Zo haal je de laatste restjes uit de verpakking

Het onderste uit de kan willen halen, maar dan letterlijk. Zit jij ook vaak met die laatste beetjes uit bijvoorbeeld je shampoo fles, mayonaise pot of tandpasta-tube? Hoe krijg je deze restjes nu makkelijk eruit? Het zou zonde zijn als je het laatste beetje zomaar weggooit. Met deze handige tips weet jij een product optimaal te gebruiken.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/leven-met-een-budget-om-geld-te-besparen/

Niet altijd heb je zin om veel moeite te doen om dat laatste beetje tandpasta uit de tube te halen of om een uur te schudden met de mayonaise fles. Met deze tips hopen we je het wat makkelijker te maken.

Verzorging

Voor eigenlijk alle verzorgingsproducten gelden de standaard ‘regels’. Zet het desbetreffende product op de kop, als deze bijna op is. De laatste restjes lopen zo naar de dop toe. Kijk ook altijd even of je een verpakking open kunt knippen. Zo kan je makkelijker bij de laatste beetjes.

Tandpastatooth-844x456

Er zijn verschillenden manieren om de laatste restjes uit de tandpasta tube te krijgen. Iedereen kent wel het oprollen van de tube. Dit doe je door te beginnen met oprollen van het uiteinden van de tube. Verder zijn er nog verschillende “apparaatjes” waarmee je de tube helemaal leeg kunt krijgen. (zie hieronder) Wat het zelfde werkt is een haarspeldje. Daarnaast kan je de tube ook nog open knippen. Genoeg manieren dus!

Shampoo/ douchegel

 • Knip de fles open
 • Zet de fles op de kop
 • Laat er een klein beetje water bij

Beauty

Mascara

Een mascara gaat kruimelen als deze oud en bijna op is. Dit komt doordat de mascara uitdroogt. Om de laatste restjes eruit te krijgen zet je de huls rechtop in een beker of mok met kokend water. Dit zorgt ervoor dat de mascara weer vloeibaar wordt, je kunt een mascara dan vaak nog wel een week gebruiken.

Foundation

Bij foundation ligt het heel erg aan de verpakking waarin het zit. Tubes kan je net als shampoo flessen gewoon open knippen. Zit de foundation in een flesje, dan haal je het laatste restje eruit door het flesje op de kop te zetten. Doe dit bijvoorbeeld voor het slapen, dan heb je de volgende dag nieuwe foundation om te gebruiken.

Lippenstift

De meeste lippenstiften zijn niet heel goedkoop, het zou zonde zijn als je deze niet meer kunt gebruiken terwijl hij nog niet volledig op is. Een lippenstift zit vaak in een houder waar het onderste stukje van de lippenstift niet zichtbaar is. Dit is zodat het ‘stiftje’ niet breekt en in de houder blijft zitten. Wat veel mensen vaak vergeten is dat er nog aardig wat lippenstift restjes in dit stukje ‘verstopt’ zit. Dit kan je met een lip-penseeltje nog makkelijk gebruiken en aanbrengen. Je haalt zo alle kleine beetjes nog uit de houder.

tlcglossy_07

Etenswaren

Voor de flessen mayonaise, ketchup of curry geldt eigenlijk het zelfde als de shampoo flessen.

 • Knip de fles open
 • Zet de fles op de kop
 • of even schudden met de fles.

Krijg je die potten pindakaas/ chocoladepasta niet schoon? Van Nutella maak je onderstaande en van de restjes pindakaas zou je pindasaus kunnen maken.

Overig

Kaars

Als je een kaars in een potje koopt, blijft er bij het opbranden vaak een laag kaars op de bodem staan. Het lontje in te kort, het lontje is wel tot de bodem gebrand maar de kaars zelf niet. Kan je hier dan nog iets mee doen? JA, zet het potje in een pannetje met heet water. Het kaarsvet smelt zo en wip je zo uit het potje of glaasje. Dit potje of glaasje zou je eventueel voor andere doeleinde kunnen gebruiken. Een andere optie is het opnieuw smelten van het kaarsvet. Verzamel wat overgebleven kaarsen en smelt deze om tot een nieuwe kaars.

vk28uoii9ksc

Tell Us What You Think
0Te gek5Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • R.V.
  Posted 25/06/2021 12:40 pm 0Likes

  Met een flessen-likker maak ik flessen of potjes leeg en ik gebruik een wattenstokje, (lang te gebruiken soms een nieuwe wattenstok) om mijn lippenstift helemaal op te gebruiken.

 • Lia van der Zon
  Posted 24/10/2020 3:59 pm 0Likes

  Ik heb nog een tip voor de halflege fles mayonaise. Klein scheutje citroensap en melk, flink schudden.

 • Bert Oldenburger
  Posted 19/06/2019 8:55 am 0Likes

  Hallo Isabeau,
  Goede truukjes verzameld.
  Heb er nog eentje voor de pindakaas pot: ik gebruik een kleine pannenlikker.
  Groetjes,
  Bert

Leave a comment

[wpterms id="3193"]