Zo kom je het snelst van brandend maagzuur af

Aaargh, brandend maagzuur! Dat ontstaat bijvoorbeeld na dat overbesausde broodje shoarma na een avondje stappen of een copieus kerstdiner waarbij je bord na bord na bord na bord opschepte. Hoe kom je nu het snelst van brandend maagzuur af? Nou, onder meer met onze handige tips. Let op!

Het oog is groter dan de maag

Iedereen houdt van lekker eten, dat is een gegeven. Wist je echter dat brandend maagzuur over het algemeen wordt veroorzaakt door te veel in één setting te eten? Een snelle tip is daarom om je porties wat af te zwakken. Je hebt er nu natuurlijk al niets meer aan, maar als je gewoon wat minder eet, heb je de volgende keer in elk geval minder kans op maagzuur!

Wees een azijnpisser

Mocht je ondanks bovenstaand advies toch die HELE bak Chunky Monkey naar binnen hebben geschoven en je brandend maagzuur speelt genadeloos op, neem dan een flinke eetlepel appel- of wijnazijn. Brandend maagzuur wordt over het algemeen namelijk veroorzaakt door een tekort aan zuur in de maag – hoe gek dat ook klinkt… Je helpt je maag dus op weg door wat azijn te nemen.

Ginger Spice

Gember is rijk aan natuurlijke antistoffen en bevat zuren die ontstekingsremmend kunnen werken. Het is niet voor niets dat het veel wordt gebruikt in de oosterse (homeopathische) geneeskunde. Voordat je echter besluit om op een stuk gemberwortel te kauwen; een kopje (verse) gemberthee is ook een prima oplossing voor het verhelpen van maagzuur.

Sluit de sluitspier

Oké, deze moeten we even uitleggen. De sluitspier (van je maag!) is nogal belangrijk bij het binnenhouden van je maagzuur. Helaas heeft koffie de eigenschap om datzelfde spiertje tijdelijk te verslappen… Als je vaak last hebt van brandend maagzuur, doe je er dus goed aan wat minder vaak een Venti te bestellen.

Kauwgom kauwen

Een stukje kauwgom is niet alleen lekker bij brandend maagzuur; het werkt ook nog eens verzachtend. Dat geldt overigens wel specifiek voor kauwgom die rijk is aan bicarbonaat. Dat stofje is namelijk in staat zuurklachten in de slokdarm de kop in te drukken.

Ai, ai caramba

Knoflook, rode pepers, sambal – ja we zijn dol op pittig eten. Je maagklepje en slokdarm kunnen er echter wel flink geïrriteerd door raken. Het gevolg is – inderdaad – brandend maagzuur. Probeer de volgende keer dus toch maar iets te minderen met al die kruiden en pepers.

Uit den oude doosch

Zoals je moeder vroeger altijd zei: eet je groenten op, dat is gezond – en dat blijkt toch echt een waarheid als een koe. Groente en fruit bevatten namelijk vezels, antistoffen, vitamines en mineralen die bijdragen aan een fatsoenlijke werking van je maag-darmkanaal. Essentieel dus voor het terugdringen én voorkomen van brandend maagzuur.

Kijk, dat is ook handig: een paar tips tegen misselijkheid!

Tell Us What You Think
8Te gek12Leuk2Serieus?5Meh...5Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]