Zo blijft je afhaalfriet lekker knapperig!

Als je bij de frietboer friet haalt of met je auto door de drive-through van een fastfoodketen gaat, wil je natuurlijk graag dat je afhaalfriet lekker knapperig (en warm!) blijft. Lifehacking heeft een tip. Lees ook: 5 tips voor een gezondere lunch.

Afhaalfriet is alleen lekker als je weet hoe je het warm thuis krijgt. Als je de zak dichthoudt, blijft je friet prima warm. De stoom die vrijkomt zorgt er echter wel voor dat je frietjes slap en zacht worden. Doe je de zak open, dan zit je met koude friet. En maar weinig mensen vinden koude frietjes lekker.

Niet doen: Stoelverwarming

Wat je dus moet doen is een balans zoeken. Mijn eerste poging was om de zak friet een beetje geopend op een verwarmde autostoel te zetten. Mijn redenering was dat de stoom dan kon ontsnappen terwijl de friet warm gehouden wordt door de verwarming in de stoel.

Dat ging nogal mis. De bovenste frietjes waren knapperig maar lauw, de middelste frietjes waren een beetje zacht en warm, en de frietjes onderaan in de zak waren warm maar zacht en ook nog eens taai. Als je niet van zulke friet-combinaties houdt, zou ik dit dus maar niet doen, als ik jou was.

Wel doen: Warme lucht

De tweede poging ging stukken beter, en dit is een truc die ik voortaan ga blijven gebruiken. Dit is wat je moet doen: zet de zak friet helemaal open in de voetenruimte van de passagiersstoel voorin de auto, en zet de verwarming van de auto vol aan. Zorg dat de warme lucht voornamelijk in de richting van de frietzak geblazen wordt. Op deze manier kan de stoom goed ontsnappen en blijft je friet warm en knapperig. Pas wel op dat je frietzak niet omkiepert in de bocht, anders heb je erg veel moeite gedaan voor helemaal niets.

Als je een passagier bij je hebt, is het geen slecht idee om hem of haar even met de gesloten zak te laten schudden. Zo ontsnapt de stoom egaler. Daarnaast is een passagier sowieso handig om de zak tussen de voeten te klemmen zodat deze niet omvalt.

Wat vind je van deze hack?
1Te gek0Leuk2Serieus?2Meh...5Stom

About Author

1 Comment

  • Pietertjepindakaas
    Posted 04/04/2017 12:39 pm 0Likes

    Echt geweldig nu kan ik patat van 3 weken oud gewoon warm houden

Comments are closed.