooster te leggen en te draaien. Doe je het verkeerd, dan heb je een oneven, rommelig uitziend resultaat.

Hitte

Wil je die perfecte streepjes op je vlees? Zorg dat je pan of rooster goed heet is voordat je het vlees erin of erop legt. Dit kun je testen door er een klein beetje water op te laten druppelen. Als het meteen gaat sissen, zit je goed.

Plaatsing

Bij plaatsen van het vlees moet je je pan vergelijken met de indeling van een klok. Zorg dat de uiteinden van je stuk vlees op 10 uur en 4 uur staan. Wanneer je een beetje sap naar boven ziet komen, til je het stuk vlees op (niet omkeren!) en leg je het weer neer zodat de uiteinden op 2 uur en 8 uur staan. Herhaal dit proces voor de andere kant van het vlees.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author