Zo kun je geld besparen op vakantie

Als je op vakantie bent is het niet leuk om op van alles te moeten beknibbelen. Maar het is ook niet leuk om erachter te komen dat je veel meer geld hebt uitgegeven dan eigenlijk de bedoeling was. Lifehacking heeft een aantal tips om geld te besparen op vakantie zonder dat je een minder leuke vakantie hoeft te hebben. Lees ook: Bekijk live hoe druk het ergens is.

Op vakantie wil je het gewoon leuk hebben, en niet de hele tijd op je uitgaven hoeven te letten. Er zijn een aantal simpele dingen die je kunt doen waardoor je veel minder geld hoeft uit te geven, zonder dat je er een minder leuke vakantie door hebt.

Zonnebrandcrème en dergelijke

Vakantieartikelen zoals zonnebrandcrème, slippers, en badkleding kun je veel beter van tevoren aanschaffen, omdat er op dit soort producten op vakantiebestemmingen veel extra voor wordt gerekend.

Buitenlands geld

Als je ruim van tevoren buitenlands geld regelt, kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken om de gunstigste deal te krijgen. Op het vliegveld zijn de aangeboden wisselkoersen veel nadeliger.

Betaalautomaten

Probeer geen gebruik te maken van betaalautomaten. Hiervoor worden meestal hoge transactiekosten in rekening gebracht.

Creditcardbetalingen

Als je op reis met je creditcard betaalt, kies er dan voor om in de lokale valuta te betalen zodat je niet met een slechte wisselkoers te maken krijgt.

Lunchen in plaats van dineren

Het is vaak veel goedkoper om uitgebreid te gaan lunchen dan om ’s avonds uit eten te gaan. Ga wat vaker ’s middags ergens eten en maak ’s avonds zelf iets klaar. Je zult zien dat je veel goedkoper uit bent.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/bbq-weer-zo-maak-je-een-barbecue-schoon/

Locatie van restaurants en cafés

In veel gevallen zijn de prijzen in cafés en restaurants navenant aan de locatie. Aan het strand, in de buurt van een attractie of op een prachtig uitzichtpunt betaal je veel meer!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author