Zo kun je een goedkope vakantie boeken met een VPN

Bij het boeken van een vakantie willen we natuurlijk zo min mogelijk betalen voor de meeste luxe. Het is al langer duidelijk dat websites met behulp van cookies de prijzen verhogen als je vaker naar dezelfde vakantie zoekt. Je hebt dus al een goedkope vakantie als je in een privé-venster je vakantie boekt. Maar hoeveel verschil zou het maken als je de vakantie vanuit een ander land zou boeken?

https://lifehacking.nl/onderweg/tips-autorijden-buitenland/

VPN

Met behulp van een VPN boekten twee VPN-gebruikers dezelfde vakantie met zowel een Nederlands- als Roemeens IP-adres. Wat bleek? Het lukte ze om vele duizenden euro’s te besparen!

Het experiment

Ze zijn halverwege maart 2017 naar Booking.com en Expedia.com gesurft om een hotel en een vlucht te boeken. Op Booking.com hebben ze 15 nachten in het GTower Hotel in Kuala Lumpur proberen te boeken, voor 2 personen in de periode 16 tot 31 oktober 2017.

Op Expedia hebben ze een retourvlucht New York – Kuala Lumpur willen boeken met Emirates (10 – 20 april 2017). Dit hebben ze eerst met onze eigen internetverbinding gedaan, met een bijbehorend Nederlands IP-adres. Vervolgens hebben ze hun cookies gewist en hebben we verbinding gemaakt met een VPN-server in Boekarest, Roemenië. Hierdoor werd de internetverbinding omgeleid en kregen ze een Roemeens IP-adres toegewezen. Daarna hebben ze nogmaals precies dezelfde boekingen opgevraagd bij Booking.com en Expedia.com, alleen nu registreerden beide sites dat wij met een Roemeens IP-adres op hun site zaten. Hierdoor konden ze zien of ze vanuit Nederland andere prijzen te zien kregen dan vanuit Roemenië.

Verbinden vanuit Nederland en Roemenië

De prijzen die we betaalden met een Nederlands IP-adres

Als eerste zie je de prijzen die ze te zien kregen toen ze met een Nederlands IP-adres probeerden te boeken. Bij Booking.com moesten ze €1.205 neertellen voor de overnachtingen in het GTower hotel, en onze vlucht met Emirates zou ze €3.914,48 kosten.

Prijs hotelboeking vanuit Nederland
De prijs die ze betaalden vanuit Nederland voor 15 nachten GTower Hotel, Kuala Lumpur

 

Emirates vlucht vanuit Nederland
De goedkoopste Emirates vlucht (JFK-KUL) die ze vanuit Nederland konden boeken

De prijzen met een Roemeens IP-adres

Ze probeerden het nog een keer met een Roemeens IP-adres, om te kijken of er iets zou veranderen aan de prijs. Dit bleek het geval. Het tijdsverschil tussen het maken van de verschillende boekingen was minder dan 5 minuten. De prijs voor het GTower Hotel in precies dezelfde periode zakte met €172. Op onze vlucht bespaarden ze nog forser. Met de huidige wisselkoers betaalden ze omgerekend ongeveer €935 euro met een Roemeens IP-adres.

Prijs hotelboeking vanuit Roemenië
De prijs die ze betaalden vanuit Roemenië voor precies dezelfde boeking in het GTower Hotel, Kuala Lumpur
Emirates vlucht vanuit Roemenië
Dezelfde vlucht, maar dan geboekt met Roemeens IP-adres

Besparing

De prijs voor het GTower Hotel in precies dezelfde periode zakte met €172 toen we een Roemeens IP-adres gebruikten. Op onze vlucht bespaarden we in enkele minuten ongeveer €2.979. Onze totale besparing komt daarmee neer op ongeveer €3.151, simpelweg door gebruik te maken van een Roemeens IP-adres via een VPN-server.

Dit onderzoek is uitgevoerd door VPNgids.nl. Wil je dit experiment zelf ook proberen? Kies dan één van de best getest VPN-servers!

Wat vind je van deze hack?
1Te gek2Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]