Zo kun je productief zijn in het vliegtuig

Als je voor je werk veel moet reizen, of als je voordat je op vakantie lekker gaat relaxen nog even wat dingen wilt afhandelen, is het handig als je tijdens de vliegreis flink kunt doorwerken. Lifehacking heeft een aantal tips om het meeste uit je tijd in het vliegtuig te halen. Lees ook: 10 vakantietips voor slimmer reizen met het vliegtuig.

Je lichaam en geest

Het belangrijkste om productief en gefocust te blijven is een goede gezondheid. Als je niet genoeg vocht binnenkrijgt word je al snel slaperig en krijg je hoofdpijn. En ongezonde snacks geven je gauw een lusteloos gevoel. Daarom is het van belang dat je veel water drinkt (geen alcohol!) en je eigen etenswaren meeneemt. Je kunt heel eenvoudig een gezond broodje of een zelfgemaakte salade in een bakje meenemen en zonder gedoe door de veiligheidschecks krijgen.

Je spullen

Zorg dat je alle laptops, tablets en smartphones (en hun opladers!) die je wilt gebruiken in je handbagage hebt zitten. Het lijkt een voor de hand liggende tip, maar het zal je maar gebeuren dat je urenlang met je duimen moet zitten draaien omdat er iets in je ingecheckte bagage zit.

Je bestanden

Zorg dat de bestanden die je nodig hebt ook binnen handbereik zijn. Daarmee bedoelen we dat je voordat je vertrekt alles wat je misschien wilt gaan gebruiken naar je laptop of tablet moet downloaden, voor het geval je geen internetverbinding kunt krijgen.

Je werk

Probeer taken die lastig op een vliegtuig uit te voeren zijn van tevoren af te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dingen die veel concentratie vereisen (voor het geval er een schreeuwend kind naast je zit of een snurkende slaper) en dingen die storend kunnen zijn voor anderen (bijvoorbeeld dingen waarbij je geluid nodig hebt als je geen hoofdtelefoon bij de hand hebt).

Je concentratie

Moet je toch iets doen waarvoor je je flink moet concentreren? Of erger je je aan bepaalde medereizigers en aankondigingen? Soms kan het helpen om met een hoofdtelefoon naar muziek te luisteren terwijl je werkt, op die manier heb je namelijk minder last van omgevingsgeluiden.

Contact

Neem altijd een aantal visitekaartjes mee in je handbagage. Je weet maar nooit wie er naast je komt te zitten. Het kan best zomaar iemand zijn die in jouw werk geïnteresseerd is.

Pauze

Pauze nemen is even belangrijk als hard doorwerken. Probeer daarom van tevoren te plannen hoeveel werk je precies gedaan wilt krijgen in de vliegtijd die je voor de boeg hebt, en houd hierbij rekening met een aantal pauzes. Op deze manier werk je jezelf niet gek, stoor je je minder aan het karretje met drankjes en etenswaren dat zo nu en dan langskomt, en heb je een idee van wat je nog moet doen.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]