Zo kun je de apps op je iPhone ordenen

Als ik je nu zou vragen om de app FaceTime op je iPhone te openen, hoelang zou je er dan over doen? Als je langer dan 10 seconden moet zoeken is de indeling van je apps waarschijnlijk niet al te overzichtelijk. Heb je er al eens over gedacht om je apps op je iPhone opnieuw in te delen? Met deze methodes kun je eenvoudig je iPhone ordenen. Lees ook: Handige tips voor je iPhone-toetsenbord.

In de onderste balk op je iPhone zet je de apps neer die je het vaakst gebruikt. Voor de rest is het echter puur een kwestie van plaatsen en hooguit verschuiven. Op het moment dat je 3 of 4 pagina’s aan apps op je iPhone hebt staan, is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Tenminste; als je ze niet bewust ordent.

Hoe houd je de telefoon vast

Afbeeldingsresultaat voor iphone in hand

Bij het sorteren van je apps ben je volledig geconcentreerd op je telefoon en waar de apps zich bevinden. Je moet echter ook rekening houden met de manier hoe je je iPhone vasthoud. Het is handig om de apps die je vaak gebruikt op een plek te zetten waar je snel bij kan.

Bedien je vaak je iPhone met één hand? Probeer dan app die je vaak gebruikt zo laag mogelijk te plaatsen op het scherm.

Mappen

img_4611

Door een app ingedrukt te houden, gaat deze ‘wiebelen’. Nu kun je de app verschuiven naar een plek of pagina. Door een app boven een andere app te houden, kun je de twee apps in een mapje plaatsen. Deze mappen kun je vervolgens weer een naam geven. Standaard staan er al enkele apps van Apple in een map genaamd Extra’s.

Dit kun je natuurlijk eenvoudig zelf ook doen door apps in mappen te zetten. Zo heb ik al mijn nieuwsapps zoals NU.nl of RTL Nieuws in een map gezet en Nieuws genoemd. Facebook, Instagram en Snapchat staat in een map die ik ‘Social’ noem. Buienradar, Buienalarm en de Weer-app van Apple zelf heb ik in de map Weer gezet. Alle spellen zet ik in de map Games.

Op deze manier kun je veel apps die je niet dagelijks gebruikt eenvoudig bundelen om je hele iPhone veel overzichtelijker te maken.

https://lifehacking.nl/diy/de-gouden-tip-om-opslagruimte-vrij-te-maken-op-je-iphone/

Kleur

Als ik je vraag om de app Spotify te zoeken, scan je dan voornamelijk de namen van de apps of zoek je naar de kleur en het bekende logo? Ontwikkelaars steken veel tijd in het ontwikkelen van een herkenbaar en duidelijk logo voor hun app. Het kan daarom geen gek idee zijn om je apps op kleur te sorteren.

Deze gebruiker heeft zijn apps gesorteerd op kleur. Let wel op dat je de onderste balk niet meeneemt in de kleur-sortering, hier plaats je namelijk de apps die je het vaakst gebruikt.

Afbeeldingsresultaat voor iphone mappenEmoji mappen

Als je een map een naam geeft, zul je zien dat je ook een emoji kan typen. Je raadt het al: je kan ook de namen voor je mappen vervangen met bijpassende emoji’s. Gebruik bijvoorbeeld een muzieknoot-emoji voor de map met Muziek en Spotify.

Rijen

Als je geen fan bent van mappen, kun je ook de apps thematisch op een rij zetten. Zo kun je al je apps voor social media op één rij zetten of al je games.

Alfabetisch

Als je minder op beeld bent gericht en meer op de titel van een app, kun je ook je apps op alfabetische volgorde sorteren. Hier is een makkelijke manier voor:

Ga naar Instellingen – Algemeen – Stel opnieuw in. Vervolgens druk je op Herstel beginschermindeling.

De apps die standaard op je iPhone stonden staan nu weer op hun oorspronkelijke plek. Alle apps die je later hebt gedownload staan op alfabetische volgorde.

A B C

Je kunt het alfabet ook toepassen op mappen. Als je meerdere apps hebt die met de letter A beginnen, kun je een map aanmaken voor die apps en de map A noemen.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/zo-schrijf-je-supersnel-tekst-met-je-iphone/

Pagina’s

Niet iedere app gebruik je overal. Er zijn apps die je vaker op werk gebruikt terwijl je een andere app vrijwel alleen thuis gebruikt. Het is een optie om je iPhone hierop aan te passen, door iedere pagina voor een bepaalde locatie te gebruiken.

Een tweede manier om met pagina’s te werken is door je apps te sorteren op frequentie van gebruik. Het doel is om zo weinig mogelijk iconen te verspreiden over niet meer dan 3 pagina’s.

iPhone home screen pages by frequency of usage

Bovenstaande gebruiker maakt, naast de apps in de onderste balk, dagelijks gebruik van Berichten, Kalender, Camera, Klok en een mapje met Nieuws-apps. Op de tweede pagina staan mappen met apps die hij minder vaak gebruikt. De derde pagina is voor apps die je bijna nooit gebruikt, maar niet wil verwijderen.

Wat vind je van deze hack?
1Te gek6Leuk0Serieus?1Meh...2Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

  • Silphya
    Posted 13/03/2017 9:43 am 0Likes

    Grappig dat ik niet de enige ben die op kleur heeft gesorteerd. De meeste apps (her)ken je wel aan logo/kleur, voor de rest gebruik ik gewoon de zoekfunctie als ik het even niet weet, gaat supersnel!

  • Lizzy
    Posted 10/03/2017 4:36 pm 0Likes

    …ik gebruik altijd zoekfunctie…heel snel

Comments are closed.