Zo krijg je snel vieze geurtjes van je handen

Bepaalde geurtjes zijn bijna niet van je handen te krijgen. Hoe goed en hoe vaak je ze ook wast, de zeep lijkt heel weinig te helpen. Lifehacking heeft een tip om heel snel vieze luchtjes van je handen te krijgen. Lees ook: Zo haal je lijm van je huid.

Als je getankt hebt ruiken je handen vaak naar benzine, en na het koken kom je er soms achter dat je handen naar vis, knoflook of uien blijven ruiken. Bepaalde luchtjes zijn gewoon bijna niet weg te krijgen. Goed wassen met water en zeep helpt meestal niet echt, waardoor je heel lang met stinkhanden blijft zitten.

Allerlei vieze geurtjes

Doe een beetje tandpasta op je handen en wrijf het goed over je handen heen. Het maakt weinig uit wat voor tandpasta je gebruikt. Was daarna de tandpasta van je handen af, en de vieze geur is weg!

Even geen tandpasta bij de hand? Citroensap of azijn kan ook helpen om vieze geurtjes van je handen te krijgen, maar het is minder effectief dan tandpasta. De geur van azijn verdwijnt normaal gesproken vanzelf wanneer je handen opdrogen. Zo niet, was ze dan even met water en zeep.

Uiengeur

Uiengeur kan ook verwijderd worden door je handen onder de kraan te houden en tegelijkertijd over een roestvrijstalen object te wrijven. Houd dit een minuut vol om de geur kwijt te raken. Waarom werkt dit? De zwavelmoleculen die de uiengeur veroorzaken reageren met het chromium in het roestvrijstaal, waardoor ze worden geneutraliseerd.

Tell Us What You Think
14Te gek4Leuk5Serieus?1Meh...1Stom

About Author

1 Comment

  • Jeanette
    Posted 12/02/2017 7:01 pm 0Likes

    De tip voor uiengeur werkt ook heel goed bij knoflookgeur aan je handen. Gebruik de bolle kant van een lepel.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]