Zo koop je de meeste zachte handdoeken

De missie: een zo zacht mogelijke handdoek vinden die ook nog eens goed absorbeert. In de winkel is het aanbod aan verschillende handdoeken vaak enorm. Let daarom bij het aanschaffen van handdoeken op de onderstaande kwaliteiten om de meest zachte en best absorberende handdoeken te kiezen.

Absorberen

Dikkere, zwaardere handdoeken nemen vaak meer water op dan dunne, lichtere handdoeken, maar drogen vanzelfsprekend langzamer. Handdoeken die gemaakt zijn van Egyptische of Pima katoen absorberen goed. Handdoeken die gemaakt zijn van rayon zijn verreweg de beste.

Zachtheid

Handdoeken voelen in de winkel vaak zachter aan dan na enkele wasbeurten. De meeste fabrikanten voegen dan ook een laagje wasverzachter toe zodat deze extra zacht aanvoelen. Handdoeken gemaakt van rayon, inclusief rayon gewonnen uit bamboe, zijn vaak het zachts. Handdoeken van Pima of Egyptische katoen zijn ook zacht dankzij de soepele en zijden garen. Vloeibare wasverzachters werken ook, maar verminderen de mogelijkheid om te absorberen. Het gebruiken van droogtrommeldoekjes is een beter alternatief.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author