Zo kom je van droge lippen af

Vooral in de wintermaanden hebben mensen last van droge lippen. Velletjes die ontstaan door de wisseling in temperatuur. Buiten is het koud en binnen heb je de verwarming lekker hoog. De droge lucht zorgt ervoor dat er barstjes in je lippen ontstaan. Dit kan erg vervelend zijn, maar wat kun je er  tegen doen?

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/huidverzorging-van-zomer-naar-herfst/

Lippenbalsem 11-10318_zps0640f302

Het eerste wat je doet als je voelt dat je schrale mond krijgt, is de lippenbalsem erbij pakken. Het is belangrijk dat je hiervoor een goede lippenbalsem gebruikt. Je wilt je lippen niet irriteren, daar wordt je mond namelijk nog droger van. Het beste is om een lippenbalsem te kiezen waar geen geur of smaakstoffen in zitten. Houdt het zo neutraal mogelijk om irritatie te voorkomen.

Note

Het is heel verleidelijk om je lippen om het uur in te smeren, maar dit werkt averechts. Als je teveel lippenbalsem gebruikt en ze constant onder een laagje balsem zijn verstopt, gaan je lippen van zichzelf minder oliën produceren. Je raadt het al, dit maakt je mond alleen maar droger.

artdeco-lippenmake_up-perfect_color_lipstickLippenstift

Vrouwen kunnen maar beter uitkijken met lippenstift. Buiten dat het er vaak niet mooi uit ziet om een lippenstift te dragen als je schrale lippen hebt, is het ook nog eens niet goed voor de velletjes. Een lippenstift is namelijk niet zo hydraterend als een balsem. Als je velletjes tegen wilt gaan, kan je dus beter kiezen voor een hydraterende lippenbalsem.

Scrubben

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van je schrale lippen af, vooral van die vervelende velletjes. Ga niet aan de velletjes lopen trekken, je kunt het beste 1x per week je lippen scrubben. Exfoliëren is key, doe dit alleen niet te vaak, want ook dit resulteert in droge lippen. Een scrub kan je zelf ook heel makkelijk maken.

DIY

Basis lipscrub: Meng twee theetlepels kristalsuiker met een theelepel olijfolie. Meng er ook nog een theelepel honing doorheen. Smeer je lippen vervolgens in met de scrub en laat het zo’n twee minuten intrekken. Spoel het daarna af met lauw warm water.

Bevochtigen

Als je droge lippen hebt dan wil je nog wel eens met je tong over je mond gaan. Dit werkt misschien tijdelijk, maar binnen no-time droogt je mond weer uit. Wat wel goed voor je is, is het drinken van veel water. Zo houdt je het vochtlevel hoog en droogt je mond minder snel uit. Drink geen cafeïne of alcohol, deze hebben namelijk een licht uitdrogende werking op je huid.

Note

De lucht die je via je mond uitademend heeft hetzelfde effect op je lippen als het bevochtigen van je mond met je tong heeft. Adem dus zoveel mogelijk door je neus.

Verwarming

Warmte is over het algemeen niet goed voor je lichaam. Je huid, haar en mond drogen door de warmte namelijk uit. Zet de verwarming wat lager en zet ‘s nachts de verwarming uit! Ook warme drankjes kan je beter vermijden. We snappen dat je in de koude maanden niet zonder verwarming kan; hou de lucht vochtig door een bakje water op de verwarming te zetten.

verwarming

 

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

 • Nienke
  Posted 29/05/2019 2:32 pm 0Likes

  Hoi,
  Mijn lippen zijn ook erg droog. Ik was op zoek naar een oplossing en zodoende kwam ik hier terecht.

  Ik ontdekte een grote fout in je artikel.
  “Het is heel verleidelijk om je lippen om het uur in te smeren, maar dit werkt averechts. Als je teveel lippenbalsem gebruikt en ze constant onder een laagje balsem zijn verstopt, gaan je lippen van zichzelf minder oliën produceren. Je raadt het al, dit maakt je mond alleen maar droger.”

  Lippen produceren helemaal geen oliën. Lippen hebben geen talgklieren, in tegenstelling tot de rest van de lichaam.
  Je kunt dus echt smeren zoveel je wilt, dat maakt niet uit.
  De reden dat lippen zo droog zijn komt mede omdat er geen talgklieren zijn. Om de rand van je lippen zitten wel weer talgklieren. Maar ook die zullen niet lui worden van teveel invetten. Je krijgt hooguit een pukkeltje omdat je de talgklier afsluit en daarmee een infectie veroorzaakt.

  Dus die note kun je verwijderen, want daar klopt niks van.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]