Zo kom je verzorgd de zomer door

Het is soms lastig om op warme dagen presentabel te blijven. Zweet, uitgelopen make-up, vet haar… Lifehacking heeft een aantal tips om er de hele dag fris en netjes uit te blijven zien (en te ruiken!). Lees ook: De beste manier om droogshampoo te gebruiken.

De zomer komt eraan, en als je de druk in de weer bent is het niet altijd even eenvoudig om de hele dag presentabel te blijven.

Zweetlucht

Op een warme dag zweet je nu eenmaal veel, of je nu deodorant gebruikt of niet. Maar je kunt ervoor zorgen dat de geur van je zweet minder sterk wordt door veel water te drinken.

Zweterig haar

Op een warme dag gaat je haar er al gauw vies uitzien omdat je extra zweet. Door met een roller wat deodorant langs je haarlijn en in je nek aan te brengen, kun je voorkomen dat er veel extra zweet geproduceerd wordt dat je haar in kan lopen.

Pluizig haar

Is je haar vanwege de warmte juist gaan pluizen? Doe een klein beetje handcrème door je haar en je ziet er weer tiptop uit.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/maak-je-dagelijkse-taken-leuker-met-deze-apps/

Insecten

Als je jezelf ergens moet presenteren is het niet prettig als je steeds allerlei ongedierte aantrekt. Dit kun je voorkomen door met een wasdrogerdoekje over je kleding heen te gaan voordat je je aankleedt. Insecten houden niet van de geur en laten je veel sneller met rust.

Droge voeten

Als je graag open schoenen draagt, is het wel zo fijn als je voeten er een beetje verzorgd uitzien. Als je last van droge voeten hebt, kan een voetenbad met 1 deel Listerine, 1 deel azijn en 1 deel water uitkomst bieden. Laat je voeten een kwartiertje weken, en ze zullen een stuk zachter zijn.

Make-up

Zorg ervoor dat je in de zomer watervaste make-up gebruikt. Niet alleen omdat je misschien wilt gaan zwemmen, maar omdat zweet ervoor kan zorgen dat je make-up uitloopt. Gebruik niet alleen watervaste mascara, kies ook een foundation en andere beautyproducten die goed bestand zijn tegen zweet.

Schuren

Als het warm is krijg je snel uitslag op plekken die zweterig worden en die langs elkaar heen schuren. Denk hierbij aan de achterkant van je knieën, in de buurt van je kruis en in de buurt van je oksels. Dit kan pijn veroorzaken. Babyolie of olie die bedoeld is om huidstriemen tegen te gaan werkt erg goed om schuren te voorkomen. Gebruik het met mate, en alleen op plekken die anders echt pijnlijk worden, want het wordt al snel een vettige boel.

Zweetvlekken

Op lichte kleding kunnen donkere zweetvlekken achterblijven. En het is niet fijn als je witte T-shirt voortaan twee gele vlekken onder de mouwen heeft zitten. Dit kun je voorkomen door voordat je je kleding in de was doet een beetje citroensap op de vlekken aan te brengen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]