Zo kun je je (hoofd)huid goedkoop exfoliëren

Je hoofdhuid is niet zo eenvoudig schoon te houden. Lifehacking heeft een tip om je (hoofd)huid te exfoliëren. Lees ook: De 4 beste huismiddeltjes tegen kiespijn.

Overal lees je dat je je huid moet exfoliëren om deze goed schoon en gezond te houden. Maar je hoofdhuid is natuurlijk ook huid, en deze heeft vaak nog meer te lijden dan de huid van de rest van je lichaam vanwege alle haren op je hoofd die vet, schilfertjes en vuil vasthouden. Natuurlijk helpt het om je haar regelmatig en goed te wassen, maar hoe kun je nou je hoofdhuid goed exfoliëren?

Suiker

Er zijn middeltjes verkrijgbaar die claimen je hoofdhuid te exfoliëren, maar deze zijn vaak erg prijzig. De oplossing is echter heel simpel. Door een beetje kristalsuiker door je gewone shampoo te doen krijgt deze een korrelige structuur. Net als al die gels die je kunt kopen om je gezicht mee te wassen.

Het is niet aan te raden om de huid van je gezicht met suiker te exfoliëren omdat je huid in je gezicht erg dun en gevoelig is. Je kunt wel suiker door je douchegel doen om de rest van je lichaam mee te scrubben, zodat je geen dure middeltjes en scrubs hoeft aan te schaffen.

Door het suikermengsel goed in te masseren, kun je een heleboel dode huidcellen kwijtraken. De suiker lost vanzelf op wanneer je je haar uitspoelt, en er blijft niets van in je haar achter wat schadelijk is of van invloed is op je haar.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author