Zo krijg je ketchup makkelijk uit de fles

Als je graag ketchup lust ben je vast bekend met het probleem; het is soms vrijwel onmogelijk om de ketchup normaal uit de glazen fles te krijgen. Gelukkig heeft Heinz een oplossing voor dit probleem. Het is je vast wel eens opgevallen dat Heinz op ieder fles ketchup het getal 57 heeft staan. De lifehack voor ketchup zit verstopt in dit getal!

https://lifehacking.nl/diy/bbq-tip-zo-krijg-je-die-kolen-heet/

Officieel staat de 57 voor het aantal variaties dat Heinz heeft van zijn wereldberoemde saus. Hoewel het bedrijf in 1896 al meer dan 60 producten verkocht, vond Henry J. Heinz het getal 57 een geluksnummer en besloot hij dit getal te gebruiken om het aantal variaties aan te geven. Inmiddels verkoopt Heinz meer dan 5.700 verschillende producten maar blijft het getal 57 een terugkerende factor op de fles.

Heinz 57

Het getal op de fles steekt niet voor niets een stukje uit de fles. Onder het getal zit namelijk een deukje in het glas waardoor er makkelijker lucht kan ontsnappen langs de saus. De truc is dan ook om de fles in een hoek van 45 graden een tik te geven op het getal. Door deze tik stroomt de ketchup er in een gestaag tempo uit en creëer je geen smeerboel.

Bron: Heinz

Wat vind je van deze hack?
1Te gek0Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author