Zo haal je alles uit je Gmail-adres

Er is een handige manier om op één gmail-account verschillende mails binnen te krijgen van email-adressen die je zelf kan bedenken. Zo hoef je niet een nieuw mail-adres aan te maken als je op één website twee accounts wil aanmaken.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/zo-vind-je-sneller-een-antwoord-in-google/

Googlemail

We kennen natuurlijk al gebruikersnaam@gmail.com, maar wist je dat mailtjes naar gebruikersnaam@googlemail.com in dezelfde inbox terecht komen? Zo kun je met zowel @gmail als @googlemail hetzelfde adres twee keer gebruiken.

Plus

Naast de twee varianten van hetzelfde adres, kun je ook bepaalde woorden aan je adres toevoegen. Websites laten vaak het plus-teken toe in hun registraties, terwijl Google deze negeert.

Als je je de volgende keer ergens registreert met bijvoorbeeld gebruikersnaam+lifehack@gmail.com, krijg je gewoon alle mailtjes naar dat adres in je gewone gmail.com-inbox. Door telkens dezelfde term te gebruiken, kun je speciale filters aanmaken in Google Mail om mails naar dat specifieke adres meteen in de categorie Lifehack te zetten of een Lifehack-label te geven.

Filter

Een filter maak je aan door in Gmail op de pijl-omlaag naast het zoekvak te klikken. Daar vul je zoekcriteria in. Als je wil controleren of je met de zoekopdracht de juiste mails vindt, druk je op Zoeken Zoeken om te kijken welke mails worden gevonden.

lifehack-gmail

Als je de juiste zoekopdracht hebt ingevuld, klik je onder aan het zoekvak op Filter maken met deze zoekopdracht.

In het volgende scherm kun je bepalen wat Gmail doet met de mails die aan je zoekcriteria voldoen. Om ze makkelijk te vinden kun je ze het beste een label geven of in een specifieke categorie zetten.

lifehacking-gmail-2

Je kan ook een bericht gebruiken om een filter te maken. Om dit te doen vink je het selectievakje naar een mail aan en klik je op Meer. Vervolgens selecteer je Berichten zoals deze filteren.

lifehack-bericht

Door verschillende termen voor verschillende gelegenheden te gebruiken, kun je al veel mails ordenen voordat je ze überhaupt hebt gezien. Gebruik bijvoorbeeld gebruikersnaam+spam@gmail.com voor verdachte websites. Als je aangemaakte spam-categorie of – label volloopt, weet je gelijk aan welke website je die spam te danken hebt.

Bron: Reddit

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Gustavo Woltmann
  Posted 10/11/2016 3:16 pm 0Likes

  Ik wist helemaal niet dat je op deze manier van verschillende adressen mailtjes in dezelfde inbox kunt laten komen, leuke tips!
  Zou de tip van Flip ook werken met andere tekens (sterretje, komma,…)?

  • Flip
   Posted 11/11/2016 8:30 am 0Likes

   Nee, dat werkt helaas niet.

   • Gustavo Woltmann
    Posted 21/11/2016 3:25 pm 0Likes

    Bedankt voor het antwoord Flip

 • Flip
  Posted 09/11/2016 3:31 pm 0Likes

  Nog een fijne: je kunt zoveel mogelijk punten tussen jouw gebruikersnaam zetten.

  Dus jan.gebruiker@gmail.com en j.a.n.g.e.bruiker@gmail.com komen gewoon aan in de eerstgenoemde inbox.

  • Lub Snoek
   Posted 10/11/2016 9:10 am 0Likes

   Bedankt voor de tip, Flip! We zetten ‘m erbij.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]