Zo houd je de container vrij van maden

Met deze warme zomer zijn er ook weer veel vliegen, wespen en fruitvliegjes. Die komen af op eten en etensresten. Deze laatste belanden in de container, die vervolgens een broedplaats kan worden voor maden. Regelmatig schoonmaken met water een zeep, of water en azijn helpt dit voorkomen. Hebben de maden zich echter al gevestigd dan zijn er enkele handige trucjes om van ze af te komen. Lees ook: Help je huisdier door de tropische hitte.

Lavendel

Leg wat verse takjes lavendel in je container. De maden vinden dit erg vervelend en sterven hierdoor snel uit. Daarnaast heeft lavendel een sterke geur, waardoor de container ook een stuk lekkerder ruikt.

Mottenballen

In plaats van lavendel is het probleem ook op te lossen door mottenballen te gebruiken. Doe een paar mottenballen in een sok of panty en leg deze in de container. De vliegen blijven hierdoor weg en de eitjes waaruit maden ontstaan ook.

Bonustip: Wikkel vlees- en visresten in een oude krant voordat je ze weggooit. Hierdoor komen er minder snel vliegen op de container af.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Bianca
  Posted 18/07/2017 1:03 am 0Likes

  vleesrestjes, botjes enderg doe ik in een plastic zakje en leg dit ergens in een hoekje in de vriezer. Pas de avond voor de kliko geleegd wordt, gooi ik het pas in de kliko. (vooral zomers)

 • Annie
  Posted 06/09/2016 12:31 pm 0Likes

  elke 14 dagen wordt de kliko geleegd. Probleem (als je het al een probleem vindt…) opgelost!

 • Frank
  Posted 06/09/2016 11:33 am 0Likes

  Klimop (Hedera) bladeren werken ook!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]