Zo kun je een telefoon sneller opladen

Het is vervelend als de batterij van je telefoon (bijna) leeg is, en het is nog vervelender om tijden te moeten zitten wachten totdat je telefoon weer genoeg is opgeladen. Voor het sneller opladen van je smartphone zijn er wat handige trucjes. Lees ook: Zo kun je productief zijn in het vliegtuig.

Om je telefoon zo snel mogelijk op te laten laden, is het van belang dat hij tijdens het oplaadproces zo min mogelijk energie verbruikt. Daarom is het het beste om je telefoon uit te schakelen terwijl je hem aan het opladen bent. Veel telefoons worden echter automatisch aangezet wanneer je ze oplaadt.

Vliegtuigmodus

Door de vliegtuigmodus in te schakelen, zorg je ervoor dat je apparaat geen energie verbruikt door naar wifi en mobiele dataverbindingen te zoeken. Bovendien worden er geen updates uitgevoerd of notificaties naar apps gestuurd die energie verbruiken.

Niet alleen heb je geen internet; ook kun je niet bellen of SMS’en.

Je telefoon met rust laten

Telkens wanneer je je telefoon oppakt, wordt het scherm aangezet. Het beeldscherm van je telefoon verbruikt veel energie, waardoor je telefoon sneller opgeladen wordt wanneer het scherm uit staat. Probeer je telefoon zo min mogelijk te gebruiken, want alle acties die je ermee uitvoert verbruiken energie.

Gebruik een stopcontact

Je kunt natuurlijk je telefoon opladen via de USB-poort van je laptop of met behulp van een draagbare oplader. Maar je apparaat zal het snelst worden opgeladen wanneer je het rechtstreeks in het stopcontact in de muur plugt.

Gebruik de juiste oplader

Probeer altijd de oplaadkabel die met je telefoon geleverd is te gebruiken. Deze is namelijk geoptimaliseerd voor jouw model, waardoor deze in de meeste gevallen efficiënter zal werken dan een andere oplader.

Wat vind je van deze hack?
28Te gek52Leuk27Serieus?22Meh...28Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]