Zo kun je pop-ups omzeilen in Chrome

We kennen het allemaal: zit je net op een website een artikel te lezen, springen er pop-ups in beeld met het bevel “Maak nu een account!” of “Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!”. In de ergste gevallen kun je zo’n banner niet eens wegklikken en ben je bijna verplicht om een email-adres in te vullen om verder te lezen. Voor de laatstgenoemde situatie hebben wij een trucje gevonden in Chrome die op heel wat websites van pas kan komen!

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/essentiele-chrome-extensies-1-productiviteit/

Chrome

Als je Chrome gebruikt, druk je op de sneltoets Shift + Control + C. Nu verschijnt er een extra scherm waarmee je elementen van een webpagina kunt inspecteren. Als je met de muis over een stuk tekst of balk gaat, zie je verschillende stukken in het scherm oplichten. Door op een element te klikken en vervolgens op Delete te drukken, kun je een element van een pagina verwijderen. Wil je meer verwijderen? Dan moet je eerst weer op Shift + Control + C drukken.

chrome-2

chrome-1

Door de pagina te verversen, toont de pagina zich weer in zijn originele vorm. Je verwijdert dus alleen iets van de pagina zoals jij ‘m ziet, zoals bijvoorbeeld irritante pop-ups of banners! In het voorbeeld hebben we het Google-logo van de zoekpagina verwijderd.

Wat is jouw favoriete truc in je browser? Laat het weten in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]