Awkward? Zo praat je met je partner over seks

Praten over seks met je partner is belangrijk. Niet alleen zodat jullie van elkaar weten wat je lekker vindt, maar ook om te checken of je wel op elkaars level zit. Toch is het niet altijd even makkelijk om een dergelijk onderwerp aan te snijden – zeker niet als je het voor de eerste keer over seks wil hebben. Met deze tips praat je makkelijker over seks met je partner!

Stel jezelf open

Door openlijk met elkaar over seks te praten, laat je zien dat je elkaar honderd procent vertrouwt. Dat jij je dus comfortabel genoeg voelt om er bij je partner over te beginnen, is voor de ander een goed teken. Je kunt zelf aanvoelen wanneer het moment gelegen is om erover te beginnen. Dat kan bijvoorbeeld net na de seks zijn.

Begin bijvoorbeeld met ‘dat ene ding wat je daar net deed was echt lekker. Weet je wat ik trouwens ook nog eens graag zou willen proberen?’. Of kies een ander moment als dit te vers voor je voelt. Als je het echt moeilijk vindt, kun je het gesprek ook beginnen met zeggen dat je het lastig vindt. Zo stelt jouw partner zich automatisch zachter naar je op.

Koop een sexy (kaart)spel

Wil je een manier vinden om op een laagdrempelige manier te bespreken wat jullie lekker vinden in bed? Dan kun je ook een kaartspelletje met sexy vragen kopen. Hierdoor hou je de sfeer luchtig maar start je wel het gesprek. Grote kans dat het ene antwoord leidt naar het volgende en voordat je het weet, zit je al twintig minuten op een gewone manier met elkaar over seks te praten.

Bespreek je onzekerheden

Probeer jij je partner al een week duidelijk te maken dat je er zin in hebt maar komt geen enkel signaal goed aan? Dat is heel vervelend en kan als een gigantische domper op je zelfvertrouwen werken. De kans is echter groot dat jij en je partner op een compleet ander level zitten wat avances maken betreft.

Het beste is daarom om maar gewoon zo recht door zee mogelijk te zeggen: ‘Hé, ik heb er zin in, maar ik heb het gevoel dat mijn hints niet aankomen. Wat zorgt ervoor dat jij in de juiste stemming komt?’ Dat is natuurlijk ook het ideale moment om te bespreken waarvan jijzelf in de stemming komt, en vervolgens natuurlijk de proef op de som te nemen if you get what I mean.

Maak afspraken

Wil je vaker over seks praten? Of duidelijk kunnen maken wanneer jij ‘good to go’ bent? Maak daar dan afspraken over zodat het voor jullie allebei makkelijker wordt om dingen aan te geven. Hou jij bijvoorbeeld van de ‘zullen we nu?’ aanpak en heeft je partner wat meer romance nodig? Spreek dan bijvoorbeeld af dat jij gewoon vraagt of je partner zin zou kunnen maken door bijvoorbeeld eerst lekker gemasseerd te worden. Stem de afspraken zo af dat jullie allebei een veilig en vertrouwd gevoel hebben waarbij alles kan. ‘Nee dank je’ moet altijd een optie blijven.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?1Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]