Zo hang je iets waterpas aan de muur

Een fotolijst. Het basisstation voor je slimme huis. Een simpel schilderijtje. Iets aan de muur hangen lijkt zo eenvoudig. Maar zodra je de boel een béétje waterpas wilt hebben, wordt het een stuk ingewikkelder. Om te voorkomen dat je ‘op gevoel’ maar wat gaten in je muur gaat boren, hier een simpele lifehack om ervoor te zorgen dat elke boor in de roos is. En dus elk schilderijtje waterpas hangt!

Zo hang je alles altijd waterpas

Aan de achterkant van bijvoorbeeld je thermostaat, zitten vaak twee gaten waar de schroeven of spijkers in moeten vallen die je in de muur bevestigt. Om er zeker van te zijn dat je de schroeven of spijkers op de juiste plaats in de muur bevestigt, plak je simpelweg een stukje tape over de gaten van datgene dat je op wil hangen. In ons geval een thermostaat.

Teken een kruisje op de tape op de plekken waar je het schilderij of de thermostaat mee bevestigt. Pak nu je waterpas en plak het stukje tape zo op de muur dat de twee gaten precies waterpas zijn. Nu schroef je de schroeven of sla je de spijkers in de muur op de plek van de kruisjes. Als je klaar bent hoef je alleen maar het tape te verwijderen. En voila! Niet alleen zitten de gaten op de juist plek om over de schroeven te vallen, ook hangt het ding kaarsrecht aan de muur.

 

 

Wat vind je van deze hack?
26Te gek12Leuk5Serieus?16Meh...15Stom

About Author

2 Comments

  • Jan
    Posted 24/01/2020 10:00 am 0Likes

    Het kruisje moet op het smallere deel van de gaten.

  • Sietse
    Posted 17/04/2018 4:31 pm 0Likes

    Als alternatief ken ik nog de tip om het op te hangen apparaat onder het kopieerapparaat te leggen. Zo kan je een papiertje recht hangen en weet je precies waar je moet boren.

Comments are closed.